.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 24 от общо 24

Hybrid View

Имам нужда от чуждо мнение.

Здравейте,пиша тук,защото ми се иска да чуя мнения на непознати хора за ситуацията ми в момента,а и имам чувството,че ако напиша всичко някъде,ще си прочистя главата малко.Ако имате желание да помогнете с мнение или съвет,ще бъда много благодарна.Който няма желание,моля не спамете излишно.

С приятеля ми излизахме година и половина,като преди това се харесвахме 8 месеца някъде.Нещата станаха най-накрая.Имахме доста трудна връзка на моменти,имахме проблеми,главно свързани с неговия страх от обвързване и отговорности и моята настойчивост и безцеремонност.Двамата сме много трудни характери - инатливи,избухливи,егоисти ,не се справяме много с признаването на чувствата си и тнт.За мен той беше единствения човек,който някога ме е карал да се чувствам така,привързахме се един към друг,споделяхме си едва ли не всичко и преодолявахме проблемите помежду си с компромиси и труд,свикнахме с другия.По принцип аз съм си чист егоист и правенето на компромиси ми е изключително трудно,също така и слабостите към друг човек ми се отразява взривоопасно,избухлива съм и то много,имам много високи изисквания към себе си и към околните,още повече към човека,който е с мен.Той е много странен тип човек,трудно споделя,изживява си нещата сам вътре в себе си,не си признава чувствата и даже се страхува малко от тях,като цяло обаче е много интелигентен,умен и възпитан човек с ценности и поглед към живота.Харесвам го като човек,държа на него и мнението му е важно за мен в житейски и личен аспект.Всичките ни приятели свикнаха с нас,въпреки че не се държахме интимно пред тях и споделят мнението,че сме си родени един за друг,обичаме се,дори и да не си го показваме и един ден ще живеем заедно.

Докато бяхме заедно и двамата направихме много грешки,причинявахме болка на другия и се държахме зле.Общо взето той не си позволяваше да се отдаде на чувствата си,дистанцираше се от време на време,беше го страх от това да се обвърже с мен(аз съм му първата сериозна приятелка и първа в интимен план),защото между нас винаги ставаше сериозно,дори да не го искаме,а аз не можах да приема,че мога да имам такава слабост към някого и се държах безцеремонно и на моменти даже обидно.Както вече казах,и двамата направихме много грешки.Аз бях по-готова на сериозно обвързване от него,но на моменти го притисках повече отколкото трябва.Но въпреки всичко много го обичах.Той не знам дали ме е обичал,никога не ми го е казвал,както и аз на него(писала съм му го само.)Самата идея ме изпълваше със страх-да бъда толкова слаба пред някого.

