- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Трябва ли жените да се бият ?
да
не
разбира се
tori
А този цитат? ;д
Разбира се, че си права за другото..
Но пък като гледам някои прекалено патриархални семейства, като от турските филми, СЕВЕР ЮГ как една баба търпи на боя от мъжа си, СЕ замислям. Защо задължително да няма свое достойнство? Тя в този ,,дух'' е възпитавана, в такова семейство сигурно е и расла. Тоест за нея това е възможно да НЕ се счита за нещо крайно неморално, неприлично и неразбрано, както се вижда от очите на съвременния човек.. Или пък, защото вече толкова много години е живяла с него, направили са деца. Така да се каже - свикнала е, или не, но държи на семейството. Мъжът прави сметките, тя го търпи.
От тази гледна точка, жената с достойнство оставя да бъде до една степен ,,контролирана'' от мъжа си В по-старите и патриархални семейства.
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 04-24-2014 на 21:10
Регистрирал съм се както теб и останалите, или какво? Аз нямам ли право на регистрация и на лично мнение. Или по неолиберален принцип овластените (относно форума) трябва да действат избирателно, според теб?
Апропо: Всеки уважаващ себе си мъж, няма да допусне жена да го командва!!!
Последно редактирано от herkules : 04-25-2014 на 07:51
Как ще ги еманципираме без да ги бием ?! Не разбирам.
n00bs
Много просто. Едно време как са биели мъжете, жените, когато са правели за бой? Сега са вече по-модерни времената, това значи, че ще трябва да се адаптираме към обстановката и да ги бием правилно, според условията. Иначе няма оправия, ще ни се качат на главите, и тогава вече не само че ще ги бием, ами ще ги пребиваме. Където е силата там е и правдата. Крайно време е да се разбере, кой от двата пола ще командва. На жените не им се полага това право.
Че то и аз мога да кажа за теб същото. Откога антифеминизма се нарича тролене, и тези които се обявяват против феминизма, и държат на патриархална ценностна система ги определят като тролове. Или цензурата, която налагат модовете (с банването на неудобните) е правилна, за да запушат устата на инако мислещите.
омг... при дългогодишните двойки понякога се среща в луд скандал и нерви някой да посегне, било то жената или мъжът.
и кво? ако за една плесница всички се развеждаха ле лее.
Бабите и дядовците също по някой път се бухат, безморалните хаха
Не изпадайте в истерии, само защото ви се вижда абсурдно за възрастта някой мъж да удари жена.
Пфф.
Те и най-големите, уж, кавалери, в които се влюбвате и възхвалявате - след години се превръщат в застарели магарета ц ц ц.
И незнайно как жените им, някога били най-себе уважаващите се, не представяли си да попадат в подобни ситуации - търпят тежкия тон на ,,любовта си''.
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 04-24-2014 на 20:28
Климбо, никой не казва, че заради един шамар ще се разведе/раздели. Ако страшно много си в грешка или си наранил някого, без значение мъж или жена си, би трябвало стоически да понесеш една плесница. Ама не да чупиш носа на жена си, щото така ти кефнало и нямало върху кого/какво да си го излееш.
а и не само... с годините и начина на мислене ни се променя и всичко.
както като млади двойки всеки си знае своему, след време и двамата правят всичко възможно да се запазят, въпреки изникналите противоречия и дразнения по между им, отминалата тръпка и тнт. подлагат се на натиск, но се търпят с достойснство
Ама все пак не става въпрос за шамар. Пресилваш нещата. И аз не бих стояла при някой, който редовно ме сгъва на сто ама за един шамар да правиш простотия е путкенско.
Дефинирай "простотия".
Не знам, аз не гледам толкова крайно на една премерена плесница, ама... не си го представям някак. Че после ще се свивам всеки път, като направи рязко движение близо до мен. Ще ме е страх да повиша тон, щото може пък да реши, че пак "заслужавам" шамар. Не знам, според мен би следвало да можеш да се разбереш с най-близкия си човек и само с думи.
Не, самата аз не съм минавала през това, или поне не пряко, а косвено. Отнесла съм само няколко котешки шамара на лигавщина по бузите.
Какво самоуважение като виждам, че съм сгрешила или съм стигнала твърде далеч? Всеки човек си има граница на търпението и понякога любимия човек неволно я прескача, неосъзнавайки кво върши. Не винаги един шамар значи задължително смилане след време. Пак пресилвате. Не казвам, че е окей да си избиваш агресията или нервите върху някого, даже напротив, ама за един шамар да си тръгваш и да разрушаваш граденото с години, щото се водиш по-слабия пол по дифолт, е глупаво. Извинявай.
Простотия - скандали, препирни, разводи. Да се подминавате по улиците, да настройваш децата срещу него и такива красиви. Иначе понякога се стига до такива неща, чак да се свивам като ми повиши тон...
да, то и за това са много разводи. важно е да не се прибързва с важни житейски решения
в много случаи от начало държанието е едно, после се променя, а вече сте натиснали червения бутон
макар че има и друго - някои момичета сами се подлагат на тормоз и не заради друго - любовта.. колко жалко.
има и трети - мазохисти :Д
пс коментарът ми е за 2 поста на горе..
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 04-24-2014 на 21:26