.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 51

Той заминава

С приятелят ми сме заедно от 1 година. Както всички хора и ние сме имали нашоте добри и лоши моменти, но заедно успяхме да стигнем до тук. Тъкмо започнахме да си правим планове да заживеем заедно, тъй като той живеем сам а аз повечето време го прекарвам у тях. Всичко беше започнало да се нарежда докато не дойде това писмо преди няколко седмици.
    Приятелят ми е военен, до сега е бил на 3 мисии до Афганистан, и сега го викат за 4ти път. Той има възможност да откаже, тъй като има проблем с коленете, но той самият никога не би направил това, прекалено горделив е.Още от самото начало на връзката ни аз знаех, че има вероятност него да го повикат отново, но никога не сме говорили за това, предпочитахме да мислим, че този период от живота му е приключил и сега вече ще може да води нормален живот. Може да се каже, че бяхме на принципа "Докато не говориш за проблема, той не съществува", да ама не. Сега ни предстоят най-дългите 6 месеца, изпълнени с притеснения дали той ще се върне или не, и дали нещо няма да му се случи докато е там. Опитвам се да не мисля за това, не искам да го притеснявам, искам поне следващият му месец да е спокоен, гледаме все да избягваме тази тема. Той се държи точно така, както очаквах, прави си майтапи относно ситуацията в която се намира, държи се все едно, че заминава на почивка а не на война, но аз го познавам и тази маска не може да ме заблуди. Боли ме много да го вижда така, чувствам се срината. Страх ме е, че ще го загубя. Още повече ме притеснава това, че съм напълно безсилна в ситуацията, нищо не зависи от мен.

Знам, че не можете да ми дадете съвет, просто имах нужда да си ги кажа всички тези неща на някого, тъй като повечето ми "добри познати" не ме разбират. Те са на съвсем друга вълна в момента.
    Благодаря на всички, които отделиха време да прочетат всичко това.

Мега фен Аватара на tori
    Ох, това е лошо. Поговори с него, кажи му как се чувстваш, обясни му от какво се страхуваш. Може би няма да промени нещата, но поне ще си му казала всичко.

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Е тук е въпрос на приоритети. И на его. Щом може да откаже - би трябвало да го направи. Все пак... семейството е преди всичко друго според мен.

От друга страна... щом ти си знаела че той може да замине.. е глупаво сега да изпадаш в подобни драми. Трябвало е да си говорите, за да не става сметката без кръчмаря. Нищо..

Следващия път си поговорете за неговите военни неща и се разберете ще заминавали пак ако го викнат или не. Това ще ви спести маса главоболия.

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

anonymous708973
    Guest
    Войниците избират да отидат в Афганистан. За да го викат, значи той предварително е изявил желание (и евентуално подписал договор, но за това не съм сигурна и не мога да го твърдя). Не е до гордост, той го е избрал.

Не е чааак толкова сериозно колкото го изкарваш. Имам познат, който почти 7 месеца изкара в най-опасната зона (летището в Кабул) и всички от неговата девизия бяха живи и здрави. Да, чуват се бомби, работи, истории, обаче те си били в базата, където страшно няма. Най-големият му проблем бил липсата на секс и на алкохол (освен бира) :д

Мега фен Аватара на xoxi
    6 месеца са предостатъчно време да му измислиш и да приготвиш голяма изненада за него, когато се върне.
    Сега няма абсолютно никакъв смисъл да си набиваш в главата разни лоши неща. Той ще се върне жив и здрав, трябва да бъдеш сигурна в това. Вместо да се депресираш, шегувай се с него, прекарайте си времето пълноценно преди да е заминал. Когато замине, не мисли непрекъснато какво се случва с него. Както казах, можеш да му приготвиш изненада някаква, която ще е ангажирала мислите ти през по-голяма част от времето.
    И спря да се върти за миг земята..

Ами какво да ти кажа... знаела си, че има възможност да замине. Щом иска, ок, кариерата му също е важна. А това дали е опасно.. еми опасно, неопасно.. сам си е избрал да е военен. Знам колко ще ти липсва, но както казаха преди мен можеш да му спретнеш огромна изненада, когато се върне.
    ПС: Говоря от гледната точка на човек, който има военен в семейството и не ми е толкова безразлична цялата ситуация.
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Благодаря на всички, които отделиха време да прочетат и да отговорят. Прави сте, че трябва да гледам по-позитивно на нещата. Както казах когато съм около него, всичко си е по старо му , не се тръшкам и не правя сцени, просто гледам как да си прекарваме добре.
    И да, той е подписал този така да се каже договор, но го е направил когато е бил едва на 18, и от тогава , докато навърши 26 (което е няма и 10 дни след заминаването му) подлежи на повикване. Яд ме е, че имам много познати, които призоват ли 2ри път се тръшкат и си намират 1000 причини и плащат на доктори да им поставят диагнози, само и само да се измъкнат, а той вече 4ти път го викат. Вярно е, чест му прави , че не иска да се измъква от дълга си, горда съм с него, но ми е и притеснено.
    А и той е част от пехотата( мисля, че така се води), така че няма игри на карти и бири в неговият случай.
    И благодаря за идеята, наистина трябва да измисля нещо да го изненадам

Забравих да спомена, живеем извън България и тук нещата стоят доста по-различно.

anonymous708973
    Guest
    Според мен си е за тръшкане. И не го прави заради дълга толкова, колкото заради парите. Един-два пъти за това да е отишъл, ама да си остави приятелката за 6 месеца ей-така. Може да е момичешко, ама аз бих се размрънкала.

