Обичам го, защото ако не бях наивна и не вярвах в многото красиви неща, в които вярвам, щях да съм двойно по-тъжна.
"Защо е нужно да има "красиви неща" за да бъдеш щастлив?", е това, което искам да питам, но.. Защо ти е да се самозалъгваш, буквално, като сляпо вярваш в "някакви" нереални розови неща? Това не води до нищо добро, защото е само въпрос на време реалността да ти шибне един шамар. Не мислиш ли?
Но ето, че има моменти, в които осъзнавам тази си наивност и това осъзнаване задейства мнителността, недоверието, загубата на всякаква вяра, романтичност и се сгромолясвам на земята. И не ме плаши самото падане, а това, че един ден след толкова много падения няма да мога да се върна горе и ще се превърна в човек, който не вярва в нищо.
И това е лошо, защото..? Искам просто да ми отговориш на въпроса: Why is faith good?
Който няма да изпитва нужда да бъде обичан, да обича, да се грижи за някого, или да живее за нещо друго, освен себе си.
Колкото по-рано се научиш да живееш за себе си, толкова по-добре. Хората са шибани боклуци. Защо толкова много копнееш за неща като.. тези? Живееш за нещо като обичта ли? Малко ми става непонятно.
Искам да обичам и да вярвам наивно, че един човек може да е с друг човек до края на живота си, без да се нуждае от друг.
Възможно? Разбира се.
Често ли се среща? 1/1 000 000.
Честно казано, дори не го вярвам. Хората си писват, както и да го погледнеш.
Искам да обичам и да ме обичат равномерно.
Not possible, поради ред причини. Една от които - Хората се егоисти.
Нещата не работят така.
Не знам защо, но не мога да гледам на себе си като на жена. Не мога да гледам и на всеки човек от мъжки пол до мен като на мъж, дори и най-големия мъжкар да е. Виждам нещата така: Двама души, вечно на 15 по душа, които вървят винаги за ръка на всякъде, които се хранят взаимно и 'твоята купичка е моя и обратното', които са влюбени един в друг (нещо много важно.. толкова важно, че може да се каже, че е на челна позиция), които се държат И като приятели, в моментите, в които не правят секс и не се докосват с езици.
Не звучи толкова непостижимо, колкото наистина е. Не бих казал, че е лигаво, въпреки че адски много ми се иска, но звучи като голям филм. Неосъществим филм. Знам ли? Може и да го осъществиш с голяма доза късмет.
Които са си достатъчни и 'сами сред хора'. Имам отчаяна нужда от всепоглъщаща любов, а имам чувството, че само аз съм си с тази нагласа и винаги ще съм си.
Кофти тръпка.
Защото всеки казва, как иска 'нещо по-улегнало и зряло', а за мен това е скучно и ме ограничава. Защото под това, разбирам взаимоотношения, които се градят на 'целувката, когато няма хора, или която не присъства, когато има, защото е детинско'. Които се градят на това да седиш до любимото си същество и да не го награбиш, за да спазваш етиката на голям човек.
И т.н. други примери, които ме карат да агонизирам и не си представям как бих се вписала в тях след години, като аз изпитвам огромна нужда да съм във всякаква близост до човека, който е до мен. Винаги. Във всичко. Не искам да се отказвам от нито един мил жест и няма да го направя и това ме натъжава още повече. Сега съм на 20 и не искам да си представям какво би било след 10 години. Не съм виждала никоя сериозна двойка, които се държат като 'мъж и жена', да се целуват, гушкат и да са си близки по някакъв начин. И единствения им мил жест, остава секса. Но такъв секс не е достатъчен. Сега ще кажете, че това не значи, че не се обичат. Ами хубаво. Но аз ако обичам да рисувам, не стоя до четките и боичките си, просто за да ги гледам. Не знам защо пиша това.
Може би защото ми липсва нещо, или просто исках да го опиша някак...
Липсва ти и ще ти липсва още дълго време, според мен.
Сигурно няма да пиша в тая тема и ще се дразня на повечето отговори, за това благодаря за вниманието и лека вечер.
Пиши, въпреки че, колкото и да се обясняваш за мирогледа ти.. бих ти препоръчал да се откажеш от него, ама е само лесно на думи.
http://www.youtube.com/watch?v=HPe2rcd-U3E