- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Ех тези родители....
Съжалявам , че отново ще се повторя може би в някоя от предишните теми , но искам да споделя проблема си. На 16 години съм от Полски Тръмбеш , но уча във Велико Търново. Проблема са родителите ми. Аз виждам , че те ме обичат и искат да се грижат за мен , но вече не съм малкото момиченце на 12 13 14 години , да имам хиляди забрани на главата си!!! Постоянно се карат за какви ли не дреболии от сорта , че седя боса в стаята си зимно време , въпреки , че имаме отопление, че пуша , а това нещо е вече от 3 години и виждат , че няма как да променят нещата, че се прибирам от училище 1 час по късно с оправдание , че трябва да се прибирам нормално за да уча. Събота и неделя не ме пускат вечер да излизам много , а ако ме пуснат задължително с кой , какво , защо и какви ли не други въпроси. Вечерния ми час лятото си е съвсем нормален , но през зимата аз не трябва да излизам повече от 2 3 часа и да не излизам по тъмно , въпреки , че знаят с кого и одобряват да излизам с дадената компания през деня без проблеми. Знам , че ме обичат и искат да ме опазят , защото съм момиче , но колкото и да се опитват да го направят НЕ МОГАТ , защото винаги ще ми се отдаде възможност да направя нещо , което ми е забранено... На 18 съм щяла да правя каквото пискам... КЪДЕ СТЕ 18 ???? ;((Изкажете си мнението по темата..
![]()
Такива са родителите..пробвай да им се докажеш че си вече голяма,но това е трудна работа..а и като човек над 18 години ще ти кажа нещо за родителите..когато си под 18 обяснението е "Стани на 18 и ще правиш каквото си искаш" и като станеш на 18 това обяснение се променя в "Докато живееш в тази къща ще ни слушаш"
Почти мога да ти кажа, че като станеш на 18 пак е същото :Д
Въпросът е как ще си поставиш ти самата нещата с ваще..
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Една Любов, Една Борба, Един Отбор
Замисли се защо заслужаваш да си по-самостоятелна. Когато си наясно със себе си, лесно ще обясниш и пред тях.
Няма да е зле да ги попиташ кога според тях ще си готова за самостоятелни решения. 18 години е просто число, но каква промяна търсят в характера ти, за да ти гласуват спокойно доверие? Щото притеснение винаги ще имат, дори и на 30 като станеш, но в един момент ще трябва да го поставят на заден план, защото ти вече ставаш самостоятелна личност и без да натрупаш опит, никога няма да развиеш търсените от тях качества, за да си заслужиш доверието. Така че им предложи стъпка по стъпка да работите съвместно в тази насока, като започнете от по-малки неща и с течение на времето изградите здраво доверие.
Успех!
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
С тези 18 нищо няма да се промени. Както каза Чачо, 18 е само число. Самостоятелна си когато си изкарваш сама парите, когато можеш да се оправиш с даден проблем сама, а не да звъниш на мама и тате да се прибират от работа и такива неща общо взето. Когато ти казват кога да се прибереш, тръгваш малко по-рано и се прибираш точно на време. Ако ще закъснееш - обади им се и им обясни защо и къде си. Повиши оценките си в училище, естествено ако има накъде повече. Абее такива малки неща показват на хората, че си достатъчно отговорна и сериозна. 18 е възраст, на която вече можеш да гласуваш, да влизаш в дискотеките, да пиеш и пушиш законно. Но не е предпоставка, че си отговорен и голям човек.
Успех.
Едит: И моите родители се притесняват и викат за малки неща. Всички са така. Научи се да го приемаш като критика и гледай да премахнеш нещата, за които ти се карат от характера ти.
И аз се нервя на родителите си като правят всичко това ... но същевремено правя абсолютно същото с по-малката си сестра. И след поредното "облечи си още нещо", "трябва да ядеш", "оглеждай се хубаво като пресичаш", "не тичай, да не се спънеш" се усещам как малко или много се превръщам в родителите си и че е лицемерно от моя страна да им се сърдя за подобни натяквания и забрани, както и безотговорно да не ги повтарям на сестра си.
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
ами като слушат всяка вечер по новините за убити, ограбени, изнасилени, пребити, отвлечени и т.н. как да те пускат навън ;д
Залагате ли?! Спечелихте ли?!
Че аз умирам, а вас ви презирам!