Здравейте. Пиша тук , защото вече умът ми се изчерпа от мислене и четене по тази тема и се надявам тук някой от вас да даде съвет за дадената ситуация в която се намирам а тя е следната:

Имам сериозен приятел от 4 години. Преди една година си смених работата. Там срещнах едно момче.Първоначално всичко беше една игра,флирт и забавление,но в последствие се превърна в нещо наистина голямо.Това което е между нас направо е огън.От начало и до ден днешен изпитвам угризения за това което правех,защото обичам приятеля си,но след време разбрах,че обичам и другия,и колкото повече време се минаваше,толкова по трудно ми бе да преценя,кой е правилния за мен,защото ги обичам и двамата.Въпросът е,че единият ми дава това което другия не може и обратното . През цялото това време се чувствах много щастлива с другия и понякога си мислех че той е - единствения,но също така чувствам и дългогодишния си приятел като единствения и съм страшно объркана.Такааа- през това време в което изневерявах заради напрежението от постоянното криене и лъжи,през ден се карах със сериозния , а с другия заздравявах връзката си.Занего правех дории невъзможното за да бъдем заедно-неща които никога не съм правила заради друг това безумие което не съм мислела че някога ще ми се случи продължи 10 месеца след което въпросният господин ми каза че не иска заради него да ме гледа как се разделям постоянно и че това трябва да спре преди много пъте сме се опитвали да прекратим тези ни взаимоотношения но след известно време пак започваше всичко отначало защото не можем да сдържаме емоциите си
след като прекратихме тази любовна афера аз започнах да обръщам повече внимание на дългогодишния си приятел и нещата се оправиха но чувствам празнина в себе си и незная на какво се дължи може би свикнах да играя тази игра или просто наистина го обичам и не мога да си представя как да бъда без него много пъти съм си мислела дали да се разделя с дългата връзка и да започна нова с тези нови чувства които изпитвам но не се решавам защото обичам и двамата пък и не съм много сигурна дали въпросният човек изпитва същото не ми е казвал до сега че ме обича но по действията му и по начина по който се държи не мисля че за 10 месечна връзка човек си остава само с харесването ако ме разбирате

и накратко - с дългогодишния приятел съм до момента всичко върви добре виждам се в работата с другия човек- неизбежно опитвам се да се държа сякаш ми е минало но ми е все още гадно и незнам какво да правя а искам да съм с него