.
Отговор в тема
Страница 1 от 5 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 115

Сатанизъм и сатанисти.

Не знам дали тук е мястото за тази тема, но както и да е.
    Напоследък е тръгнало някакво ново модно течение или каквото е там, да се носят обърнати кръстове, сатанински пентаграми и други неща свързани с тази религия. Преди седмица и нещо, наречете ме необразована, но нямах си и бегла представа какви са тия обърнати кръстчета и пр. После се поразрових малко, разпитах насам натам и разбрах за сатанизма. В началото, както почти всички необразовани люде, си помислих, че това са разни психари, които призовават Сатаната и други такива неща, обаче после като разбрах всъщност какво значи да си сатанист ми се прииска да се върна във времето и да се ошамаря здравата.
    Та, след като изчетох почти всичко възможно за тази религия по интернет, пък сега мога и малко книги да почета, започвам много да се ядосвам на някакви деца, които си нямат и понятие какво е това, пък носят пентаграми и др. Какво мислите вие по този въпрос?
    После си поговорих с няколко човека от моя клас, които твърдят, че са си християни, атеисти и така нататък, но носят пентаграми и такива неща. И освен това твърдят, че за да си сатанист трябва непременно да си облечен от главата до петите в черно, да си депресиран и да не вярваш в нищо и никой. Тези критерии противоречат на това, което прочетох по интернет и не ми е много ясно какви точно са изискванията за да си сатанист и изобщо има ли такива, трябва ли да си от ония металяги и металяжки или може просто да си си нормален човек с най-обикновени дрехи и толкова.
    Освен това, ако се пръкне тука някой сатанист (или някой, който има повече информация), може да ми поразкаже още малко относно сатанизма, защото ми стана много интересно :3

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Тру сатанистите ядат деца, спат с трупове и чертаят пентаграми със затворени очи.
    А и има много видове сатанисти - дяволопоклонници, некромани, луциферисти, паганисти, илюминати, антихристи, антимохамедани и антибуди
    Иначе мисля, че както всяко нещо, свързано с религия, езотерика, философия или нещо такова трябва много четене, мислене и съветване. Ти не знаеш какво искаш май.
    Последно редактирано от Nam3less3 : 11-28-2012 на 10:27
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Мега фен
    ^
    има и още един вид странно племе сатанисти, това са "сатанистите на свободна практика" - нашето приятелче доктор е от тях.
    Последно редактирано от defender : 11-28-2012 на 10:36

Повече от фен
    Сатанистите, поне тея с които съм контактувал, са жалки позьорчета, прекалили с блек метъла, а често и с психични отклонения.

Цитирай Първоначално написано от Makenzi97 Виж мнението
    Сатанистите, поне тея с които съм контактувал, са жалки позьорчета, прекалили с блек метъла, а често и с психични отклонения.
    Това май не са сатанисти, а точно ония металяги за които споменах, които са решили, че ако се облечеш в черно и носиш обърнати кръстове си сатанист. И говорят разни глупости за викане на Сатаната и т.н.

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    ^
    има и още един вид странно племе сатанисти, това са "сатанистите на свободна практика" - нашето приятелче доктор е от тях.
    Тихо ве, мастурбиращ християнино! И наистина има "индивидуални сатанисти", които не се ръководят от някакви измислени религии, закони, библии и т.н. Защото има много сатанисти от школата на Антон ЛаВей, които по нищо не се различават от стандартния християнин - просто следват някакви указания и си мислят че правят нещо. Все пак, има няколко общи черти които повечето сатанисти споделят, като например... "култ" към "плътта" т.е. към животинската природа на човека; разбиване на погрешните представи за абсолютно добро и зло и изобщо такива дихотомии; отпадането на морала и съвестта като ограничител на съзнанието. Но е най-важно да се разбере че сатанизма не е вяра и религия, сатанизма е СРЕДСТВО.Средство чиято единствена цел е да "изчисти" ума и съзнанието от християнската индоктринация, християнският морал и всичките му глупости. И естествено сатанизма е просто етап, към себеусъвършенстване и самоосъзнаване. Така че това е основното, не е нито носенето на петнаграми, нито жертване на деца и животни, нито пък е някаква действителна вяра. Ритуалите и текстовете от сатанинската библия са просто за забавление (психологическо удовлетворение) и подигравка над християнството. И също друго важно е че сатанистите не вярват в Сатаната и не го почитат. Сатаната в случая е просто образ, символ на свободната мисъл и разума - извън рамките на "християнското добро" и овчедушната психика. Сатаната се използва като символ за противопоставянето на "божиите" простотии. А тези дето почитат Сатаната се наричат дяволопоклонници, но те са вече съвсем различна категория.

