.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 74

Hybrid View

Banned Повече от фен

В случая не е важно какво аз пиша, а как вие реагирате на него. И защо реагирате така. Дори и това което да съм написал да са пълни глупости, вие решихте да ми отдадете пълното си внимание за да ми докажете че не съм прав. Ако толкова много се придържахте към вашите измислени принципи, че "Всеки си има право на мнение", тогава защо така яко се дразните? Може би защото атакувам глупостите, които уж ви определят като хора? Защото разбутвам илюзиите ви?
    Умът съществува винаги в някакво поле с точно определени граници. И също както всяка система в човека, умът си има защитни механизми, с които да пази границите си, с които да отхвърли всяка противоречива информация, която нарушава статуквото на индивида. И вие точно това правите тук, защитавате границите на догмите си. Само че всеки се мъчи да оспори думите ми както само той си може. И всъщност по реакциите се вижда кой какъв е. Някои от вас не им стигна акъла да се опитат да вникнат в думите ми, прочетоха ме само по диагонал и реакциите им бяха повече от посредствени - псувни, обиди, заучени клиширани изрази и т.н. Други пък се постараха да ми направят анализ, да ме изкарат като комплексар и някакъв тъжен, злощастен човечец и така автоматично да сведат аргументите ми до прост хейт. Много се смях на опитите да ме опишете, да ме поставите в границите на бедното си възприятие. Естествено аз допълнително наливах масло в огъня чрез изказа си (на по-възвишен от останалите, чрез говорене в прав текст). И това породи някои реакции на които доста се смях.
    Най-смешно ми е обаче как всички си мислят че искам нещо от тях, че ги принуждавам да следват някаква моя истина и че се имам за Божи-глас, както един каза. Нищо не искам от никого от вас, нито пък искам да ви поучавам и да ви съдя. Вие естествено може и така да го възприемате, но това не е мой проблем. Вашите реакции са си ваши, и аз нямам отношение към нито един от вас. Интересно ми е само естеството на реакциите ви. Защото те пък са явен признак за това кои сте вие.... Вашите защитни реакции ме интересуват, защото изследвам връзката между "каузата" на човека (това с какво се идентифицира) и реакциите му. Интересува ме как човека защитава устоите на вярванията си и изкривява възприетата информация, така че да може да я нагоди, да я изопачи и отхвърли (това което вие правите с моите думи.)

ПП: Отново съм вложил същия "възвишен" тон и очаквам още първосигнални реакции. Именно тези реакции показват, че съм прав.
    Последно редактирано от Doom_Stalker : 12-04-2012 на 17:46

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си