.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 47

Hybrid View

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Много позната ситуацията. Превърнеш ли се в майка му, нещата са тръгнали на зле. С трезва преценка винаги помагам на приятелите си или на познати, които имат нужда да споделят нещо и търсят съвет, който да не е от собствената гледна точка, а то няколко аспекта. Психологията много ми е помогнала, но не искам да се превръщам в кошче за душевни отпадъци.
    Ти се натоварваш с чуждите проблеми и момчето ти ти изсмуква все едно жизнените сили. Чувстваш се изхабена. Това вече е лошо, защото започваш да живееш с неговите проблеми и неговия живот, без да става на въпрос за теб самата. Той се вкопчва в теб като спасителен пояс. Явно е доста лабилен. Не допускай да се обезличаваш. Със сигурност и ти мрънкаш на него, но не трябва да се увисва на рамото, което ти е дадено за опора. Нещата трябва да се балансират.
    Аз страшно много бях натоварена с подобен екземпляр, който не беше лошо момче, но се плашеше от най-малкото и все заедно решавахме НЕГОВИТЕ проблеми и въпреки това той продължаваше да мрънка. Бях майка, приятелка и т.н. Когато имах нужда от подкрепа, защото чичо ми почина, баща ми и баба ми получиха бъбречни кризи, вуйчо ми се оперира и то по време на сесията, в рамките на три дни всичко това се случи, него го нямаше, а аз тичах по болниците. Единственото, от което имах нужда бяха думите, че всичко ще бъде наред. Не съм от хората, които стоят и мърморят, а хващам бика за рогата и действам, но за това се иска смелост. Изпадам в тази крайност, докато той беше в другата. Страхуваше се да прочете инфо за интервютата за работа по банките и го дунурках. Никога не ставаше почти въпрос за мои проблеми. Аз съм нямала такива само, защото не говоря за тях.
    Това, което искам да кажа е, че няма ли баланс между вас и от двете страни не правите компромиси, колкото и да се обичате, по-добре е да не бъдете заедно, защото само ще се наранявате. Не сте ли на едно интелектуално ниво, нищо хубаво не ви чака.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от ledenakrasota Виж мнението
    Ти се натоварваш с чуждите проблеми и момчето ти ти изсмуква все едно жизнените сили. Чувстваш се изхабена. Това вече е лошо, защото започваш да живееш с неговите проблеми и неговия живот, без да става на въпрос за теб самата. Той се вкопчва в теб като спасителен пояс. Явно е доста лабилен. Не допускай да се обезличаваш. Със сигурност и ти мрънкаш на него, но не трябва да се увисва на рамото, което ти е дадено за опора. Нещата трябва да се балансират.
    ох... Вени, почти съм убедена, че тя е активната, която се е 'надвесила' над него и 'проблемите му' без изобщо той да има нужда от това.
    Като двама души да са отбор и макар и да правят едно и също в задачата си, единия все ще поправя другия без да има нужда, само защото онзи не го прави по начина на този, който го поправя.. И един вид само единия ще е участник и ще подтиска другия с манията си да стават по неговото.
    Всъщност бившия ми приятел беше същия. Имаше си работа, оправяше се сам, но като го питах какво мисли да прави с живота си, нямаше отговор. И аз се дразнех, че няма цели/мечти/нещо, което да преследва, а като заговорехме за 'проблеми' се стигаше до 'а, ти само си въобразяваш..', но осъзнавам каква грешка съм била допуснала тогава.. Просто имахме различни виждания за нещата. По-добре остави твоето момче и го остави да си живее живота както си иска.
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си