- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Чувствам се като негова майка?!
Много позната ситуацията. Превърнеш ли се в майка му, нещата са тръгнали на зле. С трезва преценка винаги помагам на приятелите си или на познати, които имат нужда да споделят нещо и търсят съвет, който да не е от собствената гледна точка, а то няколко аспекта. Психологията много ми е помогнала, но не искам да се превръщам в кошче за душевни отпадъци.![]()
Ти се натоварваш с чуждите проблеми и момчето ти ти изсмуква все едно жизнените сили. Чувстваш се изхабена. Това вече е лошо, защото започваш да живееш с неговите проблеми и неговия живот, без да става на въпрос за теб самата. Той се вкопчва в теб като спасителен пояс. Явно е доста лабилен. Не допускай да се обезличаваш. Със сигурност и ти мрънкаш на него, но не трябва да се увисва на рамото, което ти е дадено за опора. Нещата трябва да се балансират.
Аз страшно много бях натоварена с подобен екземпляр, който не беше лошо момче, но се плашеше от най-малкото и все заедно решавахме НЕГОВИТЕ проблеми и въпреки това той продължаваше да мрънка. Бях майка, приятелка и т.н. Когато имах нужда от подкрепа, защото чичо ми почина, баща ми и баба ми получиха бъбречни кризи, вуйчо ми се оперира и то по време на сесията, в рамките на три дни всичко това се случи, него го нямаше, а аз тичах по болниците. Единственото, от което имах нужда бяха думите, че всичко ще бъде наред. Не съм от хората, които стоят и мърморят, а хващам бика за рогата и действам, но за това се иска смелост. Изпадам в тази крайност, докато той беше в другата. Страхуваше се да прочете инфо за интервютата за работа по банките и го дунурках. Никога не ставаше почти въпрос за мои проблеми. Аз съм нямала такива само, защото не говоря за тях.
Това, което искам да кажа е, че няма ли баланс между вас и от двете страни не правите компромиси, колкото и да се обичате, по-добре е да не бъдете заедно, защото само ще се наранявате. Не сте ли на едно интелектуално ниво, нищо хубаво не ви чака.![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Дай твои стихове, за да ти кажем колко ни та бива. Преди да смачкаш, помисли за последствията.
Последно редактирано от CoNviCt : 11-24-2012 на 10:47
ох... Вени, почти съм убедена, че тя е активната, която се е 'надвесила' над него и 'проблемите му' без изобщо той да има нужда от това.
Като двама души да са отбор и макар и да правят едно и също в задачата си, единия все ще поправя другия без да има нужда, само защото онзи не го прави по начина на този, който го поправя.. И един вид само единия ще е участник и ще подтиска другия с манията си да стават по неговото.
Всъщност бившия ми приятел беше същия. Имаше си работа, оправяше се сам, но като го питах какво мисли да прави с живота си, нямаше отговор. И аз се дразнех, че няма цели/мечти/нещо, което да преследва, а като заговорехме за 'проблеми' се стигаше до 'а, ти само си въобразяваш..', но осъзнавам каква грешка съм била допуснала тогава.. Просто имахме различни виждания за нещата. По-добре остави твоето момче и го остави да си живее живота както си иска.
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Четейки тази тема се мисля за възможно най-отвратителния човек, понеже съм точно като авторката.
Но да. Някой ден ще се променя - уж, ако хората изобщо се променяли.
Или ще си намеря някого, който да смятам за достатъчно оправен, за да не си мисля как не живее живота си както трябва.
^вече знам, че ще има коментар коя съм аз да си мисля кой как си живее живота. Океееей.
Оф..
Много се сдухах : (
Последно редактирано от jghgh : 11-24-2012 на 13:20
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
^^ или ги приемате квито са ,a именно непорастнали деца ,или се опитвате да ги промените,но ще отнеме много време дори години...
нищо няма да отнеме, щото ще си тръгнат от теб скоропостижно.
