.
Отговор в тема
Страница 3 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 111
    Мега фен Аватара на Sh@d0w
    Град
    Някъде из София...
    Цитирай Първоначално написано от granger Виж мнението

ПП:Какво стана с глутницата гълъби ,бее,толкова беше яко
    изплаших ги и излетяха

По темата: добро не се прави с идеята че ще искаш нещо в отплата. Правиш го защото си такъв и защото го искаш. Когато обаче опреш до нужда ти, тогава виждаш как всъщност те оценяват хората ти около теб и какви са те всъщност.

Не мога да кажа нищо, защото не те познавам в реалния живот, не знам какви са ти отношенията с тези хора, но от постовете ти тук във форума мога да кажа че имаш доста неприятен характер. Винаги заядлив, винаги сарказъм там където не трябва. С малки изключения. Лично мнение, може да помислиш над него.

Цитирай Първоначално написано от nymphadora Виж мнението
    Защо обичала?
    И сега я обичам.
    Просто сме далеч, а и .. не знам, променихме се, навлезе някаква рутина сякаш.
    Но винаги си ми е била и ми е до сърцето. Нещо като тиха обич. Не мога да го дефинирам и не искам - думите зацапват и загрозяват това, което се опитвам да опиша.
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от Sh@d0w Виж мнението

Не мога да кажа нищо, защото не те познавам в реалния живот,
    Точно. Не го познаваш. В реалния живот може да е всякакъв, но не и заядлив, така че запази коментара за себе си.

Голям фен Аватара на x7aZzy
    jghgh, може и да са празни приказки. Аз така възприемам отношенията между хората.
    Това, че съм независима, не ме прави безсърдечна. И учудващо съм си доволно щастлива.
    Знам, че имам добри приятели, и съм абсолютно сигурна в тях. Без да очаквам каквото и да било.

С моя най-добър приятел не сме се чували, нито писали от месеци, но въпреки това знам, че ще ме чака с колата пред летището, ще ми уреди легло в общежитията, ще се занимава с мен цяла седмица и накрая ще шофира 500 км, за да ме закара да видя дядо, след което ще се приберем заедно за празниците. Нито очаквам това от него, нито съм го молила. Просто знам, че ще го направи. И не е като да не мога да се оправя сама - не в това е въпросът.
    А аз в никакъв случай не се чувствам задължена. Благодарна, да, щастлива - също (даже много), но не и задължена.

Както каза Сиси - приятелите са като семейство. Колкото и да се карам с моите, знам, че няма да ме заебат, защото не съм в настроение например.

Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Що да го пази, той казва с какво впечатление е останал от форума.Сми ,той че не е такъв,не е,ама яко реди във форона и оставя впечатление на заядливко сливко
    maDamn

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от x7aZzy Виж мнението
    jghgh, може и да са празни приказки. Аз така възприемам отношенията между хората.
    Това, че съм независима, не ме прави безсърдечна. И учудващо съм си доволно щастлива.
    Знам, че имам добри приятели, и съм абсолютно сигурна в тях. Без да очаквам каквото и да било.

С моя най-добър приятел не сме се чували, нито писали от месеци, но въпреки това знам, че ще ме чака с колата пред летището, ще ми уреди легло в общежитията, ще се занимава с мен цяла седмица и накрая ще шофира 500 км, за да ме закара да видя дядо, след което ще се приберем заедно за празниците. Нито очаквам това от него, нито съм го молила. Просто знам, че ще го направи. И не е като да не мога да се оправя сама - не в това е въпросът.
    А аз в никакъв случай не се чувствам задължена. Благодарна, да, щастлива - също (даже много), но не и задължена.

Както каза Сиси - приятелите са като семейство. Колкото и да се карам с моите, знам, че няма да ме заебат, защото не съм в настроение например.
    Абсолютно. И ако не е там и не го направи, ще знаеш, че е имал сериозна причина и нито за момент няма да му се разсърдиш или да има някакъв вид драма, защото ще си наясно, че не е направено от безразличие.

Винаги съм мислила, че истинските приятели нямат нужда от думи като "Обичам те.", обещания и "изясняване на отношенията", защото всичко някакси се знае по дефолт, чувства се.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Град
    Beyond reality
    Аз на най-добрата си дружка и казвам ,че я обичам , естествено не на всеки 3 минути, усещам се сама,че го казвам , през не чести периоди от време.
    maDamn

Град
    София
    Да, и на мен ми се случва. Просто не е нещо, което чувствам като необходимост да чувам. То си ми е ясно.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Град
    София, България
    Абе, всичко зависи от човека. Аз на мойта най-добра приятелка изобщо не трябва да и го казвам. Тя го знае. И винаги
    и помагам без да очаквам нещо в замяна.

