- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Бихте ли гледали български коментар на игри на живо
Бихте ли гледали български коментар на игри на живо.Моля споделете си мнението!
Зависи за какво става въпрос.
Българските коментатори от евроспорт се справят много добре. Асен Спиридонов например ми е приятно да го слушам, особено когато коментира снукър. Човекът си разбира от работата.
Става въпрос за коментар на компютърни игри.Иначе се съгласявам за Асен Спиридонов .
Зависи какъв е коментатора. Българските коментатори попринцип са много зле. Едно такова мудно го дават, никакво чувство не вкарват, все едно рецитират нещо и нямат търпение да свърши.
За пример ще дам коментаторите по канал 1 на миналото световно. Може да сравните като си направите един експеримент изтеглете си мача с великобританския коментар и българския. Предполагам ще откриете разликата.
Та идеята е - не е от значение дали е български, арменски или китайски коментар - важно е дали коментатора има способността да накара слушателя да го слуша.
Иначе по темата: да бих защо не, стига да ме интересува съответната игра.
Идеята ми беше примерно всяка събота (или някой друг ден) да играя някоя игра или да я наблюдавам и да коментирам.Не знам дали има някой по специализиран форум и дали изобщо трябва да пиша тук.Ако някой има идея да ми каже.
Правиш си един профил в twitch.tv и си стриймваш. Може да си разпространяваш стрийма в съответния форум за съответната игра, примерно цс. Или някой гейм форум.
Бих гледал българин, коментиращ на английски.
Аз затова питам тук иначе направо щях да си го правя на английски.Мисля да пробвам с няколко приятели.А мислите ли има файда от това да си слагам live cam
А какво разбираш под коментиране - увеселително или разяснително? Ако искаш да направиш нещо в стил Pewdiepie, карай с монтажи. Пък ако просто играеш и обясняваш играта - както си прецениш, може и live дори да направиш.
Но както каза Шадоу, трябва да караш слушателя да те слуша. Ако искаш да си забавен - трябва да си наистина забавен. Ако искаш да си обикновен коментатор - трябва добре да анализираш нещата (а и честно казано игрите трябва да са интересни, за да има нужда от коментар).
После просто почни да разпространяваш усърдно и можеш да си намериш абонати.
Аз лично бих гледал, стига да ми е интересно. Харесвам неща на български.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.