Супер фен Аватара на umri
    Град
    Студентски град
    Цитирай Първоначално написано от HollyGolightly Виж мнението
    Благодаря на всички, които отделиха време да прочетат и да отговорят. Прави сте, че трябва да гледам по-позитивно на нещата. Както казах когато съм около него, всичко си е по старо му , не се тръшкам и не правя сцени, просто гледам как да си прекарваме добре.
    И да, той е подписал този така да се каже договор, но го е направил когато е бил едва на 18, и от тогава , докато навърши 26 (което е няма и 10 дни след заминаването му) подлежи на повикване. Яд ме е, че имам много познати, които призоват ли 2ри път се тръшкат и си намират 1000 причини и плащат на доктори да им поставят диагнози, само и само да се измъкнат, а той вече 4ти път го викат. Вярно е, чест му прави , че не иска да се измъква от дълга си, горда съм с него, но ми е и притеснено.
    А и той е част от пехотата( мисля, че така се води), така че няма игри на карти и бири в неговият случай.
    И благодаря за идеята, наистина трябва да измисля нещо да го изненадам

Забравих да спомена, живеем извън България и тук нещата стоят доста по-различно.
    Гледай "Войната е опиат". В неговия случай, най-вероятно е така. Ако е видял истинския адреналин, ще иска още и още и спокойният живот в нормалния свят няма да го устройва. Пък и 3 пъти в Афганистан.. тва е бая време. Малко или много се е привързал и към хората и към всичко, което прави, към адреналина.
    Temet Nosce

벨야카

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Според мен си е за тръшкане. И не го прави заради дълга толкова, колкото заради парите. Един-два пъти за това да е отишъл, ама да си остави приятелката за 6 месеца ей-така. Може да е момичешко, ама аз бих се размрънкала.
    Вероятно и аз. Не, сигурно е даже.

Все пак, ако това е нещото, което той наистина иска и е важно за него, щеш не щеш ще го разбереш и някак ще го преживееш. 6 месеца са поносим период от време на фона на хората, които водят връзки от разстояние. Просто се разнообразявай и не го мисли през това време.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Щом е решил да заминава, не ти остава нищо друго освен да го подкрепиш. И съм съгласна с хохи - не мисли какво лошо може да му се случи, съсредоточи се върху времето, което имате сега, и върху това, което ще имате после. : )
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

обясни му как се чувстваш недей да се мъчиш гадно е така по-добре е да поговорите

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Притесненията ти са основателни, нормално е. Заминава на опасно място и то за много дълго време. Но
    Цитирай Първоначално написано от sexa_na_kompleksa Виж мнението
    Щом е решил да заминава, не ти остава нищо друго освен да го подкрепиш.
    Браво, че не му го натякваш това нещо и не му правиш сцени, защото би било, първо, адски малоумно и, второ, излишно напрежение.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Ти си много силна.
    Да преглътнеш желанието на Егото си, да уважиш неговия избор, защото го обичаш, и да поставиш неговото решение над щастието си,... малко хора са способни на това. Говори много за теб и душата ти.
    Просто му доказвай за пореден път, че го обичаш и .. не ти остава нищо друго, освен да чакаш и да не очакваш нищо. Да вярваш вътрешно в най-добрия развой на нещата и така...Успех, няма да ти е лесно.

Style is knowing who you are, what you want to say, and not givin' a damn.
    цък

anonymous708973
    Guest
    Ще ме извинявате с тия възвишени истории... ама ако той плюе със своя избор на НАШЕТО щастие, то аз имам пълното право да плюя на неговия избор.

Мега фен
    Ще ме извинявате с тия възвишени истории... ама ако той плюе със своя избор на НАШЕТО щастие, то аз имам пълното право да плюя на неговия избор.
    НАШЕТО значи ТВОЕТО, нали?

Град
    Студентски град
    Имаш право да плюеш на каквото си искаш. Поводите се намират. Има някои неща, с които или се примиряваш, или избираш да си отидеш. Недей гледай толкова едностранчиво.

