- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Той заминава
Не съм видял къде пише, че не живеете в България. Ако е така и по-точно живеете в САЩ, нещата вече стоят по съвсем друг начин, за което се извинявам.
Това също е вярно до някаква степен. Както вече казах първият път е било по негово желание, никой не го е карал да го прави. Пък и той е малко на принципа "Колкото по-опасно, толкова по-добре". И да през последната една година от както се е върнал от последната мисия там доста неща пробва, но може би никое не може да се доближи по опасност до Афганистан.
И така, докато аз се притеснявам за живота му, той се притеснява да не го зарежа докато е там.
aks13v , да за Щатите става въпрос.
А той българин ли е или американец. Защото ако е българин без американско гражданство не знам как е в тяхната армия редовен войник.
Американец е , аз тук българи не познавам.
Но дори и да не беше, ако си тук легален при влизане в страната (говоря когато идваш тук за постоянно а не само по работа или екскурзия) подписваш, че ако си на възраст м/у 18 и 26 и нещо стане трябва да се отзовеш. И да, можеш и да си доброволец стига да имаш желание.
Аз се извинявам за късното включване, доста време се колебах дали изобщо да пиша в тази тема.
Не съм съгласна с тезата "Ако той ме обича, ще се откаже". Да си военен, особено в САЩ, е повече от призвание, дълг и там каквото още смятате. Това е начин на възпитание, убеждения и лични разбирания. Колкото и да го обичаш, не можеш да искаш от него да се откаже от това. Все едно да искаш да се откаже да бъде мъж. Той е избрал този път много преди да избере теб, а когато ти си го избрала, е трябвало да си наясно с това кой и какъв е.
Знам, че е тежко, когато месеци наред си живяла с вярването, че той няма да замине и сега тази ситуация те удря през лицето. Но (пак се връщам на избора ти), ти си го избрала. Трябва да го уважиш. Можеш да му кажеш как това те кара да се чувстваш, но го остави да вземе избора за себе си. Като мъж.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Никой нормален мъж, който иска да направи пари (впрочем няма чак такива пари каквито си представяте в армията), кариера или просто да постигне нещо никога няма да се съобрази с теб. Ако го направи трябва да е най-големият путколизец и мъж под чехъл.
На мен лично, ако някоя ми мрънка да не заминавам това ще ме мотивира още повече да се махна от нея.
Обаче на теб, ако ти предложат да учиш на пичка си майчина и всичко ти е уредено, ама нямаш възможност да го вземеш и какво? Веднага ще му биеш шута и всички знаем какво ще стане. Ще си пренебрегнеш образованието и всичко останало за което така нахъсано говориш заради мъж, м? Нема връзка, нема романтика. Тези две неща НЕ ти слагат нищо в устата.
Нема адреналин, нема страст, нема чест, а пари. И винаги е било за пари.
![]()
Мъжът се грижи за семейството си. Когато съм с него и нещата са сериозни, съм част от това семейство.
Ако той не възприема това - прав му път.
Да, аз отивам да уча в чужбина. Но ти си нямаш най-бледа идея колко съжаления, сълзи, сериозни разговори и т.н. се крият зад това решение. И отивам, за да се развивам, за да имам по-добър старт в живота, а не да взема пари. За 3-4 път.
Пак тези пари. Не всеки военен е военен заради парите.
И този двоен стандарт не ми харесва. Ти вярваш в нещо и се бориш за него - отиваш да учиш в чужбина, макар и да си проляла много сълзи и да си преживяла много тежки разговори.
На това момче сигурно му е дваж по-тежко.
Мериш нещата само от собствената си перспектива, а това не е редно. Повтарям - да си военен (особено в Щатите) е вътрешна нагласа, убеждения и реализация.
Ти би ли обичала мъжа до себе си, ако той се отрече от това, в което вярва? Аз бих била разочарована. Да не говорим, че и през ум някога не би ми минало да тропам с крак като глезла и да настоявам да се откаже от целите си, защото на мен ми е по-удобно.
Не те нападам, нито се опитвам да те обидя.
Тежко му е, дръжки. Ако му беше, щеше да е говорил с приятелката си повече и тя щеше да има повече информация. Щото аз от нашите разговори с приятеля ми мога роман да ти напиша - толкова много варианти сме обсъдили, перспективи, аспекти и т.н.
