- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Вече не остана за какво да живея
След пет месеца връзка вече отново съм сама, но това не е всичко...ще си кажете какво са пет месеца..., но в тях се крие всичко, от което имах нужда, а преди тях една година, в която не намирах начин да спра сълзите си заради него, неусетно ме нараняваше без да разбира, не разбираше и колко много страдах и какво преживявах...когато преди пет месеца се събрахме имах усещането, че съм най-щастливата и знаех, че няма да позволя на никого да краде от щастието ми..,но това се оказа самият той, който е всичко за мен, целият ми свят и не зная как да продължа напред, вече цяло денонощие не мога да спра сълзите си, нито да ударя пауза на спомените, връхлитащи ме постоянно...кой от кой по-красив и ценен.
Не зная как ще успея да се съвзема, кога...имам надежда, че ще се съберем отново, искам го повече от всичко на този свят, искам нещата да бъдат както преди,дори още по-хубави, искам да е истински щастлив, искам го обратно при мен..
нито зная как да постъпя, нито искам да продължавам напред, нито имам сили да го направя, сякаш една (огромна) част от мен я няма .
Помогнете ми, моля ви, имам нужда от подкрепа, не зная дали мога да продължа напред и не зная трябва ли да се надявам нещата да се променят.
това как ти се струва, отвъд представата (ти) за любовта - всепоглъщаща, отдадена, нездрава.
ти съществуваш ли, сама по себе си? дишаш, да, сърцето ти изпомпва кръв, но какъв е животът ти? какво искаш, какво можеш, какво правиш, какво казваш, накъде вървиш, как си се представяш след 5-10-15-20 години? малко е жалко да си функция на някого, не мислиш ли? един придатък, който в един момент става нежелан и бива отстранен. това ли си ти? едно шалче за зимата? ръкохватки за печката? чадър? достатъчно ли ти е?
отлично разбирам колко емоционално напрегнато ти е, как не намираш смисъл и прочее, но това задълбаване не води до никъде. и ти го знаеш. този човек не е животът ти, защото ти не си неговият. и не само това, но това може да ти е достатъчно като отправна точка, за да тръгнеш нанякъде. пожелавам ти да се (съ)вземеш в ръце скоро, ей го 21-и, време е . успех!;
Мнението на блаб и:
Има милиони неща заради, които да живееш. Снежинки през зимата, които нежно целуват кожата ти и полепват като прах върху дрехите ти. Чувството, което изпитваш когато излезеш от топлото си легло през зимата тичайки към банята - настръхналата ти кожа и измръзващите ти крачка. Миризмата на стари книги и чувството, че толкова много животи, моменти, мистерии са минали и продължават да минават навсякъде, където отидеш.
Чувството да изпуснеш автобуса си сутрин, и смехът който те напушва след това. Само една думичка - шоколад. Филми. Възбуденост, щастие. Сълзи. Чувството да тичаш върху зелена туко що окосена тревица, докато сладкия и мирис атакува каналчетата на ноздрите ти. Тръпка. Страст. Нежност.
Блях. Мога да пиша с дни. Живей. Намери себе си, защото в момента си просто изхвърления скъсан чорап на някого. А това не е красиво.
Защо някои момичета са такива мазохисти и искат да са с някого, който ги наранява?!
Трябва да спреш да мислиш за този човек, като за твоя живот(и т.н. клишета).
Разбирам, че го обичаш(или поне така си мислиш), но трябва да започнеш да обичаш повече СЕБЕ СИ и да не си причиняваш тези неща!![]()
Отдай се на нещо, което те разсейва и спри да се самосъжаляваш.
Не мисля,че кой каквото и да ти каже ще ти мине ,не мисля и че има нещо което да направиш за да ти мине,щом го обичаш той те наранява,не те иска примерно,няма как да стане.Времето и то няма да ти помогне кой знае колко ,просто ще свикнеш ,сега плачеш примерно всяка вечер,след седмица ще плачеш през вечер и така ,ще те боли ,ще си тъжна,но няма кой знае какво да направиш !!Просто в един момент ще осъзнаеш ,че заслужаваш много повече!
Мнението на Blab- много съм съгласна. И да допълня:
Ако обичаш някого и искаш да е истински щастлив- пусни го да си върви по пътя и той ще бъде. Ако го искаш "обратно при себе си" значи си такъв егоист, че не можеш да го пуснеш да си живее живота.
Бъди голям човек, приеми всичко с достойнство, пожелай му успех в живота и си ЖИВЕЙ и твоя.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Место да се самосъжаляваш и да ревеш,продължи да живееш и да се радваш на малките неща ,на хората,които обичаш и те обичат, защото не се знае дали утре няма да те блъсне кола ,или да направиш жестока катастрофа и да умреш...И дори да оживееш,след тежка катастрофа ,не се знае дали ще проходиш отново ,а по-добре да умра, от колкото да остана инвалид за цял живот...
Аз гледах на пред и протягах ръцете,когато решихте да ме предадете,умрете копелета гадни,умрете.аз пак съм тук и не може да ме спрете!