Онзи ден не можеше да се прибере в тях, защото нямаше влакове. Без въобще да пита или аз да казвам нещо, знаехме че ще преспи в нас. Днес аз се сдухах, и тя слезе на моята станция, постоя с мен докато и плаках на рамото и докато ми дойде влака и си отиде. Друг път пък тя се беше сдухала и буквално хванах автобуса, за да се видя с нея точно за 5 минутки и да я успокоя преди тя да си хване влака и после пак се върнах вкъщи.

За дрехи, пари, цигари, и т.н. Да не говорим. Просто си зависи от човека. Тя ми е помагала и аз на нея. И цикълът продължава. Не очакваме нищо от другата. Няма кофти/неловки тишини и прочие. Обичаме се и то много. И си го знаем.

Супер фен Аватара на CoNviCt
    Град
    Over the law
    ^
    ||

Напротив. Очакваш го подсъзнателно. Не си го забелязала, защото най-вероятно не те е подвеждала.

Град
    София, България
    Ох, подсъзнателно, разбира се.

Ама не ми се занимава с психологически глупости.

anonymous708973
    Guest
    Нито очаквам това от него, нито съм го молила. Просто знам, че ще го направи.
    Грешка. Но ще го проумееш, когато не направи нещо, което си "знаела". Тогава ще разбереш, че всъщност си го очаквала.
    Съгласна съм с jghgh - винаги очакваш нещо. Да, доброто може да е направено напълно безкористно, но очакваш, че приятелят ще е там, когато ти потрябва рамо.
    Добър човек съм. Винаги помагам. От случайни хора не очаквам възвръщаемост, но от приятели се разочаровам страшно.
    На най-добрия си приятел най-редовно служа за психолог, обаче когато преди месец и нещо му плаках по телефона, той беше там - трезв, разумен, изслуша цялата половинчасова тирада, даде ми съвет, който аз бих си дала, и така.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 12-07-2012 на 21:57

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Много вагинираща тема.
    Grumpy old madman

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Грешка. Но ще го проумееш, когато не направи нещо, което си "знаела". Тогава ще разбереш, че всъщност си го очаквала.
    Не.
    Защото съм минала през това вече.
    И аз, както всеки друг, съм била предавана от приятели. И то не веднъж или два пъти. С времето осъзнах, че причината за тези разочарования е в мен. В моите очаквания, изисквания, в това, че приемам другите за даденост.
    Преди винаги си мислех, че хората са ми длъжни. Че трябва да ми обръщат специално внимание, че трябва да ме обгрижват, ласкаят, предразполагат да им помогна, да ги изслушвам. Че щом са в графата "близки"/"приятели", това автоматично значи, че са задължени да ми правят услуги, да ми изпълняват желания и т.н. От това се подразбира, че с никого не успявахх да създам трайно приятелство. Постоянно сменях приятелските си кръгове. Чувствах се не намясто. За някакви абсолютни дреболии прекъсвах отношенията.
    Доста весела картинка.
    Сега спокойно мога да кажа, че съм променена (специално в това отношение). И съм доволна, че вече 4 години съм успяла да "задържа" приятелите си.
    Единственото, което очаквам от близките си, е да не ме лъжат. Всичко останало е условно.

Град
    Beyond reality
    Цитирай Първоначално написано от Canis_Dirus Виж мнението
    Много вагинираща тема.
    още повече след като се появи :*
    maDamn

Град
    София
    Съгласна съм с jghgh - винаги очакваш нещо. Да, доброто може да е направено напълно безкористно, но очакваш, че приятелят ще е там, когато ти потрябва рамо.
    Добър човек съм. Винаги помагам. От случайни хора не очаквам възвръщаемост, но от приятели се разочаровам страшно.
    На най-добрия си приятел най-редовно служа за психолог, обаче когато преди месец и нещо му плаках по телефона, той беше там - трезв, разумен, изслуша цялата половинчасова тирада, даде ми съвет, който аз бих си дала, и така.
    На мен също ми се е случвало да ме разочароват и съм убедена, че и на тях се е случвало аз да ги разочаровам. Хората допускат грешки и не виждам защо това, че са ни близки означава, че точно техните са непростими.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Цитирай Първоначално написано от granger Виж мнението
    още повече след като се появи :*
    Мдам. Контраст дейш.
    Grumpy old madman

Мега фен Аватара на Niakoitam
    Тоя път съм напълно съгласен с теб.

