.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 60

Интересна книга?

Здравейте! Извинявам се, ако има таква тема! Не съм чела от 2 - 3 месеца и вече не издържам, предполагам "книжните червеи" ще ме разберат. Проблема е, че книгите от домашната ни библиотека съм ги прочела и искам да чета нещо ново. Нямам предпочитания. Харесвам всякакви книги, стига да имат замисъл и развитие! Искам книга която да е много интересна, да се чете на един дъх ... с една дума - ЗАВЛАДЯВАЩА! Категорично отказвам Стивън Кинг - не мога да спя от неговите книги! Може и да е по - модерна книга, не е нужно да е класика (тамън малко да си отпочина от нея, да дойда в днешни времена). Много ще съм ви благодарна, ако ми предложите някоя интересна книга, която ви е оставяла без дъх!

Супер фен Аватара на Oldschool
    Махалото на Фуко

Повече от фен
    Ако ти се чете фентъзи - Scott Bakker - The Second Apocalypse, една от най-добрите фентъзи поредици които съм чел, първата и на български я има мисля.
    Сянката на вятъра също е много добра, чете си се на един път.
    Нещо по-тежко ако ти се чете пробвай Джийн Улф или Чайна Мийвил, по-специално The Book of the New Sun и Embassytown.
    На прима виста това се сещам, ако искаш дай пример за книги, които са ти харесали и езици, на които четеш, та да ти дам по-подходящи предложения.
    Последно редактирано от Makenzi97 : 11-22-2012 на 14:57

Цитирай Първоначално написано от Makenzi97 Виж мнението
    Ако ти се чете фентъзи - Scott Bakker - The Second Apocalypse, една от най-добрите фентъзи поредици които съм чел, първата и на български я има мисля.
    Сянката на вятъра също е много добра, чете си се на един път.
    Нещо по-тежко ако ти се чете пробвай Джийн Улф или Чайна Мийвил, по-специално The Book of the New Sun и Embassytown.
    На прима виста това се сещам, ако искаш дай пример за книги, които са ти харесали и езици, на които четеш, та да ти дам по-подходящи предложения.
    Еми какво да ти кажа.. От класиката ми харесват "Белия Бим черното ухо" или "Ад" на Данте Алигери, "Идиот" и "Престъпление и наказание" на Достоевски.. от новите, звучи супер тъпо, но ми харесва сюжета на поредиците "Безсмъртните" и "Училище за вампири". Все пак трябва да се разпуска с книги, в които не се влага никаква мозъчна дейност. ;dd

От книгите, които си написала, не си личи много, но според мен ще ти хареса да четеш драма. Модерна и добре написана.
    В библиотеката на родителите ти едва ли има нещо на Никълъс Спаркс. Той е любимият ми писател и освен с хубавите сюжети е известен и с това, че пише сценариите за филмите по книгите си. В A walk to remember (Незабравимата) главните герои са тийнейджъри и сигурно ще ти допадне като вампирските работи. На мен любимата ми е Dear John (С дъх на канела).
    Това, че не ти се чете хорър е сладурско. Чудя се на другите хора, които четат книги с идеята да се страхуват!
    Надявам се да съм помогнал.

Цитирай Първоначално написано от ACrimeNovelist Виж мнението
    От книгите, които си написала, не си личи много, но според мен ще ти хареса да четеш драма. Модерна и добре написана.
    В библиотеката на родителите ти едва ли има нещо на Никълъс Спаркс. Той е любимият ми писател и освен с хубавите сюжети е известен и с това, че пише сценариите за филмите по книгите си. В A walk to remember (Незабравимата) главните герои са тийнейджъри и сигурно ще ти допадне като вампирските работи. На мен любимата ми е Dear John (С дъх на канела).
    Това, че не ти се чете хорър е сладурско. Чудя се на другите хора, които четат книги с идеята да се страхуват!
    Надявам се да съм помогнал.
    "С дъх на канела" много са ми я препоръчвали, но все не я чета. Може би скоро ще си я купя!

Повече от фен
    "Ана Каренина" може да пробваш.

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    "Бягащата с вълците", "Капитанската дъщеря", "Незабравимата", "Тетрадката", "Дейвид Копърфийлд", "Императрицата на сладоледа", "Престъпление и наказание", "Екатерина Велика", "Историкът", "Годеницата на Людоеда".
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

"Братството на черния кинжал " - просто съм завладяна от тази поредица. Днес свърших с 2рата книга и тръпна в очакване да намеря 3тата. ако това не ти хареса :
    "Fifty Shades of grey" или " Паднали ангели" на Лорън Кейт
    Пoнякога хората ти казват, че ги е грижа. Понякога ти казват, че те обичат, че те искат, че ще те хванат, когато паднеш.Понякога хората ти казват, че никога няма да те оставят, че никога няма да те наранят, че биха умрели за теб. Понякога ти казват, че си заслужаваш, че всичко ще е наред, че ти си гледката, от която никога не биха се уморили ... Понякога хората лъжат !

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    50 shades of grey е просто чукане. Не си струва парите, нито четеното, нито времето. Единственото, което прави е да обогати познанията ти за БДСМ като култура.

