- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Той заминава
Когато си с един човек, не трябва да се мъчиш да го променяш. Да, трябва да се съобразяваш, но това си има граници. Ако той не отива там за пари, а заради всички останали вътрешни подбуди, които вече останалите изброиха, би било много грубо и собственическо да се мъчи да го спира.
Ще дам малко по-странен пример, но да речем, моят приятел не харесва факта, че гледам тарантули. С всяка нова си купувам все по-отровни и по-агресивни от чиста колекционерска страст (което си е самоугаждане и "несъобразяване" с неговото мнение) и той се стряска на мисълта, че не се знае към коя ще се окажа алергична, ще ме ухапе и ще гушна букета. Съответно за него увеличаването на колекцията ми е нещо, което не одобрява и не му е приятно, но е наясно, че ако се сецне и заяви: "Край. Никакви тарантули повече." ще спра да гледам на него по същия начин и ще се чувствам все едно ми е сложил капак. За Коледа дори ще ми вземе един вид, който искам отдавна.
По същия начин, ако HollyGolightly му каже: "А, не, много се притеснявам за тебе, няма да ходиш. Иначе ще ти се сърдя и ще плюя на избора ти.", той вероятно ще спре да гледа на нея като на негова опора и помощ, а като на воденичен камък, пречещ му да бъде себе си. Именно по тази причина много я уважавам за това, че не му пили и не се вкарва в драми, а се е стегнала и приема нещата така кротко. Мисля, че с това вече е спечелила не малко точки в мнението му за нея.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()