.

Виж резултатите на анкетата: Трябва ли жените да се бият ?

Гласували
75. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • да

17 22,67%
  • не

45 60,00%
  • разбира се

13 17,33%
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 544

Hybrid View

anonymous708973
    Guest
    За 21 години жена ти не е заслужила да й се скараш?
    Не знам коооолко безхарактерна трябва да е и до каква степен да ти пада на колене и да ти ближе пода под краката.

Все още обаче не разбрах за скалата. Проумях жизнеутвърждаващата идея, че "жената трябва да се бие правилно" и "боят трябва да се регламентира", но все пак не разбрах непускането на прахосмукачка, отказът на секс и т.н. броят ли се?

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    За 21 години жена ти не е заслужила да й се скараш?
    Не знам коооолко безхарактерна трябва да е и до каква степен да ти пада на колене и да ти ближе пода под краката.

Все още обаче не разбрах за скалата. Проумях жизнеутвърждаващата идея, че "жената трябва да се бие правилно" и "боят трябва да се регламентира", но все пак не разбрах непускането на прахосмукачка, отказът на секс и т.н. броят ли се?
    Брей, много държиш да ти отговоря, добре тогава. Скалата няма да е необходима, ако възпитанието до 7 годишна възраст на децата е поверено на майката, както е било някога, преди години. Трябва да се знаят мъжките и женски способности и да им се предоставя възможност за реализация. С уравниловката м/у половете, се забавя развитието на прогреса.
    Стара поговорка е: - Всяка жаба, да си знае гьола". А, под правилното биене на жената от мъжа трябва да се разбира бой с дисциплиниращ характер, когато жената не изпълнява задълженията си у дома. Мъжът трябва да е глава на семейството (ако още има такива) и да въдворява ред и дисциплина. А, скалата относно шамарите или другите способи на възпитание, жената сама трябва да е определила, ако нарушава правилата, установени от мъжа, и да си знае какво ще последва, ако си превишава правата, както много жени правят напоследък.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от herkules Виж мнението
    Брей, много държиш да ти отговоря, добре тогава. Скалата няма да е необходима, ако възпитанието до 7 годишна възраст на децата е поверено на майката, както е било някога, преди години. Трябва да се знаят мъжките и женски способности и да им се предоставя възможност за реализация. С уравниловката м/у половете, се забавя развитието на прогреса.
    Стара поговорка е: - Всяка жаба, да си знае гьола". А, под правилното биене на жената от мъжа трябва да се разбира бой с дисциплиниращ характер, когато жената не изпълнява задълженията си у дома. Мъжът трябва да е глава на семейството (ако още има такива) и да въдворява ред и дисциплина. А, скалата относно шамарите или другите способи на възпитание, жената сама трябва да е определила, ако нарушава правилата, установени от мъжа, и да си знае какво ще последва, ако си превишава правата, както много жени правят напоследък.
    Основно "задължение" на мъжа е да ме кара да се чувствам защитена и в безопасност. Да ме удари е нарушаване на това задължение. По моята скала ще е късметлия, ако се размине със замеряне с чинии, а не викна полиция. Или съседа, който пък по една случайност е полковник и така ще го сгъне, че ще му се иска да не ми е повишавал глас, камо ли да ме удря.

Щото нали... каквото се повикало, такова се обадила. Няма да се сърдиш на отчаяна и уплашена жена, че е прибегнала до крайни мерки.

П.С. И пак не ми отговори. Какво разбираш под "не си е изпълнила задълженията"?
    Явно си имате регламентирана скала във вашето семейство. Сподели я, все пак ние сме някакви непознати просто, няма от какво да се притесняваш.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 04-25-2014 на 12:04

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Основно "задължение" на мъжа е да ме кара да се чувствам защитена и в безопасност. Да ме удари е нарушаване на това задължение. По моята скала ще е късметлия, ако се размине със замеряне с чинии, а не викна полиция. Или съседа, който пък по една случайност е полковник и така ще го сгъне, че ще му се иска да не ми е повишавал глас, камо ли да ме удря.

Щото нали... каквото се повикало, такова се обадила. Няма да се сърдиш на отчаяна и уплашена жена, че е прибегнала до крайни мерки.

П.С. И пак не ми отговори. Какво разбираш под "не си е изпълнила задълженията"?
    Явно си имате регламентирана скала във вашето семейство. Сподели я, все пак ние сме някакви непознати просто, няма от какво да се притесняваш.
    Вярно е, само че това е възможно при патриархална ценностна система. Днес обективната реалност е вече друга и на практика вече няма ценностна система, за това, това задължение не е първостепенно. След като ти имаш смелостта да го замеряш с чинии, не може да очакваш от него такава закрила, а по скоро наказание. Гражданските закони ти дават това право, да викнеш полиция и дори можеш да излъжеш, като обвиниш мъжа и това да остане безнаказано. Съседът ти (полковника) също е мъж, (или е жена?) и на него също може да му се случи такава женска гавра, за това не вярвам така сляпо да сгъне когото и да било. Колкото до нашата регламентирана скала в семейството, то тя е много проста. Жена ми се занимава с къщната работа (готвене, чистене, пране и почее), през седмицата си е на работа, на пълен работен ден. Аз осигурявам средствата за нормален живот (тъй като нейната заплата е около 800 лева и е колкото социална помощ) и цялостната издръжка на всички и всичко в къщи. Не е много, изкарвам 3-4 пъти по-вече на месец от нея, но е достатъчно за покриване на текущите нужди и малко развлечения. Противоречия м/у нас няма. Всеки си знае работата и за това няма и наказания, а за скала не може и дума да става.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си