Като цяло Сатанизма е философия, отчасти открадната от Ницше, Макиавели, дори Хитлер. И естествено е взимано от много други философии. В основата стои човека и неговото себеусъвършенстване.

Всичките позьори, метълчета, носещи пентаграми уръфляци и т.н. нямат нищо общо с истинския сатанизъм. Това тяхното е просто тийнейджърска фаза, когато децата отричат родителите си и затова се мъчат да бъдат "специални", "странни" и да направят впечатление. Това е всъщност естествен процес... Процес на самоидентификация, чрез отричане на родителите и обществото. А много от т.нар сатанисти изобщо дори не го правят за това - голяма част от тях го правят просто за да са интересни и за да се впишат в някаква група.

http://www.youtube.com/watch?v=WTNXmEwbB0Q Hail Satan!
    Последно редактирано от Doom_Stalker : 11-28-2012 на 12:18

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    http://www.youtube.com/watch?v=uzwOXl7Qaww Това са истинските сатанисти
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Супер фен Аватара на Incadeptus
    Аз съм най-великият магьосник Зедикус З'ул Зорандер,устройвам ли те?

Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.

Супер фен Аватара на Verminaard
    Град
    Чирак-магесник от Льолин 4.
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3 Виж мнението
    Тру сатанистите ядат деца, спат с трупове и чертаят пентаграми със затворени очи.
    А и има много видове сатанисти - дяволопоклонници, некромани, луциферисти, паганисти, илюминати, антихристи, антимохамедани и антибуди
    Иначе мисля, че както всяко нещо, свързано с религия, езотерика, философия или нещо такова трябва много четене, мислене и съветване. Ти не знаеш какво искаш май.
    А най-забавното е че от всичките изброени видове 'сатанисти' само последователите на Луциферианизма попадат в тая графа.И отделно ти както си го написала излиза 'луциферство' а такова нещо няма.Какво общо имат паганистите и 'антибуди'-те със сатанизмът? Отделно да не говорим че некромантиката няма нищо общо със теистичният сатанизъм а си е подразделение на хаос магията.

Сега по темата.Въпреки легионите от пишман-сатанисти да твърдят обратното, обърнатият кръст си е чист християнски символ и няма абсолютно нищо общо със Сатанаил.Петровият кръст произлиза от Ориген Александрийски който разпъва св.Петър надолу с главата и е символ на мъченията на Петър на кръста.Да носиш обърнат кръст и да разправяш че си сатанист е същото като да носиш нормален кръст и да викаш че си антихриста - безсмислено и безумно е.
    Отделно, обърнатата пентаграма също не е чист сатанински символ а се използва за фокус при черни магии. От там се приобщава като сатанински символ защото се използва при повечето им инвокации.

Тия дето се обличат в черно за идеята, носят обърнати пентаграми и кръстове, гледат на умряло и си припяват 'хейл сейтън' със любимата им блек метъл банда от балкана са точно толкова близо от сатанизма колкото и Хитлер е бил виетнамец.