не можеш да промениш човек.
можеш само да му се дразниш и същевременно да осъзнаваш как ти си никой, за да му направляваш живота - дори на теб той да ти изглежда жалък.
не знам.
не знам защо съм така. никога не съм можела да се освободя от чувството си за контролиране.
в крайна сметка губя всичко, но никога не съм в мир със себе си : ?
ще видим.
идва Нова година...
^^ jghgh,всичко е възможно,но изисква свойте тънкости и хитрости.
С женска хитрост всичко можеш да постигнеш.
не би трябвало да е така.
в любовта не трябва да има надмощие или контрол
или тайни тактики да става на твоето.
направо ме боли да го изприказвам това.
човек понякога има доста да се учи на сносни човешки отношения.
И аз не понасям това с женските хитрости и вмешателствата- вижда ми се подмолно, грозно... израз на безсилие. Затова не си и напъвам мозъка в тази посока. Предпочитам чисти и ясни взаимоотношения, а не игри на надмощие и състезания Кой е по- по-най- (хитър).
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
^^ Така е принципно,но,ако не става с ,добро,сменяш тактиката.Всяка жена с малко повечко хитрост може да постигне каквото иска.С тактика,хитрост и тънкост.Това е вродено у нас жените,а повечето мъже са наивни..
И като вся друга тема автора, като спре да си пише по темата започват големите обсъждания на кръглата маса.Кой как би постъпил ала бала. Изчакайте авторката да пише вие тука в някаква дискусия я превърнахте тая тема.
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
е, кво значи "ако не става с добро"
на първо време не трябва да имаш никакво желание да променяш човек, та да ти се налага да пробваш с добро или с лошо.
повтарям си това, за да си го набия в главата... можеше да не бъркам толкова и още да сме заедно, сигурно. оф.... боже.
ужасно ми е криво тези дни.
оставете ме да си бръщолевя : (
Ми значи,че или не те обича достатъчно,ако поне не пробва да се промени заради теб или просто не може.В такъв случай трябва да му помогнеи и така,че без да се усети,защото мъжете мразят да ги контролират и напътстват,а това може да се постигне и с хитрост ,не е нужно той да разбира дори.
е, аз напъъълно те разбирам - само че за наше удоволствие или не, другите са прави, въпреки че мненията им бяха изразени агресивно и крайно критикарско, но си е така.
не можеш да му се бъркаш в живота.
хубаво е, че си казваш честно мнението.
не е хубаво, обаче, ако се опитваш да контролираш все пак живота му или да го откажеш от хобито му (колкото и сакат да е в него, а аз мога да ти повярвам в това; въпросът е, че щом това го прави щастлив, нека го прави, независимо дали ще успее или не).
да се занимава с това, което обича
изкусително е да даваме наклон на живота на хората, но в никакъв случай не е правилно да го правим.
казвам го, защото се разпознах във всичко изкритикувано от щруделите, мруделите и всички останали.
животът на хората си е техен. обективно погледнато, доколкото тва е възможно, те може и да не си живеят живота 'правилно', ама пък кои сме ние да ги поучаваме.
прегръдки и емоционална подкрепа,
вечно на тези, които са онеправдани (в случая изкритикувани,нападнати и етц)
jghgh : D
^^ jhggh,аз попринцип обичам да контролирампризнавам си :d ама и той е същият и нали знаеш 2 остри камъка не мелят брашно..
Много съгласен съм с това.
И с това също.
А пък относно това:
Все повече разбирам, че наистина и напълно си си виновна сама за нещата, за които се оплакваш в темата на Youcannotimagine.Може да пробваш да вникнеш в думите ми ако имаш желание![]()
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
убий го
накълцай го с нож докато е завързан на леглото 44 пъти после извади сърцето му и го изяж , тури на мястото му една граната и бегай
като избухне може да си направиш супа от разпльоканите му червени кръвни телца