- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Има ли расизъм в товорчеството на Ботев и Вазов?
Да
Не
има една битка дето 6000 българи 1000 руснаци и 400 казаци биват нападнати в продължение на 3 дни от три страни от 7 пъти превъзхождащ го враг нашите се бият без почивка на 40градуса жега без вода пушките не им работят в един момент дори и се налага 4 оръдия да отблъскат 15000войска 3 пъти да се хвърлят в ръкопашен бой в отчаян опит да ги спасят и да успеят тая битка отмива целия срам
иначе прочети малко повече как 2 полка отблъскват 40000 при чаталжда и тия 40000 само при проблясъка на нашите щикове тръгват да бягат прочети как българския войник побеждава англичани и французи и италианци
прочети как шопско дървената дивизия побеждава 20000 донски казака и нанася първото и единствено им поражание в историята
знаеш ли какво е да тръгнеш пеейки химна срещу 500 оръдия и 80 картечници за минута знаеш ли за минута колко снаряди и колко куршума са изстреляни срещу теб?
знаеш ли че за добруджа са се водили битки във всяко село и че там са загинали хиляди българи и румънции руснаци
знаеш ли че англичаните отдават чест и свалят знамената когато идват българите?
а сега знаеш ли че Ботев,Левски,Бенковски,Рак вски са били богати хора но са умрели за родината
а знаеш ли че тези хора са умрели за теб че всичко това се е случило за да може да се наречеш българин?
пич ти потъпка всичко това и още подвизи ти потъпкваш духа на българина да дадеш писмо на други народи не е дребна работа за това използвай буквата Щ
извинявай но аз съм патриот и се гордея с това и само един бой ще оправи такива като теб
ти си едно малко объркано момче
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.