- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Да продължим напред след смъртта на съпруга/та или не?
Дам. Не знам дали може да се каже по-добре, но аз нали съм на всяко гърне мерудията, не мога да пропусна шанс да се изявя
Дори не желая да си помисля какво бих сторила, ако изгубя партньора си. Това е дилема, пред която се надявам никога в живота си да не се изправям.
*чука на дърво*
Но във всеки случай. Човек не е създаден, за да бъде сам. И функционира по-добре в двойка. В този ред на мисли, няма нищо лошо след загубата на съпруг/а да си намериш друг партньор. Естествено, това зависи от теб самия. Такава загуба не се преживява, просто се свиква с нея. И когато се научиш да живееш с нея, можеш да се отвориш за друг. И ако имаш деца, е много важно да им дадеш да разберат, че този друг човек в никой случай не е "заместител" на изгубения родител. Той не може и няма как да бъде баща/майка за детето и е важно детето да го знае. От там нататък, дали ще развият някакви приятелски отношения зависи и от тримата. Всичко е въпрос на толерантност към нуждите и щастието на другия - на детето към родителя и на родителя към детето. Родителят трябва да знае, че вече не е сам и трябва да се съобрази с детето, а детето трябва да знае, че няма право да изисква от родителя си да остане сам заради себе си.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last