Между другото, модераторите, тая тема трябва да си я направим и не само за гаджета, ми и за семейства И приятели, също и за непознати хора. Хрумна ми, че може да е интересно.
Случка с баща ми: Майка ми онзи ден взела сладкиш, където се продава на парчета, оставила го в хладилника и ми пише "тка и тка, яжте сладко", само където нещо е станало объркване с парчетата и са с едно по-малко. И аз вечерта ям сладко, но оставям половината парче за тати и му го връчвам - как ще оставим дъртия без сладко, все пак?! И той такъв седи, гледа ме умилително, гледа сладкиша, пак мен, пак сладкото и изцепва "Абе, хубаво щеше да е да има правилната бройка, но си изяж парченцето." и ми го добутва такъв пред мен. На следващия ден на прибиране минал през кауфланд за нещо, пазарувал това-онова и зор-зорна ходил да ми търси желирани мечета, щото съм му предложила половинката си. Имам най-готиния тати евър. <3
Мъжки нъдъпъ: Звъни и казва, че имат нужда от помощ с пазаруването, щото ще готвят с приятелката му - не живее по БГ и е неориентиран, та отивам. Награбва се с доста повече, отколкото ми се струва нужно и питам дали ще храни казарма. И той "Ам, ти, кретен такъв, няма ли да дойдеш да ми опиташ пастата?! От сто години ти обещавам да ти готвя..." Колко е хубаво, че мисли за мен. <3
Женската нъдъпъ: Тая е голяма шматка - купува си шоколад, вино, чипс, нещо и редовно се спира със зор, че да ми остави половинката. И даже и ми я носеше, когато беше до мен... Колко пъти е чистила с мен в нас, когато ще местим неща или ще се преместваме нещо, не е истина. Пък веднъж, не живеех покрай нашите за няколко месеца, ми в друг град, я помолих да ми досъбере забравения багаж - пила кафе с нашите, обиколила ми стаята, събрала още 50 боклука без да и кажа, иде ми на гости и ми стоварва половин сак. :дд Често се случва да се разхождаме на някъде, да се метне върху мен и да изцепи нещо мило тип "ама аз те обичам, бееее!" с лигавия глас. Или пък, когато види нещо в магазина (основно козметика), което знае, че ще харесам, го купува и ми го подарява, сумата му и пари не ми е взела за боклучки, а всеки път предлагам до откат. И пече чушки с мен, въпреки опасността да си разтопи ноктите. <3
Една с непозната мацка/клиент: Трябваше да си плати, дава ми последните си пари и аз забелязвам, че едното от левчетата не е левче, ми е евро. Казвам и, а тя остави всичко, хукна към най-близкия чейндж, обмени пари и ми дава, обаче казва, че не си иска еврото, а ми го подарява специално на мен да ми било носело късмет, здраве и любов. Месеци наред още седи в портфейла ми, а случката ми оправи деня.