.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 77

Hybrid View

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    За атеистите(щом са атеисти, не вярват нито в Бог, нито в душата и продължаването на съществуването и след смъртта) смъртта е като изведнъж да припаднеш и повече да не се събудиш никога - в един момент просто умират(едва ли някой знае кога ще умре), и край, повече не съществуват под никаква форма, което е страшно по принцип, според мене всеки уважаващ ума си човек не иска да приключи така, и дори и да не е религиозен пак би искал да вярва в някакво нефизическо съществуване, защото какво по-страшно от това да изгубиш себе си.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    Има и средно положение, не е хубаво, но не е и лошо, просто е нормално.
    Нарича се кръговрат на живота.
    "Има" щеше да важи ако мнението ти беше обективно, а щеше да е по-вероятно да важи ако поне беше образован.
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3 Виж мнението
    За атеистите(щом са атеисти, не вярват нито в Бог, нито в душата и продължаването на съществуването и след смъртта) смъртта е като изведнъж да припаднеш и повече да не се събудиш никога - в един момент просто умират(едва ли някой знае кога ще умре), и край, повече не съществуват под никаква форма, което е страшно по принцип, според мене всеки уважаващ ума си човек не иска да приключи така, и дори и да не е религиозен пак би искал да вярва в някакво нефизическо съществуване, защото какво по-страшно от това да изгубиш себе си.
    Наистина ми беше тежко отначалото да приема, че след смъртта спирам да съществувам. Но сега съм напълно свикнал с мисълта и не ми прави впечатление.

Litany of Tarski:
    Ако небето е синьо,
    аз искам да вярвам, че небето е синьо.
    Ако небето не е синьо,
    аз искам да вярвам, че небето не е синьо.

Реалността е това, което не изчезва когато спреш да вярваш в него. Ако си вярвам, че след смъртта ще отида на място, идеята за което и без това е в силно несъответствие с начина, по който работи Вселената, това няма да промени реалността.

А и това би ме лишило от възможността да отхвърля неразумната презумпция, че смъртта е непредотвратима.
    ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от StringTheoryPracticist Виж мнението
    "Има" щеше да важи ако мнението ти беше обективно, а щеше да е по-вероятно да важи ако поне беше образован.

Наистина ми беше тежко отначалото да приема, че след смъртта спирам да съществувам. Но сега съм напълно свикнал с мисълта и не ми прави впечатление.
    Да извикаме една образована Златка, за да има някой на твоето ниво, с който да си разсъждаваш ?
    Твоето нали е съществуване, за да има смисъл да свикваш, че след смъртта ще се промени.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%...82%D0%B2%D0%BE
    Това е единствената религия, която е възможно да приема някога.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си