Бе и аз така мислех, затова на нейната възраст странях от тези неща. Някои от тогавашните пушачи обаче станаха свестни хора с много добри перспективи за развитие, отказаха се от пушенето. Други пък пораснаха точно такива, каквито ти описваш. Според мен е важно да се научат да си подреждат приоритетите и да могат да се лишат от удоволствие тогава, когато започне да ги дърпа назад. Затова се и застъпих за Зайчето, щото според нейните критерии не е лошо, стига да е достатъчно рядко и да не ти завърти живота около тревата.
Ако има някой, който трябва да се храни в темата, тва ще да е авторът, щото дори не може да определи какво му се случва и реакцията му е да изпада в паника. Време е да почне да се учи сам да прави преценки и да заема позиция.
Зайката като стане на 20 сигурно ще си каже "Да, прав беше", но ще й е трудно без да се опари.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
btw, тревата е силно болкоуспокояващо.
Защо медитираш,думсталкър?
да,така е, аз лично също не подкрепям пушенето на поста.Само споделям една от положителните черти.
Абе просто го филмирах, спокойно. Иначе донякъде е така, променя те малко тревата. Поне при мен е така.
Виж сега, ще ти го обясня така. По принцип света около нас е НЕОПРЕДЕЛЕН, а умът ни го определя и съставя отношение. В случая, обществото поднася наготово определенията за света - кое е добро и лошо, кое е истина и лъжа, кой как трябва да се държи, какво трябва да изпитва, как трябва да реагира. Тоест обществото един вид инсталира операционна система в индивида - една система от знаци, където всеки и всичко има своето предназначение. Тревата и психаделичните наркотици един вид премахват тази система, и аз поне докато съм напушен изследвам именно тези знакови и символични значения и предназначения на нещата. Това са все неща определени от обществото, с който членовете му функционират и взаимно обменят информация. Именно тези неща са ми интересни и тях изследвам. В напушено състояние най-добре, тогава се виждат всичките скрити връзки и символични значения, жестове, думи, реакции и т.н., който хората по принцип приемат за някаква истина. А тревата при мен поне е един хубав рестарт на компютъра - показва ми че всичкото това е условно и субективно. Една наложена отвън матрица от жестове, мотиви, и условни връзки. Изобщо всичко в човешкото поведение и мислене. Затова използвам марихуаната...за да изследвам, систематизирам и евентуално контролирам тези неща, а не за да се забавлявам.
Най-много обичам някой като тръгне с "виж сега", любима фразичка.
Няма да те критикувам или карам да се оправдаваш,само изказвам мнението си,което е,че това е пълен,ама пъъъъъъъъъъъъъъъъъъъълен булшит. Искаш да кажеш, че ти си някакъв свръх странен човек,чийто мозък може да функционира нормално,само когато е под влиянието на психаделични наркотици???? Дафак?! Обществото ти поставя граници,разбира се, налага до някаква степен (НЯКАКВА) правила и норми за поведение,но това не значи, че ти изгражда система за разсъждения,знаци и пр. Всеки сам си ги определя, ако ти си решил да си безличен човек, просто поредната овца в стадото,тогава се подчиняваш и приемаш вече заложения в обществото шаблон, това е воят избор и никой няма правото да ти се бърка. Нищо не ти пречи ти сам самичък да изградиш собствена ценностна система, която да не е подвластна на ничия преценка,освен твоята.
Лично аз не смятам, че ти трябват различни вещества,които да влият на мозъка ти, за да РАЗСЪЖДАВАШ (но ти явно обичаш да се изразяваш по по-''локумен'' начин, затова да кажем изследваш,систематизираш и контролираш). Пълни глупости са това, според мен тревата би трябвало да бъде само и единствено болкоуспокояващо. За каквото я използвам и аз изключително рядко.
пп. Плс не ме наричай малоумна/интергалактически тъпа/кифла/етц., понеже както аз се въздържам от епитети и нарицателни, съответно ти също трябва.
пп2. изразявам само лично мнение, ти си пуши, прави си каквото си искаш, на мен не ми пука за теб,понеже не те познавам, така че \_/
пп3:едитнах.
Последно редактирано от cweeet : 11-26-2012 на 17:27
Не мисля че има смисъл да ти обяснявам, просто си твърде различен човек. По-точно аз съм твърде различен. Ако имаше интерес наистина да ме разбереш щях да ти обясня, но ти просто си търсиш нещо незначително върху което да спориш. Не намирам смисъл да ти обяснявам. А и без това, думите ми вероятно не са подходящи за тази аудитория.
Да,прекалено духовно извисен си за тази проста и невежа аудитория!
