- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Какво милисите за заплатите в България?
Какво милисите за заплатите в България?
В Турция МИНИМАЛНАТА пенсия ,е МНОГО повече от минималната заплата в България.Като се има в предвид,че обикновено заплатите са в по-голяма парична стойност от пенсиите,смятай за какво става въпрос..Абе излагация от всякъде,това мисля аз.
Отвратително е вече, аз незнам защо ние младите хора не вземем нещата в наши ръце...
в Турция минималната работна заплата и минималната пенсия са 825 турски лири, 1 турска лира е 0.85 лв., в български лева излиза, че една минимална работна заплата и пенсия в Терция са 695,55 лв., като се има предвид, че стнадарта в Турция и къде, къде.. но наистина с минимална работна заплата 290 лв........нямам коментар
Ми учете, намерете си хубава работа и ще изкарвате по 1-2-3 бона. Точно на нашия стандарт няма да се оплачете с такава сума.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Какво им е на заплатите? Просто се научете да вадите стотинки от всяко нещо. Който с каквото се занимава - толкова пари и получава.
А Турция е една прекрасна красота. Пък, че чалмите са смотани.. е друг въпрос.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Ще уча, уча, уча докато не се науча, ще стана добър в това, което ще работя. Ще инвестирам ще трупам трупам, но преди всичко няма да забравя семейството.
По темата:
Какво мисля ли, както "Irti" написа, че като се научиш да вадиш от всяко нещо пари ще имаш. Обаче има доста хора, коита са изцедили максималното (хора с акъла си) и казват че парите намаляват, а изучиш ли се тук най-добре ще да работиш в чужбина.
Тук съм забелязал едно нещо, колко е вярно не знам. На хората им плащат (никакви пари) да правят едно нещо, а са задължени(щат не щат) да правят още 3 неща за който не получават допълнително кеш ().
Трагична (страшна) работа е затварят се общински болници, хората от селата са задължени да ходят в областните градове ами ако нямат пари, какво правят, а ?
Здрав терор се налага върху всички нас...
Така ще бъде, като сме страхливи !!!
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Tell me about как в Гърция е по-добре като си продават островите , за да се издържат. Защото са им due облигациите, от които живеят нахарабията, но облигациите трябва да се плащат един ден, и то повече отколкото си взел. И не ги ебе, продължават да си харчат. Затова ще се фалират яко ако продължават по същия начин. Нашата икономика е стабилна, може да не е успешна и голяма като немската, но в дългосрочен план е една от най-добрите в Европа в момента.![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Заплатите в Б-я са нищожни! /висчки го знаем/
Причината е ясна - всички работят за шепа хора! /всички го знаем/
Проблема е че никой не предприема нищо и се спасяваме по единично! /всички го знаем/
Диагнозата на народа ни е прост егоистичен-индивидуализъм!
Не мога много да коментирам за заплатите, тъй като не живея в България, но, знам, че всеки с който подържам някъкви отношения в България печели по 2-3К/месец и има собствено жилище(в/у което няма заем). Знам, че той дори да остане без работа утре, той няма да остане на улицата или пък гладен. Знам, че живее в собствената си страна и не говори на чужд език ежедневно. От друга страна с 3к тука които са пак адски много пари за стандарта едвам дишаш и ако утре си загубиш работата то ти си на улицата...
Мое лично мнение е, че много от хората който се оплакват колко са им ниски заплатите всъщност не искат да печелят повече защото не искат да се потрудят малко или пък не знаят какво говорят. Винаги има начин за печелене на повече пари.
Това което съм написал по-горе можете съвсем спокойно да го критикувате, тъй като не аз живея в България, и вашата преценка най-вероятно е по-добра. Но сега ще говоря малко за деградацията в България.
Постове като тези не са рядкост по Българските форуми. Аз може да не съм много грамотен по Български Език което не е нещо от което да се гордееш, но това отгоре е просто още 1 стъпка на дол. От известно време ми е направило впечатление, че ние Българите не си уважаваме собствения език или пък самите ние. Защо Българите приемаме когато някой друг просто е така вмъква нарочно чуждестранни думи в разговор когато тези думи ги има и на Български?
Друго нещо което съм забелзязвал всеки път като съм си бил в България как стотинките просто се мятат защото били "нищожни" или пък някой си не харесвал дрънченето им в джоба си. Когато нямаш уважение към парите как подяволите очакваш те да те уважават? Как ще стане това нещо, че ти да имаш пари?
Друго нещо което е голяма простащнина е баловете... Завършват наще 12 клас и вече фукаме хиляди долари които дори на заем са взети за да покажеме на целия свят, че сме завършили 12 клас. Кой в България не завършва 12-ти клас? Защо това е повод за честване? И в този етап на твоя живот когато нямаш много пари спестени ние ги харчиме за глупости като поднаем бугатита и ресторанти за 100 човека.