Нали знаеш ,има една поговорка ''няма незаменими хора ''.
Е така е .
Един си отива, друг по-добър ще дойде.
3а всеки влак си има пътници.
Така, че не се коси.
Аз гледах на пред и протягах ръцете,когато решихте да ме предадете,умрете копелета гадни,умрете.аз пак съм тук и не може да ме спрете!
Намери си нещо да правиш, което е различно от това да мислиш за загубата си.
Не знам - това са две думи и се пишат ОТДЕЛНО
Първоначално написано от TykaSePisheNick
Еми, тегли ножа като не е останало.
"Аз не предател съм, приятел съм от класа. За моите хора скачам в гроба, ритам, чупя, газя ! Добре гърба си пазя, в крака не лазя и по-добре поярвай - лош късмет е да те мразя !"
В началото е така, трудно е, мъчно е. Поплачи си, ако ще ти олекне, емоциите са си емоции. Понякога просто трябва да си излееш всичко. С времето ще става все по-лесно и по-лесно. Само не прави грешката да си втълпяваш, че никога няма да се справиш. Може и така да ти изглежда сега, но не е. Живей си живота. Ако ще се събирате някога остави този план за далечното бъдеще, ако така ще ти е по-лесно. Недей да впрягаш сили в това сега, само ще попречи на самата теб, а какво да говорим за резултати.
I'm inside! Open your eyes! I'm you! Sad but true!!!
Поредната 16 годишна пикла дето си мисли че знае и чувства нещо.... И естествено вихъра от преструвки, роли и самозаблуди който се завърта от цялата тази работа... Хората претърпяват катастрофи, умират, близките им умират, в някои части на света умират от глад, войни, бедствия и т.н. - губят всичко, което имат и пак продължават... А някаква патка, която толкова иска да страда(а и се очаква от нея) че чак си е повярвала че страда, е тръгнала да мрънка, че "вече живота й нямал смисъл", "че болката е твърде голяма".....Ууу вижте ни колко сме емоционални! Хайде стига вече с тия театри.
ПП: Дееба, шибания "Здрач" развали децата.... сега всяка втора пикла плаче и си реже вените, понеже така правят по-филмите....
^![]()
![]()
![]()
не че такова ама на колко трябва да си, за да можеш да се влюбиш?
Авторке трябва да разбереш че любовта и нуждата са две различни неща.Човек,който обича друг човек е влюбен.Такъв,който има нужда от друг е зависим.Ако наистина обичаш някого го пускаш да си върви по пътя за да е щастлив,а ти продължаваш по своя.Във всички случаи мога да те уверя че една връзка далеч не е всичко.Но да се тръшкаш и да се бориш за връзка, която вече е свършила е като да извадиш Титаник от океана.Понякога е по-трудно,но ще ти мине.
Все още имаш семесейството ти , близките ти и приятели те ти ! Не е дошъл края на света с това , че някакъв глупак те е оставил!Забрави го и продължи напред , не те заслужава!
Опитах да те върна и пак да те прегърна , но времето отлита , а назад не ще се върна .. Истински остана жива в тая тъжна рима, а тебе те няма , няма те вече година ...
Абе Шекспир , я ми обясни каква е разликата да си на 14 , 16 или 25 ? Не можеш да се влюбиш ли ? Нямаш право ли ? Или не знаеш какво е първа любов ? Хората , които "губят" , за които говориш са възрастни и нямат друг избор , в случая този "хубавец мамин" е жив и тя го иска повече от всичко , просто е намерила упората в него! Не си прав..
Опитах да те върна и пак да те прегърна , но времето отлита , а назад не ще се върна .. Истински остана жива в тая тъжна рима, а тебе те няма , няма те вече година ...
От къди ви извира тая злоба не мога да разбера.. ?
Вие като си правите регистрация в TEENPPROBLEM и влизате в раздел "Любов" какво искате да прочетете? Идете избивайте комплекси другаде.
Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:
![]()
![]()
Хахаха, ohhh the irony!
Човека с името TROLLdad се тролна най-много от всички....Тъп 9fag!
Все пак, това което написах беше истина. Каква е разликата между това да си на 14 и 25 ли? Повече от очевидна.
Една тъпа малка лигла дето са я налегнали хормоните и я сърби пут*ата, да ми говори за любов е просто смешно.
Ще ти кажа най-общо как стоят нещата: Във всяка историческа епоха харесването и пожелаването на човек от другия пол е ставало според точно определени обичаи, с точно определени начини на общуване, поведение и т.н. Сегашният модел на това "пожелаване", сегашната представа за "любов" е взаимствана от телевизията... днешните момичета разбират любовта само от това което са видели и чули, от близки, от телевизия, филми, сериали и т.н. А във филмите са установени точно взаимоотношенията между истинските влюбени хора. Затова и обикновените хора копират тези взаимоотношения и си представят че са влюбени. Както и се стараят да реагират по същия начин когато любовта пропадне. И какво се предполага че трябва да правят влюбените когато се разделят? Страдат един за друг, плачат, после трябва да се превъзмогнат, "болката им е твърде голяма" и изобщо всичките тези глупости които се очаква влюбените хора да ги правят. А нашенските 16 годишни пикли, харесали си едно момчето, изчукали се и понеже после се разделили, реагират естествено по заучения начин - така както са го гледали във филмите. Почват да плачат, да изпадат в депресии, да "изпитват болка" - тези реакции те няма как да ги проявят ако не са ги гледали първо по филмите. Затова и реагират така - защото оттам са ги научили. Те им подражават и от там са ги взаимствали. Но това не са истински емоции, това са просто заучени модели на поведение в дадена ситуация.