Sanity is for the weak
    Продъжение на гордата регистрация от 26.12.2006та с 3600+ поста.
    Кофата -> /кофата/ -> /к/ | Кофата = Bin | Bin -> /bin/ -> /b/ @_@

Мега фен
    сатанизма е капан за хора, които не могат да намерят свободата сами, но са зависими от мнението и подкрепата на други, това е като да трябва до края на живота си да ходиш всяка седмица на психотерапевт за да може да се чувстваш по-добре, само че е по-лошо от психотерапията защото намирайки там уж "свобода" в безумието си, човек трябва да се обвързва съвсем директно с сатанински сили и системи за поробване на хора на един пуст "мрак", в който душата се оказва че е предавана на забвение в нещо като отходна яма, докато истинската свобода е отвъд всички човешки религии, там където никой човек не заробва духвно другиго

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    сатанизма е капан за хора, които не могат да намерят свободата сами, но са зависими от мнението и подкрепата на други, това е като да трябва до края на живота си да ходиш всяка седмица на психотерапевт за да може да се чувстваш по-добре, само че е по-лошо от психотерапията защото намирайки там уж "свобода" в безумието си, човек трябва да се обвързва съвсем директно с сатанински сили и системи за поробване на хора на един пуст "мрак", в който душата се оказва че е предавана на забвение в нещо като отходна яма, докато истинската свобода е отвъд всички човешки религии, там където никой човек не заробва духвно другиго

Мега фен
    а има ли някакви външни белези, по които може да се познае, че някой със сигурност е сатанист, а не е просто позьорче-философ.

Мерси
    Последно редактирано от defender : 11-28-2012 на 19:53

Banned Повече от фен
    Аз пък съм по-заинтересован от друго - Как можем да разпознаем истинските християни от мастурбиращите самозванци с претенции за праведност?

Супер фен Аватара на Verminaard
    Град
    Чирак-магесник от Льолин 4.
    а има ли някакви външни белези, по които може да се познае, че някой със сигурност е сатанист, а не е просто позьорче-философ.

Мерси
    Естествено че не.
    Само дето не знам за какво ви е на вас плебеи такива да разпознавате сатанисти.
    Последно редактирано от Verminaard : 11-28-2012 на 20:59

Sanity is for the weak
    Продъжение на гордата регистрация от 26.12.2006та с 3600+ поста.
    Кофата -> /кофата/ -> /к/ | Кофата = Bin | Bin -> /bin/ -> /b/ @_@

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Doom_Stalker Виж мнението
    http://www.youtube.com/watch?v=PA8rR1t261M
    какви са тези все шантави филми?!, какво толкова ти харесва в тях?!, на мен всички такива сами като някакво монотомно бучене от изтъркана видеолента - този на записа все едно казва: "i am the debile, and i'm here to do debile's works"
    Последно редактирано от npp : 11-29-2012 на 11:49

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    какви са тези все шантави филми?!, какво толкова ти харесва в тях?!, на мен всички такива сами като някакво монотомно бучене от изтъркана видеолента - този на записа все едно казва: "i am the debil, and i'm here to do debil's works"
    Дебил е славянска дума, често използвана за описване на такива като теб. Защо я слагаш в американски филм, не разбрах... О, чакай, забравих че си дебил.

ПП: Филмът си е съвременна класика...
    http://www.youtube.com/watch?v=TNRm-Pmqqco
    Последно редактирано от Doom_Stalker : 11-29-2012 на 08:41

Мега фен
    абе кажи най-накрая нещо позитивно и готино бре...................

Banned Повече от фен
    За мен всичко е готино, без значение дали е позитивно или не.

Мега фен
    мда, виждаме, от тези които ги философстваш за живота се вижда че невероятно ти е "готино". За какво пък да ти е готино, нали твоята цел на живота не е да ти е готино, а просто да съществуваш в "реалността" -защо си създаваш илюзии................ хаха.

Баси противоречивото (сатанистко) парче си. Когато ти отърва едно говориш, ама после се вижда, че други са ти приоритетите.
    Последно редактирано от defender : 11-29-2012 на 09:49