Иначе, предложения:

Крадци на лебеди - Елизабет Костова
    В името на розата
    Ямайски марони
    Бялата ръкавица
    Конникът без глава
    Граф Монте Кристо
    1984
    The god of small things

Мемоарите на една гейша <3 Няма да съжаляваш!
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Мега фен Аватара на MegiBoOm
    Град
    Света На Мечтите
    Гневът на ангелите
    Шестото клеймо (горещо препоръчвам)

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Мани ги тия модерни глупости, ако искаш качество, виж световната класика или ако държиш да е и по-завладяваща и по-фентъзи Властелинът на Пръстените ако не си я чела, няма по-добра от нея в тоя жанр, а интересно разнообразие е A Song of Ice and Fire, по която е сериала Game of Thrones, достатъчно е да си гледала 2-3 епизода за да разбереш, че това са най-малкото интересни книги, по-реалистични, брутални и неклиширани.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Всички книги от поредицата "Хрониките на Кейн" на Рик Риърдрън (Червената пирамида; Огненият престол; Сянката на змея" Всички книги от поредицата "Пърси Джаксън и боговете на Олимп" пак на Рик Риърдън (Похитителят на мълнии; Морето на чудовищата; Проклятието на титана; Битката за лабиринта; Последният Олимпиец; Досиетата на героя) и до сега книгите, които са излязли от поредицата "Героите на Олимп" (Изгубеният герой; Синът на Нептун; Знакът на Атина) И "Дневникът на един дръндьо"
    Оценяваме това, което имаме, чак, когато го загубим...

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    - трилогията Милениум от шведския журналист Стиг Ларшон, която се състои от "Мъжете, които мразеха жените", "Момичето, което си играеше с огъня" и "Взривената въздушна кула"; (горещо я препоръчвам поредицата , може би е най-впечатляващата, която съм чела от няколко години насам)
    - трилогията "Децата на Просперо";
    - трилогията "Тъмните му материи";
    - "451 градуса по Фаренхайт";
    - "1984";
    - "Шестото клеймо";
    - "Шифърът на Леонардо";
    - поредицата "Малки сладки лъжкини" - Сара Шепард;
    - "Училище за лоши момичета";
    - "По следите на Вермеер";
    - "Райт 3";
    - "Игра на лъжи";
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Голям фен Аватара на ysmivka
    Аз ти препоръчвам нещо на Дан Браун - за мен са интересни и завладяващи. Чела съм Изгубеният символ, Шифърът на Леонардо, Шестото клеймо!
    Животът си е мой и не се нуждая от учители как да го живея!!!

Мега фен Аватара на EinGutesKind
    Град
    Пловдив
    Ектор Мало „Без дом”
    Емил Зола „Терез Ракен”
    Валя Червеняшка „Записки от ада”
    Емил Зола „Възходът на семейство Ругон”
    Жан Батист Молиер „Тартюф”
    Аристофан „Облаците”
    Софокъл „Антигона”
    Есхил „Прикованият Прометей”
    Ерих Кестнер „Емил и тримата близнаци”
    Ерих Кестнер „Антон и Точица”
    Ерих Кестнер „Двойната Лотхен”
    Хенрик Ибсен „Куклен дом”
    Албер Камю „Чужденецът”
    Пиер Корней „Сид”
    Жан Расин „Федра”
    Стивън Кинг „Гробище за домашни любимци”
    Лили Иванова „Истината”
    Франсис Бърнет „Тайната градина”
    Елин Пелин „Ян Бибиян”
    Стивън Кинг „Проклятието”
    Готхолд Ефраим Лесинг „Емилия Галоти”
    Дж. К. Роулинг „Хари Потър и философският камък”
    Волтер „Задиг или съдбата”
    Ерих Кестнер „Хвърчащата класна стая”
    Сузан Хил „Жената в черно”

Супер фен Аватара на Oldschool
    Доста странни предложения видях, но и понятието интересна книга е много разтегливо...

Супер фен
    Град
    България
    Стивън Кинг -То
    "престъпление и наказание" Фьодор Достоевски
    ДВЕТЕ КНИГИ,КОИТО СИЛНО МЕ КАРАТ ДА СЕ ЗАМИСЛЯ!!
    "Две неща са безкрайни-Вселената и човешката глупост,но за първото не съм сигурен"-Алберт Айнщайн

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    Чети нещо на Никълъс Спаркс или се захвани с някаква поредица, която да не те натоварва, за да можеш да си отпочинеш от по-тежките за четене книги.

"Да убиеш примесхулник", "Мъртвите сибирски полета", "Брулени хълмове", "Внимавай какво си пожелаваш"....

Супер фен Аватара на SpiritInBlack
    Шестото клеймо

ООО поредицита за Милениум е наистина много добра няма да се съжаляваш ако я прочетеш .

Черният списък-Брад Тор
    Брад Тор-Последният патриот
    Люк Дилейни-Без милост
    Даниъл Силва-Потретът на един шпионин
    Майкъл Ридпат-66 градуса северна ширина
    Джорджо Мой-Аз преди теб
    Карън Роуз- Не можеш да се скриеш

Мога да ти изброявам още и още но няма смисъл нещата на Дан Браун също са много добри зависи какво ти се чете = Аз например обичам трилъри и криминалета и повечето ми книги са такива . Обичам и романтични книги но към тях съм малко по взискателна и искам нещо много завъртяно . Да не е типичната романтична книга стил Ромео и Жулиета .

Вземи си "Шифърът на Леонардо", тя наистина се чете на един дъх.Изобщо която и книга да си вземеш на Дан Браун няма да сбъркаш, той пише невероятно!

Elorra
    Guest

Wink

"Подменена" е последната книга, която си взех. Много е интересна-част 1 от поредицата "Трил".. Съветвам те вземи си я. Аз лично я прочетох на един дъх... А забравих, авторът е Аманда Хокинг.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си