Когато двама човека са заедно, нормално е да се смята че тяхното е любов, защото "Любовта е велика", "Любовта и по-силна от всичко" и т.н. глупости. Следователно когато се разделят, то трябва да има някаква реакция. И откъде знаем как да реагираме когато ни е "разбито сърцето" - ОТ ФИЛМИТЕ. И във филмите плачат, и се тръшкат, но онова е истинска любов(или поне такова трябва да представя).... а това тук е просто детско увлечение. Но пък реакциите са вече заучени. И естествено всички малки мърши си мислят че са влюбени, и реагират точно както се предполага че влюбените трябва да реагират - да страдат от "голямата болка". А това са си чисти глупости. Ако му биеш два шамара да видиш как бързо ще забрави за любов и за страдание.
Но дори и да си говорим за истинска любов, то моделите на поведение на влюбени и на страдащи пак са заучени. И точно това ме дразни - че това как трябва да се държат влюбените пак е гледано по ТВ-то и се знае на всяко нещо как точно да се реагира именно от там. А днешната комерсиализирана представа за любов, и всичките преструвки , фалшивите сълзи, самоубийствени мисли и "Не мога да го преживея" - всичко това ми идва в повече. Най-вече защото е фалшив бълвоч и всяка малка лигла иска да се изживява като влюбена... като постоянно копира тези "емоции" и повтаря едни и същи назубрени фрази.
Последно редактирано от Doom_Stalker : 12-04-2012 на 08:11
^^ Човече, ако си си изградил представата за любов от филмите, защото не си изпитвал нищо повече от сексуално влечение , примерно, не значи ,че с всички е така. В момента изключвам авторката, защото не смея да защитавам човек, за когото нищо не знам. Давам за пример хора от моето обкръжение - на по 16 години имаха сериозни връзки и да, обичаха се (и все още). Какво е това глуповато схващане, че любовта е само за хора 25+ и само те могат да страдат когато се разделят? Изобщо целия пример с филмите не струва. Да, има ги такива малки кифли, които гледат просто да са в позицията на големите страдалки, но от къде на къде поставяш цялата младеж под общ знаменател?
Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:
Ти защо си мислиш, че всички живеят според филмите. Хората просто чувстват. Не е нужно да следват сценарии, защото е трудно и не е необходимо. Ти в такъв свят ли живееш? И недей да сравняваш тия и ония епохи и хвани да поживееш в своето време. Ако ти си неспособен да изпиташ чувства..много те съжалявам. Ти си коплексиран, очевидно наплашен от това, че няма нищо истинско в тоя свят и си мислиш, че всяка емоция е роля. Това не е превъзходно, а жалко. Съжалявам те наистина. Не можеш да омаловажаваш чувствата на хората. Аз съм обичала и обичам. И изобщо не мисля, че се правя и да ти кажа и филми не гледам. Какво? Аз съм мърша? Бълвоч? Защото съм обичала и съм страдала и пак съм обичала? Извинявай... направо ме отвращаваш с коплексарското си тесногръдо мислене!
Аз пък съм съгласна с първото мнение на Doom_Stalker (второто е дълго и нямам време ся да го чета). Окей,влюбила се е и й е гадно,че след някакви си мижави 5 месеца вече не са заедно ... Ако беше спряла до тук бих й влязла в положението,но да казваш "Вече не остана за какво да живея" при все,че най-малкото имаш семейство ...
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Не, не казвам че любовта е за 25+. Всъщност преструвките и заучените реакции са много по-дълбока лъжа. Не ме дразни и това че са влюбени, не знам дали наистина е така. Но ти казвам че реакциите и поведението на огромна част от "влюбените хора" е абсолютно прекопирано от ТВ-то. И всъщност повечето ни представи за живота, света и отношението към хората идват от там - както и от възпитание, родители, близки хора и т.н. И откъде другаде можеш да си изградиш представа за любовта ако не от филмите. Любовта и интимните взаимоотношения са нещо твърде лично и скрито за да го наблюдаваш в другите хора. Ти няма как да си изградиш представа за него, защото то се случва между двама души и само между тях. Но пък филмите дават много точна представа за това как двама влюбени споделят "любовта" си. И естествено ДАВАЙ ЮРЮШ! всичките селянки и квартални принцеси се изживяват като влюбени. И копират поведението на тези от филмите, защото оттам идва единствената им информация за това как влюбен човек трябва да се държи. И ме дразни цялата помпозност, целият театър от "чувства" и фалшиви взаимоотношения базирани само на бегли представи и митове в обществото.