Banned Повече от фен
    Ти си шибано малоумен. Точно когато възприемаш всичко тогава всичко става готино. И в това е смисълът на любовта - приемането на всичко без да се стремиш да го променяш, или поне без да мрънкаш че трябва да се променя. А вие точно обратното правите - вие си слагате очите на злото за да търсите доброто - и така сте обречени никога да не го намерите. Вие си създавате тези представи за зло, за да може постоянно да сте в търсене и очакване на някакво добро. Аз не търся никакво добро и никакво зло, за мен всичко е условно и всичко може да бъде видяно като добро и зло. Това е като да гледаш две деца как се карат за едно шоколадче - можеш да застанеш на страната на едното, а може и на другото. А можеш да видиш целият спор просто като една детска игра. Защото точно това са безсмислените караници между хората, и постоянните предоказвания и спорения за това кое било добро и кое било зло.
    А тези неща са толкова условни и "хвърчащи". Реалността е неопределена и всеки може да види каквото иска в нея. Аз виждам нищо и всичко. Защото тя е едновременно нищо и всичко. Също както и човека. И в този смисъл всичко това е "готино" - не добро или лошо, а "готино". Аз не отричам злото в себе си, само за да търся доброто, нито пък обратното. Аз ги възприемам като просто релативни понятия в човешкият свят. А човешкият свят е отражение на външния свят - той е една неопределена система, където такива понятия като добро и зло нямат стойност. Веднъж премахнати, човек може да вижда по-надълбоко в света и в самия себе си. Без да отрича едното и да признава другото. Вместо това, той ще вижда всичко.

А "илюзиите" са безкрайните тълкувания на реалността. Докато има ум, има и " илюзии". Но самите илюзии са сътворени от ума, те са част от него. Ние съществуваме в нищото, нашият ум прави нищото да е нещо. Така че всичките илюзии са част от "нищото", от сухата реалност. И в този смисъл, те са всичко. Ние сме творците на тези илюзии.

Само когато светът е нищо, тогава той може да бъде всичко. Същото е и с човека.
    Последно редактирано от Doom_Stalker : 11-29-2012 на 10:28

Мега фен
    И в това е смисълът на любовта .............
    сатаниста почна да говори за любов........................... ъпгрейдваш.
    животинското мина на ниво любов......

А вие точно обратното правите - вие си слагате очите на злото за да търсите доброто - и така сте обречени никога да не го намерите. Вие си създавате тези представи за зло, за да може постоянно да сте в търсене и очакване на някакво добро.
    what.......................?!
    Последно редактирано от defender : 11-29-2012 на 10:31

Banned Повече от фен
    сатаниста почна да говори за любов........................... ъпгрейдваш.
    животинското мина на ниво любов......
    Знаех си че това ще ти направи впечатление.... Всъщност и животните "обичат" всичко. Животното е приятел на всичко което види. Без отношения, без емоции, без изисквания за това, какво и как трябва да бъде всичко около тях. Те са безразлични.

what.......................?!
    Вие постоянно имате нужда от добро. Но ако няма зло, няма как да има и добро. Ако не виждаш нещо зло във вселената, в хората, в самия себе си, то няма как да търсиш доброто. Затова и вие винаги търсите нещо зло, за да можете да се наречете добри на базата на него.

Banned Повече от фен
    Също така, аз влагам малко по-различен смисъл в понятието "любов". Приеми го по-скоро като интелект(разбиране). Любовта е разбиране, осмисляне, вникване. Но за да разбереш нещо, трябва да се отървеш от всичките си предварителни знания и предразсъдъци към него - да се лишиш от отношение към него. И в това е смисъла на любовта... поне според мен.

Мега фен
    Вие постоянно имате нужда от добро. Но ако няма зло, няма как да има и добро. Ако не виждаш нещо зло във вселената, в хората, в самия себе си, то няма как да търсиш доброто. Затова и вие винаги търсите нещо зло, за да можете да се наречете добри на базата на него.
    ако нямаше зло всички щяхме да сме в райската градина. Злото съществува независимо дали го виждаш или не, ако не го виждаш просто си си затворил очите. Когато човека се е изкушил от змията от тогава е и влязло злото в света и между хората.

Banned Повече от фен
    ако нямаше зло всички щяхме да сме в райската градина. Злото съществува независимо дали го виждаш или не, ако не го виждаш просто си си затворил очите. Когато човека се е изкушил от змията от тогава е и влязло злото в света и между хората.
    Злото съществува само в умът ти. То е проекция на противоположната част на твоите желания. Но иначе не съществува в обективния свят.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си