.
Резултати от 1 до 25 от общо 111

Threaded View

Цитирай Първоначално написано от nymphadora Виж мнението
    Таа,мисълта ми беше-понякога идва пределният момент,в който разбираш,че такова нещо като чисто приятелство няма.Винаги единият е паразит/консуматор,а другият е просто наивен?!/всеотдаен/леко глупав.
    Не съм съгласна.
    Аз истински съм обичала моя приятелка и тя мен. Това просто не е вярно.

XTazy, приказки на теория. Всички знаем, че няма как да изкореним очакванията си от другите.
    Нито да спрем да се надяваме на възвръщане.
    Изобщо не ми харесват тези богоподобни теории, поставящи човека в невъзможна ситуация - като правиш добро, напълно да забравяш за него.
    Е, няма такъв филм.

За себе си мога да говоря, че се смятам за 50х по-добър човек от много хора, които познавам. Просто виждам себе си как реагирам какво съм готова да дам и т.н. Не, не сядам да си записвам в тефтера, нито веднага искам "връщане на жеста", но ми е МНОГО по-приятно, ако получа поне уважение и благодарност и на човека после мога да разчитам.
    Вярно е, че никой на никого не е длъжен. Но ако винаги мислим така безпристрастно, изчезва топлината от човешките отношения. Буквално си сам за себе си. Вярно, че си по-независим, по-леко ти е и т.н., но това просто не е топла нагласа за живота.
    Разбира се, заради факта, че противостоя, сигурно лесно можете да ми извъртите думите, че живея с грешния мироглед за живота и т.н., но не смятам, че е така. Не смятам, че вечно трябва да си безпристрастен, теоретичен и т.н. Да не кажа сив и зачеркнал всичко човешко в себе си. Не ми харесва постоянното отричане на напълно човешкия елемент в темата. Нормално е да си егоист, нормално е да очакваш нещо от другите или да ги чувстваш длъжни. Да, те не са ти длъжни, нито ти си им длъжен - всеки поема отговорност за постъпките си, всеки сам си решава какво ще прави и какво не и никой не му е виновен. Но е много по-приятна перспективата чувствата да са споделени. По-хубаво щеше да бъде, ако хората оценява какво правим за тях. Не е нужно да си калкулатор, който всичко си смята. Но човек с достойнство и уважение, който знае, че е стойностен и трябва да бъде по-високо оценяван - защо не.

Не ми харесва отричането на разочарованието. Невъзможно е да не си разочарован в такива ситуации. Иначе е напълно вярно, че не можеш да се сърдиш на другите, че не са реагирали както си очаквал, понеже винаги трябва да ти е ясно, че постъпките на другите са напълно независими от твоите желания и очаквания.

Да, никой нищо не трябва да прави за теб. Само че приятелите да ти обърнат гръб.. Е, не. Предполага се, че трябва взаимно да се подкрепяте и да си помагате.
    Последно редактирано от jghgh : 12-07-2012 на 11:21
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си