Мое лично мнение е, че в България просто хората нямат уважение към себе си, свойте сънародници, страната си, парите и всичко останало. Навсякъде по света има бедни хора и навсякъде можеш да правиш добри пари, но не знам за друга държава в която да ги има тези 3 точки отгоре...
Ако не ти харесва твоето финансово състояние си напъни мозъка, че да намериш начин по-който да го подобриш...
^ Аз съм особено грамотна на български, всъщност, само че тези неща ги уча на английски и не им знам българските термини.Просто не съм се сетила за думата, че на облигациите им е дошъл срокът за плащане. Виж смисъла на казаното и недей да се зачепкваш за това!
Оплакват се от заплатите и "обичам родината, мразя държавата" хора, които изобщо не са се взели в ръце най-често, такива, които отиват да берат малини и да бъдат роби в чужбина и там било по-добре. Когато ги попиташ "защо не учиш", те ти отговарят, че няма смисъл и че образованието в България било под всякаква критика. Изключително много ме дразнят индивиди, които казват бг вместо България или българин, които ми обясняват колко е зле положението тук, което е зле заради паразитите, които лежат и получават помощи - тоест тях, защото 60% от бюджетът в България е за социални разходи - помощи за безработица, за деца , за не знам си какво още, които отиват основно и главно при циганите. И които винаги според тях са много малко и държавата нищо не правела. Хора, които не си помръдват пръста да променят положението не могат да ми обясняват, че аз съм глупава да уча в България и че те в Германия (примерно) много по-добре си живеели без образование. Аз съм била глупава, драги зрители, заради това, че уча в университет, което било безсмислено и образованието в България както всичко друго е много зле, нали. Просто са свикнали да се оплакват, да казват, че е много добре, като не осъзнават, че е зле по тяхна вина. Държавата - това сме ние. Няма как примерно да махнат ВСИЧКИ данъци и да увеличат заплатите тройно. Има как - както направиха гърците, само че този рай продължава 10тина години. Ще ги видим сега. А и на нас няма да ни помогнат толкова както на тях, ако толкова мощно се осерем.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Български термини за well said и tell me about.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
В България заплатите са трагични. Затова и догодина с куфарчето на летището. Именно заплатите и липсата на реализация след висше ме карат да емигрирам. Ако имам възможност, не бих се върнала да работя в България със сигурност.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Заплатите могат да са много добри(над 1000 лв), ама като хората не учат и се правят на готини ще работят като сервитьори и продавачи в мола и после що не били високи заплатите. Ама високоплатените специалности трябва яко да се учат, а не да се преписва, мързелува и пие.
А и квито са тарикати и хитреци българите да ходят да се оправят в чужбина или да си направят фирми и да развиват нещо частно, за това е демокрацията.
Последно редактирано от Nam3less3 : 11-30-2012 на 14:28
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Естествено, в чужбина ще те посрещнат с червен килим и начална заплата 5 000€. Много пъти съм казвал. В България могат да се изкарват много добри пари над 1000 лв месечно, че ако си наистина кадърен и до 4-5 000. Това, че както по-горе споменаха си мислите, че трябва като завършите да почнете да работите веднага за тия пари, при положение че не знаете нищо, щото сте се скъсали от живот а не от учене си е лично ваш проблем. Ходете си трошете главите по чужбина, щом мислите, че е много лесно.
И двамата ми родители работят в енергийния сектор, както знаем там има много пари. Българските специалисти взимат заплати по 2000-3000 лв. Французите, германци, холандци и прочие от 25 000 евро на горе. Никой не е казал, че като отидеш в чужбина и с две метли метат за теб. Но процентът на хора завършили висше образование и работещи по специалността си е сравнително по-висок от колкото този в България. Защото в България процентът на завършили висше и работещи като продавачки и шофьори и твърде голям. Имам роднина, който завърши със златен медал медицинския университет, после кара и специализация при един от най-известните хирурзи в България. И накрая какво? Предлагат му заплата 700-800 лв. Сигурно защото не е учил достатъчно. Точно пък в България може да се съдереш от учене и накрая вместо теб да наемат сульо и пульо, щото татко им бил еди кой си.
Не мисля, че тук някой от нас смята, че като отиде в чужбина и без никакви усилия ще го наемат на високо квалифицирана работа. Но става въпрос не да се бъхтиш да учиш 5 години примерно за учител и накрая да не можеш да си намериш работа, а ако успееш да ти дават 500 лв, с който да се чудиш тока ли да си платиш, хляб ли да купиш, дете ли да издържаш.
Последно редактирано от Hayashi : 11-30-2012 на 20:46
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Иии заключението\резюмето на всички коментари досега, е:
За някой е трагично заплащането, а за други не е (с мото"като искаш можеш")
![]()
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN