- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Какво всъщност е да обичаш?
Не вярвам много-много в избора. Някои хора не са толкова рационални или поне го придобиват после. Не вярвам, че някой ще избере съзнателно да се мъчи. Просто това му се струва по-естествено и се надяваме, че това се променя в последствие.
Отделно не всички са силни. Странно ми е някой така като каже. Хората са различни. Някои са лабилни, слабохарактерни и т.н.
Не вярвам в избора, но пък вярвам в порастването и овладяването на емоциите - сигурно защото изхождам от себе си, но всеки човек е различен.
Тъжно ми е само за хора, които не се променят и развиват.
Бтв само си разсъждавам, не споря.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Като прочетох заглавието на темата веднага се сетих за един текст, който ме докосна.
" Аз вярвам в любовта между онези, които са се борили, за да останат заедно. Вярвам в хората, които се карат постоянно, но имат куража да забравят за егото си и да поискат прошка, да се прегърнат и да се погледнат влюбено - като преди. Онези, които често "не могат да се понасят един друг" ,дори и когато се обичат до лудост. Вярвам в тези които са плакали, които са се губели, но само за да се намерят по-силни от преди. Защото любовта не е да напишеш "Обичам те!" по стените. Любовта е да се сблъскате с хиляди трудности, но да продължите да се обичате и желаете както в първия ден. Любовта е да казваш всеки ден: "Край, бяхме дотук!" ,а на следващия - да го очакваш с нетърпение и треперещо сърце. Защото любовта не е да забравяш, а да прощаваш. Не да слушаш, а да разбираш. Не да гледаш, а да чувстваш. Не да си тръгваш, а да оставаш. "
Последните 2-3 изречения описват всичко.
te amo, mi amor !![]()
Никой не спори
Аз пък вярвам в избора. Бил той и несъзнателен. В крайна сметка, ако се мъчиш, не трябва ли да направиш нещо, за да подобриш нещата? Да избереш да не се мъчиш? Ако просто стоиш и си блъскаш главата в стената, повтаряйки си "Всички ме предават, всичко върви наопаки, по-добре нищо да не правя и на никого да не вярвам", това не е ли пак избор да бездействаш?
Не знам, изборът при човека не винаги е осъзнат. Не винаги знаеш съвсем конкретно, че избираш и все пак, винаги избираш между поне две опции...
В конкретния пример - тя си дава сметка, че е недоверчива, че е песимистка и тя сама избира да не вярва в любовта и в доброто или там в каквото щеш. И го избира точно защото не е пораснала достатъчно, за да може осъзнато да избере друго.
Не знам дали ме разбра, пък и разводнихме темата![]()
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
именно, като не е осъзнат изборът какъв избор е.
в момент, в който чувствата те владеят ти си смяташ за най-правилно да не вярваш на никого. нещо повече - вярваш си, че това е адекватното решение и че е правилно :д
как да осъзнаеш, че бъркаш, ако не си го изживееш. а изживяването според мен включва и момента с инатенето да се промениш, въпреки че осъзнаваш, че си нещастен с възгледите си
но винаги има надежда, вярвам в нея :д
а и хората са като феникси. хубав ник си е избрала
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Aвторке, питай твоите баба и дядо те ще ти отговорят най-правилно.![]()
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
Аз пък вярвам, че на повечето средностатистически индивиди не им се налага да правят к'вито и да било избори по отношение на емоционалното си състояние, 'щото такива <драми> преживяват в тийнейджърските си години.Аз пък вярвам в избора. Бил той и несъзнателен. В крайна сметка, ако се мъчиш, не трябва ли да направиш нещо, за да подобриш нещата?
Плюс т'ва въпросната 'дама', която и мен дразни със сопнатото си поведение, едва ли мога и да започна да си представям през какво е минала, че да е толкова емоционално деградирала на подобна възраст.
Другият вариант е да е с няк'во латентно психично заболяване, ама айде да не раздавам пишман-диагнози.
И в двата случая ми е трудно да проумея как съумяхте цял философски трактат по адрес на нещо толкова незначително да сътворите двечките ? о_о
След този отговор коренно си промених мнението по въпроса. Вече за мен любовта е магия, без която денят ми ще е вечно сив и мрачен.
Любовта е наложена емоция от някъде с която сме бомбардирани. (предимно медии)
Това чувство което описваш в началото на една връзка е тръпка примесено със сексуално привличане, защо трябва хората трябва да се срамуват от животинската си същност желаеща плътски удоволствия и да го прикриват под друга дума - не знам.
Известен факт е, че емоциите асоциирани с връзката преминават от гореописаните към нещо като взаимен респект и сигурност и тези чувства са наречени обич, обичаме родителите си, най-близките си причтели и прочие, поради причината, че те са надеждни и винаги ще се опитат да ни помогнат.
Ми сложно е ... , ама тия пеперудки и звездички и ... , ако ги е имало в началото и ги има до края , това е любовта .... Да обичаш е по-различно .... По принцип в една връзка така 1) тръпка , 2) обич и на финала и или 1) + 2) или Пуффф и сбогом![]()
ами да обичаш си нож с две остриета - отдаваш се напълно на този човек и ако ти излезе късмета, той/тя ще ти отвърне със същото, но в повечето случаи просто си прецакана personal experience