Преди 7 месеца нещата рязко се влошиха след най-хубавия ни период заедно.Преди също ни се беше случвало и от време на време започвах да си мисля,че нещата са твърде прецакани,за да се оправят и трябва да се разделим,но ме беше страх да го изгубя.Той поиска време да помисли и след около месец ме изпревари и направи това,което и аз от известно време мислех за редно.Дадохме си "дълга почивка един от друг",той ми каза,че иска да остане без мен за известно време и да реши какво иска и дали изобщо иска нещо, че след време,когато и двамата сме по-зрели хора може наистина да се получи между нас,че това между нас щяло да продължи много дълго и няма да можем да си поживеем.Беше ми кофти,но осъзнах,че е прав и имаме нужда от това.Още на другия ден се уверих,че това е правилният избор.Комуникацията ни се подобри значително,вече нямаше напрежение между нас.Той ми звънеше и си говорехме с часове както преди,само че не излизахме като двойка.След празниците с приятели бяхме на екскурзия и с него прекарахме част от едната нощ сами заедно(мисля,че е ясно какво искам да кажа).Забелязах,че той се държеше по-различно и внимателно.След като се прибрахме се чухме само един път за 2-3 седмици.Започнах да излизам друго момче,за да видя как ще се почувствам.Една вечер видях,че бившият ми е обвързан с някакво момиче.На другия ден (Св.Валентин) той ми се обади през нощта и ме провокираше да го попитам за това.Попитах го дали е вярно и дали я харесва наистина и той ми каза да.Аз откачих и започнах да я обиждам и да си искам всичко,което съм му дала обратно,но той ми отказа и преди да ми затвори ми каза,че съм паднала на много долно ниво.Чувствах се ужасно унизена и бясна след този разговор и бях решена да му причиня болка.В последствие се оказа се,че моя приятелка познава момичето и аз реших,че докато не се убедя със сигурност(с очите си) в сериозността на връзката им,няма да повярвам,че не е просто провокация.Е,убедих се,че са наистина заедно и просто изключих.Едва ли не го изгоних от главата си,изтрих всички наши песни и ликвидирах всичко,което свързвах с него.Седмица след това започнах да си контактувам с друго момче.Харесахме се и нещата станаха много бързо.Той е по-голям от мен и имах оптимистични очаквания.През това време започнах да осъзнавам колко глупаво съм се държала с бившия ми приятел в предишната ситуация,нямах право да му търся сметка след като се бяхме разделили и бях направила лошо впечатление за себе си.Реших,че вече няма да си позволявам да бъда толкова първосигнална и избухлива и ще се държа с него като нормален човек,за да поправя грешките си.С другото момче тръгнахме,но още от момента,в който това се случи,започнах малко да се колебая.Седмица по-късно правих малко събиране за рождения ми ден и реших да поканя и бившия си,за да заровим томахавката веднъж за винаги.Вечерта преди това,той ми се обади,поговорихме за пръв път от повече от месец и ми каза,че ще дойде на събирането.Новия ми приятел не искаше да дойде,а и реших,че е още рано да го водя навсякъде със себе си и не настоях.Това щеше да ми даде шанс да поговоря с бившия си и ако имам шанс да обясня държанието си.И така,той дойде и още от вратата се залепи за мен,цяла вечер стояхме прегърнати.В един момент един от приятелите ми ме попита "къде е гаджето".Бившият ми се отдръпна учудено и ме попита "какво гадже,това шега ли е,сериозно ли е,кой е?" и подобни.Аз му отговорих,че не е шега и съм сериозно обвързана.Той,обаче,пак ме прегърна,все едно това е без значение.После ме помоли да изляза с него да пуши навън,придружих го и се спотаихме на тъмно в един гараж на близо.Е,няма какво да обяснявам-награбихме се там.Единственото,което сме си казали беше: аз:в момента правя нелегални неща,той:само ти ли?,просто бяхме твърде обезумели,за да си говорим.После всичко си беше по старому.Той беше с неговата приятелка,аз с моя приятел.Нещата с него,обаче,започнаха да не ми харесват.Оказа се много влюбчив,натрапничав,обсебв ащ и колосално различен от мен,но все пак го харесвах малко,но много по-малко,отколкото той мен.Един ден бившия ми приятел трябваше да ми върне нещо важно и се видяхме след часовете (учим в едно училище,една смяна и се виждаме всеки ден),после бяхме в една посока и той ми предложи да се возя с него.Возихме се и си говорихме и когато слязохме той ме помоли да остана за малко с него и ме целуна пак.Този път беше много по-нежно,просто се прегръщахме и се стискахме здраво,без да говорим,просто стояхме прегърнати,гледахме се в очите,все едно не сме се виждали от месеци.Три дни по-късно разбрах,че е скъсал с приятелката си.Не знаех дали да се радвам или не.Всеки ден го виждам,виждам как ме гледа.Всеки път като останем насаме по случайност,първото нещо,което ме пита е за гаджето ми и подобни,прегръща ме за довиждане,докосва ме всеки път,разбрах,че носи две мои снимки в себе си,беше ги показал на най-добрите ми приятелки,на последния купон беше питал най-добрия ми приятел как съм,не беше докоснал друга и беше сам,независимо,че е свободен.С гаджето ми върви от зле на по-зле.Тръпката ми към него изчезна съвсем.Просто няма как да не се замисля,че има някого,към когото изпитвам много повече и този някой прави всичко по-добре.Изобщо е лудница.Не знам какво точно искам сега.С новия ми нещата са кофти и мисля да приключа,но не съм на 100% сигурна.Влюбена съм в бившия си и ми липсва той и това,което имахме,поучих се от грешките си,държа се различно и искам да му го покажа,но не съм сигурна,че мога да се върна при него без да си изясним някои неща.Бих започнала всичко начисто,но не знам как е при него.Е,какво мислите? Само без hate моля
    Последно редактирано от SweetV1025 : 05-31-2013 на 17:24

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    нелегални? О.о

мисля, че отдавна си искала предишния да се върне. Как може да не поканиш гаджето си на рожденния си ден, защото цитирам е "нов и не искам да го мъкна навсякъде", а в същото време каниш бившия, под претекст да забравите миналото, само и само да си навреш езика в неговото гърло?

не подкрепям. нищо не мисля. късай с настоящия, оправяй се с бившия.

