- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Как да се променя??? Как да оправя нещата???
Момиче само на 19 години съм, объркана, дори леко отчаяна, не знаеща какво точно да направи, за да е по-щастлива... (според околните съм хубавка, висока, слаба, умна)
Всичко започна преди 5 години. Бях една от популярните в училище, момчетата ме харесваха, повечето момичета искаха да са приятелки с мен.. беше малко като по филмите хаха, но се преместих да уча в друг град. Всеки ден пътувах, но не това беше проблема.. в това училище всеки гледаше само себе си, всеки беше подъл, лицемер, всеки беше с много голямо самочувствие, чувствах се много по-зле от останалите, макар че не се бях променила и момчетата пак си ме харесваха ( не че това е важно). Най-добрите ми приятелки, за които правех всичко, на които казвах всичко ми забиха нож в гърба, постъпиха по много ужасен начин с мен, само защото не исках наркотици или алкохол. Тогава останах сама .. с много познати. В училището ми беше много трудно, но не се предадох и най - накрая срещнах момчето, което ме приемаше такава каквато съм, без да ме кара само по дискотеките, без да ме кара да пия, да пуша. Разбираше ме, обичахме се, всичко беше идеално- аз помагах на него в трудни моменти и той помагаше много на мен. После започнаха проблемите.. техните не ме приеха, понеже той прекарваше повече време с мен отколкото с тях и все пак преодоляхме това.. той остана с мен, обсипваше ме с любовта си, но нещо се пречупи.. може би това, че аз се привързах още повече към него и той се уплаши, че едва ли не е завързан ( пък и негови приятели само го бъзикаха, че е мъж под чехъл.. само защото те не можеха да си намерят гаджета или пък ме харесваха мен), но в крайна сметка той се промени към мен. Още сме заедно вече 3 години, но от около половин година той е по-студен, по-различен.Хващала съм го да си пише с момичета, доста по-малки или такива, които дори не са от нашата страна и понеже съм толкова ревнива правех едва ли не скандал по този повод. Прекалено много го притискам, ревнувам и му се сърдя.. ако не звънне днес, ако не ми е казал лека нощ.. а това е глупост и така само го плаша и го карам да ме изостави.. а аз го правя само от страх, че ще го загубя,а и понеже е по-студен с мен ме е още повече страх, че не ме обича както преди, а много го обичам - той ме разбира, познава всяка една моя физиономия, всичко в мен. Иначе правя всичко за него.. много съм грижовна и прочие.
И така станах студентка първа година вече се виждаме малко по-рядко, но пак почти всеки ден. И наскоро отново, за пореден път му направих проблем, че 3 дни не ми е звъннал и да ме пита как съм,а той дори не иска да поговори за това, накрая каза че вече не ме обича толкова силно както в началото, но в същото време не ме и заряза.. не знам какво да правя, какво да мисля, как да постъпя, как да си върна чувствата му към мен, защото много го обичам.. има дни в които е много студен особено когато не съм си в моя град.. но има дни когато е мил, купува ми подаръци, гушка ме и прочие.. в същото време казва, че заслужавам нещо повече и че не ме обича както в началото, после когато премине скандала пак е мил, гушка ме, иска да е с мен, нарича ме с умалителни именца, както той си прави, но ето отново е студен и целувка за чао не може да даде.. еми супер объркана съм.. и знам, че съм много виновна и аз, но какво да направя, че да оправя нещата с него, не искам да го загубя??? Знам, че съм млада и ще срещам тепърва, но наистина го чувствам като най-близкото същество до мен, което ме разбира и приема такава каквато съм и с него мога да съм себе си, без да ми се присмива за нищо и така...
опитайте се да върнете пламъка, ако не успеете, май интереса е тръгнал да се губи.
