- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как да го убедя?
От както сестра ми се роди две години след мен съм с нея в една стая. Обаче въобще не можем да си я поделим: тя къса всички плакати, които сложа; пипа ми нещата; присъствието й ми пречи да заспя; влиза когато си иска; води си приятелки там, а за мен това е навлизане в личното пространство!
Апартамента е голям и може да се направи още една стая. Майка ми е съгласна, но тя и без това ще се изнесе скоро (семейни проблеми) и каза да се оправям с баща ми. Но той не иска и да чуе! Вече дори си представям как ще изглежда и само за това мисля, до гуша ми дойде от на сестрата глупостите. Плюс това нашата обща стая е прекалено малка за да побере боклуците на двете. Много ми се ще да имам собствена стая, мое лично пространство, където само аз знам кое къде е. В общата стая не мога да скрия нищо-сестрата знае всички скришни места! Дайте съвета ако някой се е сблъсквал с такъв проблем да помага как да обедя баща ми!
Ами поговори с него, кажи му, че не се чувстваш добре и е по-добре да се разделите в 2 стаи. Той защо не иска?
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Защото не може да си представи, че кухнята му ще се смали ;дд
Вдъхни малко RESPECT на сестра си. Къса ти нещо - бой. Пипа нещо - бой. Води приятели - бой. Ние със сестра ми така се разбрахме.
Искат да съм кофа... Боклучийски кош - аз им го показах с "Гол в ръката нож"
Няма начин!И аз деля стая със сестра си.Тя е по-голяма.Изнудва ме!!!Пробвай и ти.Определено действа, но можеш да седиш по-дълго време навън с приятели и да не се засичате често само да спите в една стая.А за тайните места купи си кутия с ключ.
А може би няма време и финансова възможност за ремонт.
Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън
Ами говори с бащати спокойно , кажи му че си голяма и имаш нужда от лично пространство което не можеш да имаш когато си в една стая с сестрати
Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън
поговори с нея и си разделете рафтовете / шкафовете... на едната страна да има нейни плакати на другата нейни и така.....а относно воденето на приятелки нормално е как иначе просто най важните ти неща ги скрий и толкоз а голяма работа че ще ти пипат учебници / книги / дрехи , ако ги пипат една мо я фр има п ооляма сестра и като съм у тях на гости тя рови из нщата на как си тъй че....
Предполагам, че на нея и е също толкова гадно, че сте в една стая колкото и на теб ... хванете се и надуйте главата на баща си за още една стая.
Ти си по-голямата до колкото разбрах, тя няма ли поне малко уважение към теб, ако няма ще се наложи да го добиеЗапочни като нея късай и нещата, бърникай навсякъде, абе като цяло с нейните камъни, по нейната глава, ако ме разбираш
![]()
Поговори с баща си,разбери каква е причината да не иска,дали е финансова или друга и междувременно се разбери със сестра си.Определете си кои рафтове да използва тя и кои ти и т.н. Боя не мисля,че е решение.![]()
“If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with.” - Michael Jackson ♥