.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 39 от общо 39
    Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Никой не спори
    Аз пък вярвам в избора. Бил той и несъзнателен. В крайна сметка, ако се мъчиш, не трябва ли да направиш нещо, за да подобриш нещата? Да избереш да не се мъчиш? Ако просто стоиш и си блъскаш главата в стената, повтаряйки си "Всички ме предават, всичко върви наопаки, по-добре нищо да не правя и на никого да не вярвам", това не е ли пак избор да бездействаш?
    Не знам, изборът при човека не винаги е осъзнат. Не винаги знаеш съвсем конкретно, че избираш и все пак, винаги избираш между поне две опции...
    В конкретния пример - тя си дава сметка, че е недоверчива, че е песимистка и тя сама избира да не вярва в любовта и в доброто или там в каквото щеш. И го избира точно защото не е пораснала достатъчно, за да може осъзнато да избере друго.
    Не знам дали ме разбра, пък и разводнихме темата
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

именно, като не е осъзнат изборът какъв избор е.
    в момент, в който чувствата те владеят ти си смяташ за най-правилно да не вярваш на никого. нещо повече - вярваш си, че това е адекватното решение и че е правилно :д

как да осъзнаеш, че бъркаш, ако не си го изживееш. а изживяването според мен включва и момента с инатенето да се промениш, въпреки че осъзнаваш, че си нещастен с възгледите си

но винаги има надежда, вярвам в нея :д

а и хората са като феникси. хубав ник си е избрала
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    Aвторке, питай твоите баба и дядо те ще ти отговорят най-правилно.
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Мега фен
    Аз пък вярвам в избора. Бил той и несъзнателен. В крайна сметка, ако се мъчиш, не трябва ли да направиш нещо, за да подобриш нещата?
    Аз пък вярвам, че на повечето средностатистически индивиди не им се налага да правят к'вито и да било избори по отношение на емоционалното си състояние, 'щото такива <драми> преживяват в тийнейджърските си години.
    Плюс т'ва въпросната 'дама', която и мен дразни със сопнатото си поведение, едва ли мога и да започна да си представям през какво е минала, че да е толкова емоционално деградирала на подобна възраст.
    Другият вариант е да е с няк'во латентно психично заболяване, ама айде да не раздавам пишман-диагнози.

И в двата случая ми е трудно да проумея как съумяхте цял философски трактат по адрес на нещо толкова незначително да сътворите двечките ? о_о

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    И в двата случая ми е трудно да проумея как съумяхте цял философски трактат по адрес на нещо толкова незначително да сътворите двечките ? о_о
    Тва си е дарба! Майсторлък...

Голям фен Аватара на chushkopek
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    в основата на всичко е когато двама души винаги се връщат един към друг. Стремежът да си с този човек, да създадете нещо заедно. И най-важното, да си готов на компромис (до някаква степен) със себе си.
    Ей това е моето определение за тази дума.

Да обичаш означава просто да се подчиняваш на инстинкта си за размножаване.

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от wartburg353 Виж мнението
    Да обичаш означава просто да се подчиняваш на инстинкта си за размножаване.

След този отговор коренно си промених мнението по въпроса. Вече за мен любовта е магия, без която денят ми ще е вечно сив и мрачен.

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от wartburg353 Виж мнението
    След този отговор коренно си промених мнението по въпроса. Вече за мен любовта е магия, без която денят ми ще е вечно сив и мрачен.

Като прочетох заглавието на темата веднага се сетих за един текст, който ме докосна.

" Аз вярвам в любовта между онези, които са се борили, за да останат заедно. Вярвам в хората, които се карат постоянно, но имат куража да забравят за егото си и да поискат прошка, да се прегърнат и да се погледнат влюбено - като преди. Онези, които често "не могат да се понасят един друг" ,дори и когато се обичат до лудост. Вярвам в тези които са плакали, които са се губели, но само за да се намерят по-силни от преди. Защото любовта не е да напишеш "Обичам те!" по стените. Любовта е да се сблъскате с хиляди трудности, но да продължите да се обичате и желаете както в първия ден. Любовта е да казваш всеки ден: "Край, бяхме дотук!" ,а на следващия - да го очакваш с нетърпение и треперещо сърце. Защото любовта не е да забравяш, а да прощаваш. Не да слушаш, а да разбираш. Не да гледаш, а да чувстваш. Не да си тръгваш, а да оставаш. "

Последните 2-3 изречения описват всичко.
    te amo, mi amor !

Цитирай Първоначално написано от pamsityybee Виж мнението
    Здравейте! Преди малко се замислих за много неща относно живота си напоследък. Споделих с най-добрата ми приятелка мислите си, но тя май не ме разбра много и реших да споделя с вас. Преди време имах приятел. Първото ми истинско гадже. Беше голяма тръпка. Бяхме заедно 4 месеца. В средата на първият месец, той ми каза, че ме обича. Аз незнаех какво точно означава това, но си го казвахме постоянно. Той беше по-голям от мен и сигурно е знаел. След като скъсахме бях съсипана Постоянно повтарях, че го обичам, че не мога без него и така нататък ясно ви е ... Е мина време и започнах да излизам с друго момче. С него сме заедно вече година. В началото имах тръпка към него и отново в средата на първия месец си повтаряхме, че се обичаме и т.н. Но ето днес се замислих. Както казах сме заедно почти година, определено вече няма тръпка. Всичко вече е много повече приятелски отколкото друго. Той ми е най-близкото същество, на което мога да разчитам за всичко. И ето това е да обичаш. Да обичаш значи да можеш да разчиташ на някого за всичко, да се уважавате взаимно, да знаеш, че винаги е до теб както и ти до него, да го приемаш като част от твоето семейство. Това е за мен обичта. А онази тръпка- пеперудките в стомаха, тръпките и т.н, влюбването онези първи трепети на любовта са харесване, привличане, влюбване.. Но обичта я усещам чак сега..
    Любовта е наложена емоция от някъде с която сме бомбардирани. (предимно медии)
    Това чувство което описваш в началото на една връзка е тръпка примесено със сексуално привличане, защо трябва хората трябва да се срамуват от животинската си същност желаеща плътски удоволствия и да го прикриват под друга дума - не знам.
    Известен факт е, че емоциите асоциирани с връзката преминават от гореописаните към нещо като взаимен респект и сигурност и тези чувства са наречени обич, обичаме родителите си, най-близките си причтели и прочие, поради причината, че те са надеждни и винаги ще се опитат да ни помогнат.

Голям фен Аватара на slimbo
    Ми сложно е ... , ама тия пеперудки и звездички и ... , ако ги е имало в началото и ги има до края , това е любовта .... Да обичаш е по-различно .... По принцип в една връзка така 1) тръпка , 2) обич и на финала и или 1) + 2) или Пуффф и сбогом

ами да обичаш си нож с две остриета - отдаваш се напълно на този човек и ако ти излезе късмета, той/тя ще ти отвърне със същото, но в повечето случаи просто си прецакана personal experience

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си