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
човек, поговорете си добре
обясни му, че искаш да ти каже това ,което му е на сърцето, кажи му го и ти на мен
недей да си дребнава и да правиш сцена от най-дребното нещо, защото това изнервя и дразни
ако искаш да си с него все още , постарай се и се промени малко
ако смяташ ,че не искаш-просто му го кажи и продължи напред
Той сам ти е казал ,че не те обича така както преди... Ти сама си го отблъснала чрез ревността си. Интереса му намалява и вместо да изпитва удоволствие от разговора с теб той изпитва раздразнение търси си други източници на по мило отношение без мрънкане. Щом все още не е скъсал с теб явно въпреки всичко те обича. Смятам ,че според него той има нужда да си почине от теб затова не ти звъни примерно 2,3 дни. Ти буквално си му се качила на главата със скандали за най-малките неща с цупене и муцуни. А в моментите когато нямате караница нещата са чудесни (сама го каза). Трябва да му дадеш повече пространство и най-вече трябва да поговориш с него не точно за тези неща. Попитай го дали иска да е с теб дали те обича... кажи му ,че ако той не иска да е повече с теб може спокойно да те остави да не е с теб просто от съжаление (може да е така също) кажи му ,че го обичаш ,но няма да го насилваш да е с теб. Нали знаеш когато обичаш някого пусни го да си тръгне ,а ако и то те обича ще се върне. Тези тиинейджарски връзки са такива в повечето случаи траят не повече от 5 години 6- в най-добрите случаи.
Пробвай и виж какъв ще е резултата ...
*Писателят Радичков казва: „Човекът представлява едно
дълго изречение, написано с голяма любов и вдъхновение,
но пълно с правописни грешки”.
Що не му признаеш, че те е страх да не го изгубиш и се притесняваш за връзката ви? Поне да знае, че имаш намерението да се промениш. Ако разредите дребнавите караници, давате си пространство когато ви е нужно и двамата държите на връзката си, няма да ви раздели нещо такова.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Това е .. бях с момиче което просто ме отврати!!! Това колко е ревнива, когато(такива тип момичета ) правите от малки неща големи караници, и особено когато е без причина... пиша си с братовчедка си (тя беше с доста провокативна снимка на скайп) и тя като видя откачи, все едно е все едно е свършил света ... Писал съм с по малки от мен, не ми ли е била достатачна и т.н , и веднага се натиска в мен да прочете какво съм псиал и т.н(като прочете всичко и стана ясно к'ва глупст е направила, и накрая вместо да се извини или нещо подобно , почна пак да пищи що сам бил писал с нея(братовчедка ми ) ами не сам прикарвал време с нея...(тя беше в банята преди да види скайп чата .. и то не да се къпе )
Ти сама каза че приятелите му са казвали че е мъж под чехъл.... а те почнат ли да го казват сериозно ,а не да се базикат работата не е добре ( ако това са най-добрите му приптели )
А това със страха да не го загубиш... вместо да го ревнуваш и пищиш ревеш пред него и т.н трябва да говориш сериозно с него на тази теам вместо да правиш сцени и това е.
Последно редактирано от ToBeOrNotToBe : 12-01-2012 на 23:35
Хм, много позната история. В предната ми сериозна връзка се получи нещо подобно. Държах се като теб - ревнувах много и уж от страх да не го загубя всъщност направо го отблъснах. Той си намираше утеха в друга, но не ме оставяше, поради неизвестни за мен причини.
За съжаление обаче, не знам как можеш да си върнеш чувствата му. Ако успееш да се промениш - може и да има шанс, но честно казано много се съмнявам.
Благодаря на всички за съветите, ще се опитам да се променя и дано не е твърде късно, а ако някой друг има какво да каже, какъв съвет да даде или е преживял нещо подобно нека го сподели тук : ]
И аз бях в тази ситуация.
Много набързо ме зарязаха. Правех от мухата не слон, ми не знам какво. И не беше само ревност, разни други неща имаше също, но накрая ме зарязаха. Сега вече е друго.
Не знам какъв съвет да ти дам, при все че ревността не може да се спре ей така, от добра воля.
Трябва да положиш много усилия да престанеш със сцените, защото изхода е само един и никога не е приятен.
Поговорете. Не бъди толкова ревнива.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Явно всичко идва от гадната ревност...