Изобщо не е двоен стандарт. Не всяко дете има предоставения ми на тепсия шанс за развитие, че да си позволявам да се глезя.
Американските войници са баш като нашите. Пловдивската (предимно) дивизия (май вече не се нарича така, ама карай) беше в Афганистан в периода януари - август с американски войници. Достатъчно неща знам.
Баш за пари отива.
Познаваш момчето и си разговаряла с него? Затова ли знаеш, че отива за пари?
Ох, моля ти се. Отиваш 3 пъти за по 6 месеца в Афганистан. За какво друго?
А ти знаеш, че отива за чест, защото...? Някакси моите аргументи звучат по-логично. Повече ходения - повече пари, докато честта вече е отдадена. Хайде да не се правим на прекалено възвишени. Хората от втория месец там почват планове да правят за какво ще ги изхарчат тия пари.
Не ми се спори.
Никой не те кара да спориш. Дори и да е заради пари, какво лошо има в това?
Айде, нека и не си придаваме прекалена важност и да смятаме, че света на всеки трябва да се върти около нас. Каквито да са му мотивите, това си е негов избор.
Когато в избора ти са намесени и други хора, си длъжен да се съобразиш - като това не означава задължително да се съгласиш с тях. Това ми е максима в живота и очаквам същото отношение.
Лошо е, защото военните си получават хубава заплатка. Не е като да е в супер изпаднало положение - да си военен никак не е зле. Лошо е, защото ако за тия пари е склонен да си остави приятелката... ок. Аз не бих. Моят приятел също не би.
Това ти казах - че съдиш от собствената си паница.
Ти не би го направила. Но не всички са длъжни да бъдат като теб.
А и колкото и грубо да звучи - не е като да са женени или дори сгодени.
Да бе да, сигурно. Хайде стига - без маски, ако може. Няма да спорим и живи и здрави. Стига толкова.
Просто искрено съжалявам всичките тези мъже, които биват омагьосани по този начин.
По тази логика и на теб няма да ти е тежко. Просто ще се пуснат няколко изкуствени сълзи, а както всички знаем наистина може да се разревете, когато си поискате и айде.
![]()
Последно редактирано от Irti : 12-12-2012 на 10:55
Пантерке,по твоята логика авторката сама е плюла на щастието си,защото още преди да се съберат е знаела,че той вече е ходил няколко пъти и би отишъл пак ...
И стига с тия тъпи изказвания,че всичко се прави за париАз имам 4-5 познати (българи),които са ходили по над 5 пъти и при тях всичко е до адреналин,чест и най-вече мъст,защото са губили не един или двама приятели и/или роднини ... Всички те са възрастни с жени и деца и това,че ходят веднъж на няколко години въобще не влияе на семейните им отношения.
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
А някой въобще прочете ли коментара на авторката, в който се казва, че момчето е израстнало в семейство на военни, че спорите за простотии пак?!
Да българите ходят за пари, обаче тук случая не е с някой пловдивски момък, дето иска да си купи мерцедес като се върне! Момчето е така възпитано.
На авторката ще й е тежко, но пък когато се върне момчето, вече вероятно няма да го викат пак.
Не може да му държи сметка за това, че не остава с нея и не си плюе на семейните ценности и възпитание.
И представете си - някой хора, когато им е тежка една тема - не я дискутират! Това, че няма дълги разговори, обяснения и сълзи НЕ ЗНАЧИ, че на пича му е все тая!
Последно редактирано от xXxPETYAxXx : 12-12-2012 на 12:45
Частта с тва, че е американец и другите неща прочете ли ги? Не всичко на тоя свят е пари. Невинаги всеки прави всичко само за пари.
Тва може би никога няма да го разбереш - чест, страст към работата, пристрастие към адреналина. С парите какво? Ще си купи боклуци, които обществото му е втълпило, че има нужда от тях и пак няма да е щастлив. Дали къщата му е на един или два етажа, дали двора му е половин или един декар, дали ще кара бмв 2012 или 2003.. И едното ще те закара, и другото. И двете могат да вдигнат скорост много над ограниченията по магистралите. И двете са много удобни, с климатроник, радио, затопляне на седалки и други глезотии, от които също нямаш нужда, но все пак каква е разликата? Че на едната дизайна ѝ е малко по-модерен и е по-нова, съответно по-скъпа и ти е втълпено, че трябва да я имаш. Промит ти е мозъкът по най-евтиния начин за масова промивка. Всичко това е суета. Неща, от които нямаш нужда, луксове, които ти дават грешна представа за сигурност, щастие, докато много скоро не разбереш, че всъщност нещо ти липсва. Защо тенденцията е най-богатите и най-известните да са най-нещастни? Не знам всичките причини, но определено има много.
