- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Сатанизъм и сатанисти.
Ти си шибано малоумен. Точно когато възприемаш всичко тогава всичко става готино. И в това е смисълът на любовта - приемането на всичко без да се стремиш да го променяш, или поне без да мрънкаш че трябва да се променя. А вие точно обратното правите - вие си слагате очите на злото за да търсите доброто - и така сте обречени никога да не го намерите. Вие си създавате тези представи за зло, за да може постоянно да сте в търсене и очакване на някакво добро. Аз не търся никакво добро и никакво зло, за мен всичко е условно и всичко може да бъде видяно като добро и зло. Това е като да гледаш две деца как се карат за едно шоколадче - можеш да застанеш на страната на едното, а може и на другото. А можеш да видиш целият спор просто като една детска игра. Защото точно това са безсмислените караници между хората, и постоянните предоказвания и спорения за това кое било добро и кое било зло.
А тези неща са толкова условни и "хвърчащи". Реалността е неопределена и всеки може да види каквото иска в нея. Аз виждам нищо и всичко. Защото тя е едновременно нищо и всичко. Също както и човека. И в този смисъл всичко това е "готино" - не добро или лошо, а "готино". Аз не отричам злото в себе си, само за да търся доброто, нито пък обратното. Аз ги възприемам като просто релативни понятия в човешкият свят. А човешкият свят е отражение на външния свят - той е една неопределена система, където такива понятия като добро и зло нямат стойност. Веднъж премахнати, човек може да вижда по-надълбоко в света и в самия себе си. Без да отрича едното и да признава другото. Вместо това, той ще вижда всичко.
А "илюзиите" са безкрайните тълкувания на реалността. Докато има ум, има и " илюзии". Но самите илюзии са сътворени от ума, те са част от него. Ние съществуваме в нищото, нашият ум прави нищото да е нещо. Така че всичките илюзии са част от "нищото", от сухата реалност. И в този смисъл, те са всичко. Ние сме творците на тези илюзии.
Само когато светът е нищо, тогава той може да бъде всичко. Същото е и с човека.
Последно редактирано от Doom_Stalker : 11-29-2012 на 11:28
Знаех си че това ще ти направи впечатление....Всъщност и животните "обичат" всичко. Животното е приятел на всичко което види. Без отношения, без емоции, без изисквания за това, какво и как трябва да бъде всичко около тях. Те са безразлични.
Вие постоянно имате нужда от добро. Но ако няма зло, няма как да има и добро. Ако не виждаш нещо зло във вселената, в хората, в самия себе си, то няма как да търсиш доброто. Затова и вие винаги търсите нещо зло, за да можете да се наречете добри на базата на него.
Pape Satan, pape Satan, allepe!
Всъщност за някой неща сте прави а за други не....истината е скрита за вас,както в интернет така и в широкият спектър на медиите.."Сатанизма"е е най чистата форма на себепознание и отричане на всичко което те свързва с илюзиите на времето....Първият създаден с силата на БОГ отхвърлил оковите на задължението,въплащение на чистата любов която избрала да има желания и неподправеност небодчиняваща се никуму(Най чистият ангел–ЛУЦИФЕР)...в основата си сатанизма е себепознание а не себелюбие,преследване на мечти и желания както плътски така и духовни преживявания...Всъщност светът не познава и отрича така наречените сатанисти а те на свой ред не са свързани с никакво зло и тем подобни,дори напротив....това на кратко сме хората които са истински свободни да бъдем това което сме.
Също така, аз влагам малко по-различен смисъл в понятието "любов". Приеми го по-скоро като интелект(разбиране). Любовта е разбиране, осмисляне, вникване. Но за да разбереш нещо, трябва да се отървеш от всичките си предварителни знания и предразсъдъци към него - да се лишиш от отношение към него. И в това е смисъла на любовта... поне според мен.