Аз съм на 13 години и кафе и енергийни напитки не съм опитвал, смятам че са крайно неподходящи за моята възраст. Пък и не искам да се пристрастявам към нещо такова. Не разбирам какво толкова се оплакваш от натоварен график, като последната ми сряда изглеждаше така:
07:00 - 14:30 училище
15:00 - 16:30 - психология (проект "Успех")
17:30 - 20:30 - театрална школа
21:00 - ... - домашни, учене и т.н.
От две години съм така, за излизане навън почти нямам време, дори се отказах от волейбола заради този график. Не съм изпитвал нужда от енергийни напитки, няма и да изпитам, освен ако не реша да ги пробвам. Някои мои съученици си дават всичките пари за подобни боклуци, така че съветвам всички ви да бягате от разни там монстъри и Ред Бул.
Ами ако искаш да спиш по 7 часа поне си легни в 11. Не ме питай какво ще направя, ако ми звъннат приятели за нещо такова - и без това футбол не гледам И стига всички сме те критикували, опитай се да направиш следното:
Една седмица не употребявай кафе, енергийни напитки, кока-кола и т.н. Лягай си в 22:30 - 23:00. Започни да четеш някоя хубава книга (не "Здрач" и "На Фернандо любовницата и 4-те котки") - много е успокояващо. Или започни да правиш нещо полезно, помагай вкъщи с каквото можеш, спортувай. После помисли дали ти харесва и си задай въпроса дали искаш и занапред да е така. От теб зависи дали сутрин ще се чувстваш като парцал, дали учителите ще ти обясняват че не си за това училище, или ще се чувстваш добре. От теб.