- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Направи добро - изяж лайно....
И кое точно го прави факт? Човек не може да е на 100% сигурен в себе си без значение дали се отнася за приятелство,любов или и двете камо ли пък да е убеден, че е факт нещо,което зависи напълно изцяло от друг човек.И аз преди време имах едно такова разочарование.Започнах да си общувам с едно момиче.Виждах, че и е гадно поради любовни проблеми и всячески се опитвах да и помагам.Постоянно ми обясняваше колко съм добър,колко мил и как никога нямало да ме изостави въпреки, че аз подлагах това на съмнение поради предишни такива неща.Беше категорична, че при нея нямало да стане.Времето минаваше, а ние говорехме най-вече за нейният проблем.С времето постепенно започваше да ме търси все по-рядко и само предимно когато я налегне този проблем.Тогава установих, че обичам да помагам,да споделям и да ми споделят.Даже ми се ще да ми се споделя колкото се може повече,но все пак...аз кошче за душевни отпадъци не съм.С времето и казах някои истини за любовният и проблем,които не можа да приеме и накрая изреагира по супер тъпият начин показвайки ми, че не и дреме особено за мен и обяснявайки ми как хората се били променяли.Казахме си след известно време Чао.Та така за факта.Можеше и да оправя нещата,но просто и без това изгубих всякакво желание.
Първо.Това, че не си представяш такава ситуация не значи, че не може да стане.И аз в по-горният пример не си представях, че така може да стане, а на вярно и Валдес не си е представял.Този разговор може и да доведе до чувството на човека отсреща, че едвали не ти е задължен и да му стане неприятно за кратко време или трайно.Да не говорим, че този разговор ще е породен именно поради неоправданото очакване.
Второ. На теория е едно пък на практика съвсем друго.Ако стане систематично и започнеш да се чувстваш като изтривалка,защото само теб те търси за услуги, а като ти е нужен винаги или почти винаги се покрива може и да си попромениш мнението. Приемаме нали, че не сте приятели само за по чашка.
Трето.Аз това го разбирам като прители за по-чашка,които биха отделили малко или повече време за теб само заради добрите стари времена.
Направо се удивлявам вече. В тая тема за втори път се съгласявам с с Пантерата
И да, отговори си сама на този въпрос, пък ако искаш може и на нас да ни отговориш![]()
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!