Temet Nosce
벨야카
Когато си с един човек, не трябва да се мъчиш да го променяш. Да, трябва да се съобразяваш, но това си има граници. Ако той не отива там за пари, а заради всички останали вътрешни подбуди, които вече останалите изброиха, би било много грубо и собственическо да се мъчи да го спира.
Ще дам малко по-странен пример, но да речем, моят приятел не харесва факта, че гледам тарантули. С всяка нова си купувам все по-отровни и по-агресивни от чиста колекционерска страст (което си е самоугаждане и "несъобразяване" с неговото мнение) и той се стряска на мисълта, че не се знае към коя ще се окажа алергична, ще ме ухапе и ще гушна букета. Съответно за него увеличаването на колекцията ми е нещо, което не одобрява и не му е приятно, но е наясно, че ако се сецне и заяви: "Край. Никакви тарантули повече." ще спра да гледам на него по същия начин и ще се чувствам все едно ми е сложил капак. За Коледа дори ще ми вземе един вид, който искам отдавна.
По същия начин, ако HollyGolightly му каже: "А, не, много се притеснявам за тебе, няма да ходиш. Иначе ще ти се сърдя и ще плюя на избора ти.", той вероятно ще спре да гледа на нея като на негова опора и помощ, а като на воденичен камък, пречещ му да бъде себе си. Именно по тази причина много я уважавам за това, че не му пили и не се вкарва в драми, а се е стегнала и приема нещата така кротко. Мисля, че с това вече е спечелила не малко точки в мнението му за нея.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Стига с тези пари. Колко пари си мислите, че ще вземе от тази работа? Вчера след като прочетох всичките коментари седнахме с него и сметнахме , че ако няма спестявания от преди , когато се върне ще е даже на минус. Все пак тук сметките продължават да си вървят.
И да ми сравнявате Пловдивската армия и Американската е абсурдно. Неговата ценностна система е толкова по-различна. Начина по който се гледа на войниците тук не може да се сравнява с това в България. Ако се откаже да иде, което означава да ИЗЛЪЖЕ би било едно от най-срамните неща за него. Как ще погледне баща си или дядо си след това, хората които са го отгледали и са служили преди години? Това което ми каза е, че ако той не може да поеме отговорност за решенията, които е направил преди време, той не мъж и как аз мога да разчитам на един страхливец.
Повечето му приятели също са ветерани, някои имат големи телесни щети , но ако могат да върнат времето на зад, пак биха постъпили по същият начин.
Това, че заминава не означава, че плюе на нашата връзка и на мен и на всичко, в неговите очи е точно обратното, той се доказва. И казах вече , нищо не ми пречи да тропам с крака да крещя и да го обвинявам, да се карам с него и да му се ядосвам, но какво ще промени това, освен начина по който той гледа на мен? Много е лесно да реагирам по начина, по който всички очакват една 19 годишна да реагира , да правя номера и да очаквам той да ме слуша, да се отказва от неща , за които е дал дума, че ще изпълни. Това си решение го е взел много преди да ме стрещне, може да ми се иска той да си промени решението, но не мога да изисквам нищо. Както LadyDi каза, ние не сме сгодени или женени.
Последно редактирано от HollyGolightly : 12-12-2012 на 14:29
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Толкова много грешиш, че дори идея си нямаш. А аз няма да тръгна да обяснявам защо в подробности, само ще кажа, че изобщо не ми се ходи - страх ме е, почти съм сигурна, че няма да ми хареса, че няма да се интегрирам истински, че ще съжалявам и ще искам да се върна, но няма да мога. И това е само разумната част на нещата.
Файн, да бъде вашата.
Само че когато тая чест може да му коства връзката... аз лично бих се замислила.
Ако е здрава/сериозна/истинска връзката, тази "чест" или каквото и да е, довело до това решение, не би коствало връзката!