.
Отговор в тема
Страница 5 от 5 ПървиПърви 12345
Резултати от 101 до 111 от общо 111
    Мега фен Аватара на Blab
    абе, встрани от редовните "дискусии", ще напиша нещо толкова ясно на всички, ей така, за да го има:
    човек (истински) го боли от отношението на някого, на когото (истински) държи.
    това е отправната точка, оттам насетне - кой каква нужда от близост има, колко е независим, топъл/студен, грижовен, какви взаимоотношения изгражда, етц.

ВНИМАНИЕ - ЗОДИИ:Д
    //знам, че не обичате, като говоря за зодии, но ето сега малък пример:
    близнаците (авторът) са въздушен знак. те се изразяват/изграждат в общуването си с другите. мащабно общуване, в сравнение с други знаци/стихии. безразборно, в известен смисъл. от моя гледна точка близнаците се пилеят (сили, енергия, внимание, мисъл, работа) за тоя, дето духа. посвещават времето и себе си на хора, които не го заслужават (тип еднодневки, познати, както искате го наречете). може да са си нарекли за себе си кой точно им е важен и на кого просто могат да бъдат от помощ/полезни, но това си е нещо в главата им. аз близнак, който да умее ясно да изрази привързаност/обич/приятелство/етц. не познавам. това дефинира, ограничава, носи отговорност. същевременно с това, близнакът е динамичен, така че не му е проблем да среща хора хора хора, с които да си допадат, но дълбочината изисква време, а близнакът е променлив и, освен ако от другата страна няма някой ... стоик/ентусиаст, не смятам, че дълбочина ще се постигне изобщо някога.

ракът(Някойтам) е точно обратното - пасивен, муден, търси някого (дъ уан!), комуто да се посвети доживот. и, ако близнакът няма никаква представа за това, което търси/иска, от което смята, че се нуждае, че ще го удовлетвори, то ракът си го изрисувал отдавна в главата и му остава само да сравнява с наличното в действителността (което сами се сещате точно докъде води; ) и да чака да се (по)събуди... евентуално.
    ------------------------------------------------------------------------------
    за останалите няма да говоря, не виждам смисъл, честно казано.
    но винаги ми е много странно, как будно скачате да оспорвате чуждите нагласи и виждания за света и себе си. просто... това свидетелства нетърпимост. изисква се страхотно самочувствие (и др.), за да седнеш да обясняваш на някого как да/се мисли, как да/се живее.

като искате да говорите за приятелство, дефинирайте "приятел". пробвали сме, не се случва. но ето ви една картинка, ако не сте с белите фигури, сте с черните, а друг(ият) е с белите. ако сте седнали отляво, то друг(ият) е отдясно. и т.н. уморена съм, надявам се посоката да стана ясна. щом ти си от едната страна и се чувстваш наранен/предаден/необичан/недооценен/сам, то онези хора, които са събудили това усещане у теб, също съществуват. в темата, вярвам/виждам, имаме и от 2та типа.
    аз също смятам, че не е редно да се говори за задължения/очаквания/разчитане/каквото и да е др. от друго човешко същество. (просто защото съм свикнала да е така. да се оправям сама и хората да ми носят предимно разочарования) но ето тук идва място за това как различните хора/типове изразяват обич/привързаност/грижа. това са все неща, които не прочетох в темата, а ми се щеше, защото на този етап, тя е просто замеряне с лъжички, нищо повече.

пп: да, мисълта ми е по-объркана от обикновено, защото съм уморена. ще го преживеете, ако изобщо (ме) прочетете. поздрави!)

Голям фен Аватара на x7aZzy
    Не, не, не.
    Ти сериозно ли?
    Като латерна си - повтаряш едно и също.
    Само ще те помоля, избягвай да предполагаш какво мисля, правя, крия, очаквам, върша АЗ. Говори за себе си. Не за мен.
    Преди две страници още написах, че аз съм доволна от отношенията си с приятелите. Не знам защо се опитваш да ме убедиш в противното. Гледай си твоите приятели, твоите очаквания, твоите разочарования.

Блаб, не става въпрос дали истински обичаме приятелите си или те нас (това се подразбира). Става въпрос дали след едно разочарование, трябва да ги отпишем. Поне аз така разбрах темата.
    Иначе си права за замерянето с лъжички.
    Аз се оттеглям.

Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Blab Виж мнението
    посвещават времето и себе си на хора, които не го заслужават (тип еднодневки, познати, както искате го наречете).

аз близнак, който да умее ясно да изрази привързаност/обич/приятелство/етц. не познавам.
    За първото си страшно права.
    А за второто - защо така? Според теб как се изразява ясно привързаност и останалите нещица?

Пффф кво ли ви давам акъл. Ще пораснете и ще видите, че безвъзмездната доброта е най-голямата заблуда ( и баналните цитати от фейсбук в никъв случай не ви помагат).

ПП: А до автора, ти си си виновен. Ти си избрал да общуваш с тези хора (независимо дали са ти роднини, пак можеш да ги отебеш), ти не си разбрал в аванс колко са зле и че не им пука за теб. И вместо да им го кажеш, ти стоиш във форума, мрънкайки и търсещ закъсняло решение на нерешим проблем.
    Няма как да ги накараш да им пука за теб, щом днес не им пука за теб и утре няма да им пука за теб. И от тото-то да спечелиш пак няма да им пука за теб, просто ще им пука за парите ти.
    Такива хора не заслужават да са ти каквито и да е. А на теб едва ли ще ти е приятно да ги наречеш роднини или приятели.
    Имаш шанс да се оправиш ако разбереш едно:
    НЯМА НЕЗАМЕНИМИ ХОРА.
    Последно редактирано от aks13v : 12-10-2012 на 08:59

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от aks13v Виж мнението
    Пффф кво ли ви давам акъл. Ще пораснете и ще видите, че безвъзмездната доброта е най-голямата заблуда ( и баналните цитати от фейсбук в никъв случай не ви помагат).
    Възмездната доброта просто не е доброта
    Чакам с нетърпение, обаче, да порасна и да видя. Защото за скромния ми опит до тук съм се научила да разграничавам нещата. Ако правя услуга - очаквам нещо насреща. Ако правя добро - то е подтикнато от вътрешното ми убеждение и не очаквам какъвто и да е вид отплата.
    Губи ви се разликата, струва ми се.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на Niakoitam
    x7aZzy отказвам се да дискутирам с теб.Най-вероятно с радиото ще ми е по-лесно и е по-голяма вероятността то да се опита да се замисли какво имам предвид отколкото ти.
    Само не разбрах къде видя, че съм написал да зарежеш даден човек след едно разочарование.НИКЪДЕ.(е зависи колко голямоо ще е де) Никой не е безгрешен и на всеки може да се случи,но когато започнеш да се чувстваш като парцал за бърсане на под заради приятелството си с даден човек...е много съжалявам.Това твоето не е независимост, а чиста доза наивност.Но пък оправяй се.

Blab при мен интересното е че въпреки, че съм Рак и тези неща,които написа все се случва така, че най-пълноценното ми и задълбочено общуване досега е било и е най-често именно с жени Близнаци.
    Последно редактирано от Niakoitam : 12-10-2012 на 09:52
    Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Защо трябва да убеждавате някого, че неговите възгледи са грешни,просто щото не съвпадат с вашите?
    Безсмислено е. Всеки човек приема приятелството по различен начин. Въх.
    maDamn

отделно на никого не му се четат километрични постове.. сериозно.
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от granger Виж мнението
    Защо трябва да убеждавате някого, че неговите възгледи са грешни,просто щото не съвпадат с вашите?
    Безсмислено е. Всеки човек приема приятелството по различен начин. Въх.
    Някои хора така са си устроени, душата.
    My way or the highway, дет' се вика
    Как да е и те имат право да грешат.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    Имам само две думи за вас хора : Живота учи
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Супер фен Аватара на Deadlock
    Би ме заболяло на твое място. И оправдавам хвърлянето на огън и жупел.

Но...може пък да не сте се разбрали. Говори с тях. Те мислят ли, че са те зарязали в труден момент? Окей ли са с това? Ако е така, огън и жупел отново. Обаче може да се окаже, че са подценили/разбрали различно поведението ти и след второ замисляне реакцията им е друга. Пробвай да видиш и себе си, и тях в сиво.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си