.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 21 от общо 21

Криминални романи

Има ли някой който чете криминални романи и какво научава от тях? Може да препоръчате някоя книга. :P

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Много обичам. Като се замисля наистина ми обогатяват общата култура, макар че аз си ги чета за кеф.

Много харесвам "Колекционерът на кости" на Джефри Дивър (и още милион и половина, но последно за тая книжка се сетих та пиша нея).
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Джефри Дивър е велик. Но най-много ми харесват новелите за Линкълн Райм.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от TheHangedMan
    Джефри Дивър е велик. Но най-много ми харесват новелите за Линкълн Райм.
    Да, точно. Аз съм чела "Колекционерът на кости", "Танцьорът" и "Убийте Райм". Точно се сетих за Джефри Дивър, защото ти попита какво научаваме от криминалните романи, а там определено има бая храна за любопитния човек.

Чел ли си Тес Геритсън? Тя е авторка на една трилогия с много интересни криминалета. Казваха се: "Хирургът", "Чиракът" и "Грешникът". Мен много ми харесаха.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Не, не съм ги чел.

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    1.От всяка книга,независимо какъв жанр е,се обогатява общата култура и се научават нови неща.
    2. "Десет малки негърчета" - Агата Кристи. Тази книга ме запали по този жанр. Също така адски много ми харесва: "Смърт край Нил", "Трупът в библиотеката" - пак на Агата Кристи. Препоръчвам ти да прочетеш някоя книга на Агата Кристи. На мен лично ми допадат.
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Никога не съм харесвал Агата Кристи.... ;(
    Силно впечатление ми правят автори като Джефри Дивър, Джеймс хадли Чейс, Едгар Уолъс и др., които едва ли сте чували. И между другото съм забелязал, че много малко хора четат криминалета. Всичко живо напада научната фантастика, романтизма и други подобни...

Град
    София
    ^^ Чейс е любимец на мама.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Повече от фен Аватара на dark_angel3
    Всеки научава по нещо различно. Обожавам Джон Конъли, книгите му са много мрачни, сериозни .. конкретно за серийните убийци.
    Харесвам също Едгар Алан По - смята се за родоначалник на кримките, Артър Конан Дойл и мн. др.

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от SmilezZz
    1.От всяка книга,независимо какъв жанр е,се обогатява общата култура и се научават нови неща.
    2. "Десет малки негърчета" - Агата Кристи. Тази книга ме запали по този жанр. Също така адски много ми харесва: "Смърт край Нил", "Трупът в библиотеката" - пак на Агата Кристи. Препоръчвам ти да прочетеш някоя книга на Агата Кристи. На мен лично ми допадат.
    Да Агата Кристи е най-добрата!
    Това което не ме убива ме прави по - силна !

Супер фен Аватара на DeviL_AsS
    Аз харесвам Джеймс Патерсън,много хубави книги има,първата негова която ме впечатли беше "Целуни момичетата'' с Алекс Крос.Той всъщност има цяла поредица книги с Алекс Крос.
    Също и книгите на Агата Кристи много ми харесват.

Аз пък, да си призная, не бях чувала за Джеймс Патерсън и Джефри Дивър. НОО сега ще ги издиря. Тъкмо се бях отчаяла, че не мога да си намеря криминални романи за четене И между другото, от тези които съм чела препоръчвам Павел Вежинов, Андрей Гуляшки и Артър Конан Дойл.

Супер фен Аватара на zoreto
    "Сребърен куршум"- Майкъл Конъли добър криминален роман.

Мега фен Аватара на Chacho
    Шерлок Холмс, разбира се.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Супер фен Аватара на ADMIRALKA14
    Град
    На границата между реалността и непостижимото!
    Цитирай Първоначално написано от Chacho
    Шерлок Холмс, разбира се.
    +11
    И криминалните романи на Агата Кристи. Любимите ми нейни романи са "Смърт край Нил" , "Десет малки негърчета" , "Убийство в Ориент Експрес", макар че всичките и романи са хубави, но са доста 93.
    Абе, въобще Артър Конан Дойл и Агата Кристи са си класика. Който и техен роман да подхванеш няма да сбъркаш. \/
    "As every cat owner knows, nobody owns a cat" - Ellen Perry Berkeley

Цитирай Първоначално написано от Chacho
    Ако някой ми беше казал, че жена ми и любовницата ще се засекат в тийнпроблем, щях да загина от смях. Сега малко се понааках ;(

Повече от фен Аватара на syrena
    Град
    in the middle of nowhere ^^^ там е най-яко
    От криминалните романи съм чела само класиката - Шерлок Холмс,но най-добрият роман за него на Артър Конан Дойл е ,,Баскервилското куче".

Елементарно,Уотсън
    BECAUSE I'M NOT THE KIND OF GIRL GUYS FALL IN LOVE WITH

Какво се научава от криминалните романи?
    И те като останалите книги си имат послание, аналог в реалността и пр. Много хора ги възприемат като загадки без голяма задълбоченост, но това не е съвсем така. Често най-поучителната и приятна за четене част от криминален роман (говоря най-вече за детективския поджанр) е финалът - мистерията се разкрива, узнава се кой е убиецът и защо. В хубавата книга мотивът на извършителя не е повърхностен, а е обоснован и сериозен. В действителност детективския криминален роман дава отговор на въпроса 'Струва ли си да убиеш заради .......? ', а за по-голяма завършеност понякога се казва дали е имало друго решение на проблема. Книгите описват конфликти между хората и затова са ни от полза - защото ежедневно се конфронтираме с останалите.
    Ако все още търсиш криминален роман ти предлагам да погледнеш някоя от книгите на Лий Голдбърг за Монк. В тях има хумор, а загадката (за разлика от онези в романите на Агата Кристи) и разгадаема и приятна за разплитане.

Повече от фен Аватара на Nikolcheto24
    Чудя се защо още не е спомената "Мълчанието на агнетата".Друга, която ми харесва на Томас Харис е "Червения дракон".Сега мисля да чета "Убийство във вторник".

anonymous708973
    Guest
    Хващаш книгите на Агата Кристи и четеш наред. Дори да нямаш понятие от нея, не може да не си прочел поне "10 малки негърчета".
    Спомням си, че "Карти на масата" супермного ми беше харесала, въпреки че не помня самият сюжет.

Супер фен Аватара на brutaLxxbunny
    С Реймънд Чандлър никога няма да сгрешиш! Едно от най-уникалните криминални романи са негови.
    Бях хиляди пъти Жулиета.
    Само че накрая не умирах.
    Милост ли?Проклятие е,Боже,
    че след любовта оставаш жива

Супер фен Аватара на lqlq89
    Джеймс Хадли Чейс - Всичко си има цена
    Уникалнаааа е! Прочети я! Заслужава си!
    Научих, че каквото и да направиш добро или лошо, ти се връща тъпкано. И, че не трябва да си алчен.

п.п Сега видях, че темата е доста стара...
    Последно редактирано от lqlq89 : 11-29-2012 на 10:27
    Научих, че трябва винаги да се разделяш с тези, които обичаш с думи на любов. Може пък това да е последният път, когато се виждате.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си