Не съм имала намерения да си "навирам езика" в ничие гърло.Поканих го,за да си оправим отношенията като хора.Това,което се случи там не го очаквах изобщо.Сегашният ми приятел е адски ревнив и никога не би разбрал причината да поканя бившето си гадже,без значение обстоятелствата,а и в началото той не искаше да идва,защото сме "малки".

Град
    София, България
    На колко си и на колко е гаджето ти?

Няма значение дали си го очаквала. Допуснала си го.

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Я на два реда някой да разкаже какво пише момата.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от prosto_chovek Виж мнението
    Я на два реда някой да разкаже какво пише момата.
    Бивш, скъсали, той с друго момиче, тя друго момче. Тя го кани на рд-то си, за да забравят лошото минало, но не кани сегашното си гадже. Онзи идва, бившия, натискат се (целувки, прегръдки, ау), с ясното съзнание, че тя е "сериозно обвързано", 'щото тя му го била казала. И сега авторката се чуди какво мислим и какво да прави.

Гаджето ми е на 18,аз съм на 17-пет месеца ни е разликата.

Поканих го,той не пожела да дойде и просто не му настоявах.

Цитирай Първоначално написано от SweetV1025 Виж мнението
    Поканих го,той не пожела да дойде и просто не му настоявах.
    Ооо, противоречиш си:

Поканих го,за да си оправим отношенията като хора.Това,което се случи там не го очаквах изобщо.Сегашният ми приятел е адски ревнив и никога не би разбрал причината да поканя бившето си гадже,без значение обстоятелствата
    Значи ти искаш да кажеш, че приятелят ти на драго сърце е знаел, че ще каниш предишния си, супер ревнив е, но му е било все тая и те е оставил да си с бившия си, за да се сдобрявате. Казваш, че имате разлика 5 месеца, но той не идва, защото сте малки. Нещо не е наред с логиката ти.

Това е лишено от всякаква логика. Защо ще пренебрегне гаджето си, за да се сдобрява с бившия си, на рождения си ден? Честно, аз не съм толкова ревнив, колкото казва, че е гаджето й, но и аз не бих разбрал подобно нещо, а явно в случая й има защо да бъде ревнив. Какво да мисля - постъпила е по възможно най - тъпия начин, очевидно не обича приятеля си, да остави момчето и да не го занимава с глупости, да ходи при бившия си.

Пак ще кажа-поканих гаджето си,той реши,че не иска да идва и да, не би разбрал защо каня бившия си,нито каква е ситуацията с нас.Не знаеше,че той ще идва,не съм му го казала специално точно поради причината,че е адски ревнив.Да,исках да се сдобря с бившия си,защото го ценя като човек и не исках да сме в кофти отношения след толкова дълга връзка и толкова преживелици.Признавам,пост ъпих нечестно,но ситуацията не се разглежда само от станалото въпросната вечер.
    Последно редактирано от SweetV1025 : 05-31-2013 на 15:43

Град
    София, България
    защото го ценя като човек
    оо, цениш го по скоро като любовник.

И наградатааа за месец май получаваш ти. Честито!!

Той е ревнив и няма да те разбере, но ти си поканила и предишния си? Според мен просто той не е дошъл и ти затова си поканила бившия си, сега лъжеш гаджето си, че си била с приятелки, примерно, той нищо не знае, може би не е знаел, че и парти ще правиш. Рано или късно ще разбере от общите познати, които са били с вас. Не го лъжи, казах ти как трябва да постъпиш според мен.

Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    оо, цениш го по скоро като любовник.

И наградатааа за месец май получаваш ти. Честито!!
    Изобщо не е така.Но явно на вас най-голямо впечатление от целия разказ ви направи това,че сме се целували...много сме преживяли заедно и нямам предвид секс.
    Цитирай Първоначално написано от prosto_chovek Виж мнението
    Той е ревнив и няма да те разбере, но ти си поканила и предишния си? Според мен просто той не е дошъл и ти затова си поканила бившия си, сега лъжеш гаджето си, че си била с приятелки, примерно, той нищо не знае, може би не е знаел, че и парти ще правиш. Рано или късно ще разбере от общите познати, които са били с вас. Не го лъжи, казах ти как трябва да постъпиш според мен.
    1.Да,поканих предишния си,какъв точно проблем е,че исках да сме в добри отношения?Вече казах,това,което се случи беше изневиделица и изобщо не очаквах той да направи подобно нещо.
    2.Не съм поканила бившия си,само защото гаджето ми реши да не идва,това е възможно най-далече от истината.
    3.Знаеше,че ще правя събирането,не го лъжа,че съм била с приятелки,знаеше дори къде беше заведението и кога беше партито,както и колко хора съм поканила.В последствие му казах,че съм поканила и бившия си е бил там.
    Последно редактирано от SweetV1025 : 05-31-2013 на 15:53

А знае ли за бившия ти? Проблемът е там, че чисто морално е тъпо да поканиш бившия ти на рожден ден, на който си поканила и сегашния ти, който казваш, че е много ревнив.