Самия факт че реагираш по този първосигнален и заучен начин, показва че това което казваш е деиствително така. И не знам защо изобщо ме сложи в категорията с овцете? Та именно овцете си "блеят" взаимно и приемат само това за истина. Именно те имат такива първосигнални реакции, думи, шаблони, мотиви, прости обяснения, прости истини, митове, игри на добър, лош и т.н и т.н. Именно тези шаблони и заучени реакции изследвам. ЗАщото ме интересува кои от тях с в мен. Но те са неосъзнати, ти не осъзнаваш че те действат в теб, а те дори не са твои. Ти просто ги ползваш наготово, обществото те е опитомило и ти показало как да реагираш на дадено нещо - на какво как да резонираш.
Ако не беше толкова отворен и инат щеше да прочетеш точно какво ти казвам.
" Всеки сам си ги определя, ако ти си решил да си безличен човек, просто поредната овца в стадото,тогава се подчиняваш и приемаш вече заложения в обществото шаблон, това е воят избор и никой няма правото да ти се бърка. Нищо не ти пречи ти сам самичък да изградиш собствена ценностна система, която да не е подвластна на ничия преценка,освен твоята. "
Предполагам няма смисъл да обеснявам думите си на такъв велик мислител като теб.
А, прощавай, не съм те разбрал, просто стилът ти е малко разхвърлян(Всъщност и моя е такъв). Но все пак не си ме разбрала. Именно хората които вярват че не са овци и си развиват собствени ценностни системи, именно те са овците. Защото несъзнателният човек приема някакви неща за себе си, асоциира се тях и така си създава един мисловен образ за себе си. Асоцииаците на Аз-ът и прикриването им като някаква лична истина и "личност" е именно заблудата. Защото обществото всъщност е един кошер от такива "само-образи" и "само-изживявания" като нещо и някой. Затова и има много готови създадени личности - има много идеологии, религии, мнения, позиции, мотиви в живота, усещания и т.н. Има безброй образи, безброй обяснения за света и хората, безброй отношения - хората просто си избират това което им харесва, идентифицират се с него и си мислят, че това действително са те. А Аз-образите са просто илюзия на ума. Без значение дали приемаш наготово илюзиите или си ги създаваш сам - щом има идентификация с някакви характеристики, с някакво виждане за света, то пак всичкото е заблуда - най-вече съставена от потребни псевдо-истини и нагласи за света.
Колкото до правото на избор да си овца... това не е избор. Овцата не знае че има право на избор. Тя прави само каквото знае и каквото и кажат. Никой не избира да е несъзнателен. Де да беше така.
Последно редактирано от Doom_Stalker : 11-26-2012 на 18:03
Очудващо,но съм напълно съгласна с теб.
Ние сме просто роби на системата, наскоро даже имах да правя есе на такава тема, беше "моята представа за свободата". Изказах същата позиция като твоята.
Ние сме роби на самите себе си и на нуждите си. В крайна сметка търсенето определя предлагането.
хаааааааааааааааа,ако можех щях да ти цитирам от есето. Половината неща дето си ги казал съм ги споменала, но с по-различни думи
Чудесно, виждам че ме разбираш. Всъщност важно е да се разбере че действията и мислите сами по себе си не значат нищо. Важни са мотивите които стоят зад тях. А мотивите ние ги използваме наготово. Ние не сме техни автори, но те контролират същността на поведението и мисленето ми. Сега разбираш ли защо използвам трева - когато се напуша виждам именно скритите мотиви във всичко. Изкарвам ги в съзнанието си, защото те по принцип са в подсъзнанието - там където се забърква цялата каша наречена и определена като човешки живот. Осъзнаването на тези мотиви дава силата да ги контролираш. Естествено наркотиците не са единствения начин да се вгледаш в себе си и да разсъждаваш.... но определено дават малко по-нестандартен поглед върху нащата. За който иска естествено. Който иска да си се друса за кеф. Но не мисля че това е единственото приложение.
разбирам,разбирам.
Трябваше отначало да започнеш да обесняваш толкова подробно, за да те разбера,защото иначе излиза, че пушиш, защото не можеш да разсъждаваш.
Не, разсъждавам постоянно. Тревата просто ми дава малко по-различна перспектива...
ее вие го ообърнахте на чат...![]()
само на мене ли ми е чудно какво е станало с автора, а не за медитациите на doom_stalker?![]()
Значи днес съм доста по-добре, оказа се че съм болен от вирусна инфекция, но понякога изпитвам някъкав страх и тежина върху сърцето и имам няква нереалност към света
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.