Ако Чеченеца беше отказал да отиде в Афганистан заради приятелката му, която никога не го е обичала, щеше да му е една от големите грешки в живота, щото тоя развой на нещата щеше да се получи така или иначе.
    Temet Nosce

벨야카

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    НАШЕТО значи ТВОЕТО, нали?
    Не. НАШЕТО означа мен+него заедно на едно място. А не мен, заточена тук, + него, на хиляди километри в Афганистан. Ако той не е щастлив с мен и предпочита да е толкова далече, прав му път.
    Особено пък да ходи толкова пъти... Чест - дръжки. Тая чест я е отдал вече няколко пъти. За какво освен за пари? Разбирам да е закъсал финансово и да иде веднъж. Ама едва ли за 3-4 път е толкова закъсал след тия пари, дето са му ги изсипали за ходенията предишните пъти.

Изобщо не е едностранчиво даже. Няма как да знаеш какво е щяло да се получи. Нито пък дали някога го е обичала. Това е едностранчиво.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 12-08-2012 на 09:00

Първите няколко пъти, когато е бил там, не сме се и познавали. И да, права си, че не е само чест ами и пари, но най-вече е заради начина по който е възпитан. Всички мъже в неговото семейство са военни, за него това е като дълг, който той трябва да изпълни, и тъй като и моят баща е военен , до някаква степен го разбирам това.
    Истината е, че в този случай нищо не мога да направя, не мога да го разубедя. Да му викам, да му се карам и сърдя не е в мой стил, пък и как точно ще помогне? Остана точно месец до заминаването и не бих искала да правя циркове и да го притеснявам излишно. Докато е там искам да има хубави спомени, и да не седи и да ме мисли дали не рева за него, дали не му се сърдя, той трябва да се съсредоточи върху други работи.
    И благодаря на всички които писаха и прочетоха, имах нужда да чуя мения различни от " Скъсай го, за к'во ти е да си губиш времето в чакане"

TRUE THAT!

Град
    Студентски град
    Не. НАШЕТО означа мен+него заедно на едно място. А не мен, заточена тук, + него, на хиляди километри в Афганистан. Ако той не е щастлив с мен и предпочита да е толкова далече, прав му път.
    Особено пък да ходи толкова пъти... Чест - дръжки. Тая чест я е отдал вече няколко пъти. За какво освен за пари? Разбирам да е закъсал финансово и да иде веднъж. Ама едва ли за 3-4 път е толкова закъсал след тия пари, дето са му ги изсипали за ходенията предишните пъти.

Изобщо не е едностранчиво даже. Няма как да знаеш какво е щяло да се получи. Нито пък дали някога го е обичала. Това е едностранчиво.
    Не е. Тва го знам. Имаше нещо, винаги има, ама не беше любов от нейна страна.

Авторът го прави от страст към професията, адреналина на войната, според мен. Не е за пари, нито за чест.
    Temet Nosce

벨야카

По-интересното в случая е че те лъже както си иска и ти му вярваш. Подписал някъв си договор на 18 години като бил сега на 26 бил и още можело да го повикат, щото подписал тоя договор ахахахахахах. Е не мога, колко си наивна. Няма такива работи. Ние не сме във война с Афганистан и никой няма право да го вика където и да е.
    Ситуацията е следната. Той е искал да отида, минал е тестовете, дори може и да е бутнал пари при някой лекар и се е записал доброволец. Никой не го задължава и всичко е за пари. Сега вече, дали тези пари ще ги употреби и за тебе, само той си знае ... но едва ли.

Цитирай Първоначално написано от umri Виж мнението
    Авторът го прави от страст към професията, адреналина на войната, според мен. Не е за пари, нито за чест.
    Надявам се сарказъм.

Цитирай Първоначално написано от aks13v Виж мнението
    По-интересното в случая е че те лъже както си иска и ти му вярваш. Подписал някъв си договор на 18 години като бил сега на 26 бил и още можело да го повикат, щото подписал тоя договор ахахахахахах. Е не мога, колко си наивна. Няма такива работи. Ние не сме във война с Афганистан и никой няма право да го вика където и да е.
    Ситуацията е следната. Той е искал да отида, минал е тестовете, дори може и да е бутнал пари при някой лекар и се е записал доброволец. Никой не го задължава и всичко е за пари. Сега вече, дали тези пари ще ги употреби и за тебе, само той си знае ... но едва ли.
    Писах по-горе , че не живеем в България и нещата стоят по различен начин, ама няма кой да види.
    Ако беше единственият ми познат, на когото се случва това нещо, нека съм наивна, ама не е. Станеш ли на 17 можеш да се запишеш като доброволец в армията и да заминеш след като те одобрят, но винаги могат да те повикат отново, докато не навършиш 26. И както вече казах става дума за сериозна връзка, не за някоя еднодневка, ако пък наистина не иска да бъде с мен просто ще ми го каже, няма да "бяга" чак в Афганистан.
    Последно редактирано от HollyGolightly : 12-10-2012 на 23:29

Град
    Студентски град
    Цитирай Първоначално написано от aks13v Виж мнението
    Надявам се сарказъм.
    ?
    Temet Nosce

벨야카

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми