- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Вярвате ли, че съществува...
братле, митологията е направена, за да може да обясни нещата по по-лек начин, не по начина на науката, която няма да я разбере повече от половината население на света. Не взимай толкова навътре и буквално всичко, което е казано...
След т'ва което съм написала, мисля, че съм каза пределно ясно к'во искам да каже, така че не почвай някви излишни спорове (:
No driving, no sleeping
Live it up like it's the weekend
When the DJ play the right song
Gon' drink, gon' party all night long...
Party all day, party all night
Say you wanna party
Let's party alright
Както каза ,маги,не взимай нещата толко на вътре.
Хората си говорят не можеш да ги спреш.
Винаги ще има ,които няма да те харесват.
Никой не е идеален.
Няма идеални хора.
Какви глупости ми говорите вие двете?
Понеже не съм съгласна с вас, трябва да си замълча ли? Айде, моля ви, просто съм на друго мнение и си го казах. А вие, ако не може да си защитите гледната точка, не ми казвайте "не го приемай на вътре", щото мене ми е през... в какво всъщност вярвате вие
Нали тва е целта на форума? Да събере гледните точки на различни хора.
И митологията не е измислена да обясни нещата по по-лек начин от науката, а да обясни нещата, които хората не са разбирали навремето.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Ох, как не съм съгласна.
Явно имаме доста различни виждания за любовта.
Няма лошо. Просто исках да отбележа.
fenikss_, много драматизъм, много нещо... Спри филмите.
И като стана дума за любовни разочарования, се сетих за един любим момент от една много хубава книга.
Напълно подкрепям Оскар Уайлд.- И сърцето ми е студено, защото е разбито.
- Не говорете така. Тъкмо раните дават живот на сърцето. Насладите могат да го превърнат в камък, богатствата могат да го накарат за закоравее, но мъката... О, мъката не може да го разбие!
И да - мога да обичам, без да съм зависима.
Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]
не.
Да обичаш и да бъдеш зависим са две различни неща. Всъщност, ако обичаш истински, си свободен, а не зависим. Хората имат необходимостта да бъдат зависими един от друг тогава и само тогава, когато се страхуват от това да загубят другия и заради това имат нуждата да се чувстват сякаш това няма да се случи поради това, че единият е зависим от другия и другият е зависим от единия.
Ако наистина се обичат, те нямат нуждата да знаят горе споменатото, те са сигурни дори подсъзнателно. Разберете най - накрая, че истинската любов дава не зависимост и страх, а свобода и самочувствие на двамата и увереност.
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Мацка, самият факт, че все още си наранена очевидно от постъпката му към теб говори, че не ти е безразличен все още. Но си права, че и до там може да се стигне. Но това не значи, че не е имало любов някога между вас. Не бъди толкова черногледа, преминала съм през нещо подобно, за което до голяма степен съм благодарна, защото така ценя, обичам и уважавам много повече собствената си личност.
А това за любовта и зависимостта е относително. Но ще опитам да дам пример, който отговаря. Да речем, гаджето ти се мести. Ти имаш избор - да останеш, където си или да се изместите заедно. Избираш да се изместиш при него. Всъщност не го правиш заради него, а заради собственото си желание да бъдеш с него. Което до една степен може да се определи като зависимост, но е по-скоро самоугаждане.
Последно редактирано от xXxPETYAxXx : 11-23-2012 на 18:47 Причина: е
Да, да, да.
Лично мен любовта ме кара да се чувствам... неприкосновена. И цялото това силно чувство не е съсредоточено само върху обекта на желанията ми, а върху всичко около мен. Когато съм влюбена, обичам не само Него, а всички.
Пф, супер ми е трудно да го обясня.
Но никога не съм се чувствала зависима. Точно обратното. Чувствам безкрайно спокойствие. Защото знам, че всичко е маловажно. И че мога да се справя с всичко.
Винаги свързвам думата "зависимост" със страх. Точно затова тази дума няма място в едно изречение с думата "любов".
ю гот ит. Другото не е любов за мен.
фъстъкът не се целува, той се изпапКВА![]()
Е, и аз се чувствам свободна, силна и т.н.
Но няма как да си независим в оня смисъл на думата, че и с половинката, и без нея можеш да си живееш живота.