Още докато планирах събирането и му споделих идеите за мястото и тнт,гаджето ми ми каза,че не иска да идва и след дълго мислене в последния момент поканих бившия си,първо защото исках да се помирим и второ,защото въпреки всичко останало е важен за мен,а на събирането бяха само най-близките ми хора.
    + в момента се разглежда само една случка на фона на цялата история,защото на съфорумничката й е направило впечатление само това и нещата изглеждат различно.Прочети останалото от темата.
    Последно редактирано от SweetV1025 : 05-31-2013 на 16:42

Абсолютно в нито един момент не съм обсъдил това, че сте се натискали и целували, ако прочетеш какво съм ти писал. Тъпо си постъпила. Виж, че съм прав за това, че гаджето ти не знае, че си била с бившия ти на рождения ти ден? Самата ситуация, че го криеш от него, знаеш, че няма да му е приятно, не е правилно, не би го направила, ако го обичаше достатъчно.

Мисля, че и ти го осъзнаваш, а тук просто очакваш някой, който е бил в подобна ситуация да ти каже от своята гледна точка, че не си само ти и това да те накара да се почувстваш по - добре, защото въпросът "какво да правя" при така зададените параметри няма реален отговор. Или ще ти се каже - не казвай на гаджето ти и всичко е наред, което за мен не е така, или това, което аз ти казах.
    Последно редактирано от prosto_chovek : 05-31-2013 на 17:06

Гаджето ми знае,че той беше там,знае,че сме се целунали.Казах му малко след това,защото ми беше кофти.Ядоса се адски,но не на мен ,а на бившия ми.
    Вече признах колко тъпа е била ситуацията,не постъпих правилно спрямо новото си гадже,просто чувствата си казаха думата.
    Да,не "обичам" новия си приятел в същинския смисъл на думата.Обичането не става за 2 месеца според мен,поне не ми се е случвало + това при нас различията сериозно си проличават понякога.
    Последно редактирано от SweetV1025 : 05-31-2013 на 17:10

Добре, казала си му, той ти е простил, заедно сте, какъв точно е твоят въпрос в този случай?

Изобщо е лудница.Не знам какво точно искам сега.С новия ми нещата са кофти и мисля да приключа,но не съм на 100% сигурна.Влюбена съм в бившия си и ми липсва той и това,което имахме,поучих се от грешките си,държа се различно и искам да му го покажа,но не съм сигурна,че мога да се върна при него без да си изясним някои неща.Бих започнала всичко на чисто,но не знам как е при него.Е,какво мислите?
    Въпросът ми е за ситуацията и как изглежда тя,защото съм объркана и не знам какво да мисля или направя в момента.

Правиш патешки изпълнения и после "кой ми сра в гащите ?"

Уточни си, кого искаш, защо и какво точно искаш от него ? Щом новият не те прави щастлива и нямаш тръпка към него, разделете се. По-добре така, отколкото да оставиш с времето да се привърже още повече и накрая да му разбиеш сърцето. Щом искаш при бившия, пробвай. Но бивш(а) си остава бивш(а) и точка по въпроса.

Аз ти отговорих 6 пъти, колежката 1, това прави 7 отговора дотук, единодушни.

Повече от фен Аватара на tigity
    Град
    O.C. `In ThE DaRK` cЭn7raLnI Gr0biШ7a
    няма смисал да слушаш хората по горе ситуацията е ясна - имали сте нужда да си починете един от друг - един много умен човек е казал : Пусни това което обичаш да си тръгне, ако се върне значи всичко м/у вас е било истинско, ако не се върне значи нищо не е имало. Явно наистина се обичате, точно това време за размисъл ви е дало ясна представа за отношенията ви Пожелавам ти успех. Послушай сърцето си в случая.
    без ПОДПИС ... xD

Голям фен Аватара на LadyTerrible
    Търкулнало се гърнето и си намерило похлупака.Явно ти и бившият ти сте си един за друг.И двамата сте изневерили,за да сте заедно,лъгали сте половинките си и не ви е интересувало,че другия е обвързан.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си