Любовта за мен силно обезпокоява, ако не е щастлива.
Мен зависим не ми звучи никак зле. Звучи ми нормално. Нормално е да ти се скапва настроението, ако нещата не вървят, или ако не си сигурен. Защо трябва да те е страх от каквото и да е, за да се чувстваш щастлив или нещастен от обстоятелства, свързани с човека до теб и с връзката ви?
Отделно аз ако обичам някого не мога да не мисля за него постоянно. Сигурно е обсебване и т.н., но за мен да функционираш нормално без значение човека, който уж обичаш, просто не е любов. Любовта променя много неща и когато е фатална е разочароваща. Не става дума за митологизации.
Просто не винаги вървят нещата спокойно, така че да може да се усети какво е да плаваш в спокойни води.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Мисля, че много се обърквате от думата "зависимост".
Зависимостта в любовта има чисто материално измерение - от финансова (при дългогодишна двойка), до това, че трябва да се обадиш на другия, че ще закъснееш. Зависимостта в случая е по-скоро синоним на "обвързаност".
Но не е нужно да означава превръщането на другия в центъра на твоята Вселена. Психологическата зависимост е съвсем различно нещо.
Както споменах - супер различно възприемане на любовта имаш. От моето, де.
Не мога да ти кажа, че не си права - вичко, което написа, звучи логично и напълно обяснимо.
Но за мен това не е любов.
Как любовта ще е разочароваща? Обсебваща? Нещастна? Не свързвам нито една от тези думи с любовта, която аз съм изпитвала. И изпитвам.
А за зависимостта - човек никога не е напълно самостоятелен. Винаги зависи от другите. Малко или много. Това, че някои двойки са "дупе и гащи", е друг въпрос. Колко ще зависиш от някого, е личен избор. Не виждам какво общо има с любовта.
No driving, no sleeping
Live it up like it's the weekend
When the DJ play the right song
Gon' drink, gon' party all night long...
Party all day, party all night
Say you wanna party
Let's party alright
Мир, сестро.
Вдишай, издишай
Никой не е застрахован от недоразумение.
Разбира се, че съществува такава любов !
ето най - накрая един хубав, положителен коментар.
НЕ
Това е само временно чувство и толкоз
Не съм я изпитвала никога, обаче я усещам край себе си.![]()
Въпреки удивителния мазохизъм, който проявяват някои, въпреки изневерите, въпреки лъжите, въпреки несподелянето, въпреки отчуждаването, въпреки отсъстващото доверие, въпреки манипулациите, ултиматуумите и всички дивотии, които присъстват в огромна част от връзките... просто има хора, които са си намерили подходящата половинка, уважават я, пазят собственото си и нейното достойнство, ценят я, правят й изненади, поддържат искрата помежду си и въобще правят всичко, което е присъщо на едни хармонични отношения. Накратко казано - обичат, чувстват се обичани и са щастливи.}
Последно редактирано от paradosou : 11-24-2012 на 14:02
Съществува, разбира се, просто едни са късметлии, и я срещат рано, а други я срещат след множество разочарования в любовен план, но аз вярвам, че всеки човек си има своята половинка някъде, и рано или късно я среща.![]()
Първоначално написано от prosto_chovek
защо?
Е ти само до там ли чете В следващото изречение съм си обяснила мнението за вечната любов.
А защо не вярвам напълно - ми като съществуването на извънземните е. Много хора говорят за тях, някои дори твърдят, че са ги срещали, но докато не видя и аз - не вярвам
+1
минавам пак да кажа, че има, винаги е имало и ще има, въпрос на време е всеки да я намери.
Бях наранена до скоро,да.
До преди 2 месеца,след като един хубав ден станах и си казах просто не си заслужава,и зарязах всичко.
След ,което той почна да ме търси,по какъв ли не начин,то мен просто ми е безразличен и хич не ме е*e за него.
И неможа да ме открие,просто така мога да се скрия,че ,ако пожелая никой няма да ме намери.
Аз гледах на пред и протягах ръцете,когато решихте да ме предадете,умрете копелета гадни,умрете.аз пак съм тук и не може да ме спрете!
дори и полицията по ИП?![]()