Постоянно сменях приятелските си кръгове. Чувствах се не намясто. За някакви абсолютни дреболии прекъсвах отношенията.
    Не е номера да прекъсваш отношенията си с някой за дреболии.Човек никога не може да е на 101% такъв какъвто ти се иска.

Всъщност и ти подсъзнателно го очакваш.Нищо, че твърдиш обратното.В твоите очаквания се включва това твоя най-добър приятел да те чака с колата пред летището, да ти уреди легло в общежитието,да се занимава една седмица с теб,да кара 500км да видиш дядо си и после да ходите заедно на празниците. Приемаш, че ако един път не го направи просто е имал причина за това.Обаче ако не го направи няколко пъти и започне нещо да си прави оглушки постоянно едвали пак ще си на същото мнение.Най-много лееееека полека да започнех да си го променяш и да започнете да се очуждавате постепенно дори и без някакви скандали.Отделно това, че не се чувате и виждате с месеци.Не знам,не ми харесва като идея.Това страшно отдалечава, а през тия месеци даденият човек може да има най-голяма нужда от тази близост и съответно да си намери някои друг.Да,определено и аз имам приятели, с които се виждам веднъж годишно или даже по-рядко, а някои малко по-често,но за малко,но много държа на тях и съм им страшно благодарен за някои неща,но не мога да твърдя, че имам очаквания спрямо тях.Просто съм им благодарен за миналото и за това, че като съм с тях ми е готино и след известно време се чувствам напълно в мои води,но ги възприемам по-скоро вече като приятели за по чашка въпреки, че преди някои и друга година едно момиче, с което и сега се уважаваме например ми предложи сама услуга без аз даже и да съм и намеквал нещо.Е, не се възползвах де.
    Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!

Град
    София
    Именно, защото са толкова добри приятели, той няма да си направи оглушки.

Ако, обаче, един ден нямам възможност да направя нещо за най-добрия си приятел по някакви си причини, и после той ми се муси, разигравайки драми, че еди какво си не е станало, ще започна да си правя оглушки доста по-често. Никой не обича да се чувства длъжен на някого. Приятелите се формират от много неща, които правят един за друг, защото искат да ги направят. Защото им е дошло отвътре.

А приятелството минава през всички тези етапи, които си мислите, че едва ли не не сме видяли и затова вярваме в другия безрезервно.

Когато си хвана гадже, не ми обръщаше никакво внимание 2-3 месеца. После се поуспокои откъм тръпка и нещата си тръгнаха нормално. Когато постъпихме в университета, за 1 месец и нещо бях много впечатлена от едно момиче и, без да искам, го бях позарязала заради нея. После ми мина набързо и ей ни пак. Хората минават през всякакви периоди. Истински се сближават, обаче, когато си докажат, че независимо кой какво и къде върши, какво му е на главата, накрая винаги са си заедно, пазят си тайните и разчитат един на друг.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Мега фен Аватара на Niakoitam
    Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    Именно, защото са толкова добри приятели, той няма да си направи оглушки.
    И това също влиза в грава Очаквания.
    Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!

Град
    София
    Не, това е факт. Не познавам тях де, говоря от своя собствен опит.

Нямам никакви определени очаквания, защото съм наясно, че човека си има негов живот. Просто знам, че ще направи всичко по силите си именно, защото иска да го направи, а не защото така трябва. Ако не успее, здраве да е. Никога не бих се разсърдила.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    Не, това е факт. Не познавам тях де, говоря от своя собствен опит.

Нямам никакви определени очаквания, защото съм наясно, че човека си има негов живот. Просто знам, че ще направи всичко по силите си именно, защото иска да го направи, а не защото така трябва. Ако не успее, здраве да е. Никога не бих се разсърдила.
    Това.
    Със Сиси мислим доста еднакво по темата. !! ^.^

Цитирай Първоначално написано от Niakoitam Виж мнението
    Обаче ако не го направи няколко пъти и започне нещо да си прави оглушки постоянно едвали пак ще си на същото мнение.Най-много лееееека полека да започнех да си го променяш и да започнете да се очуждавате постепенно дори и без някакви скандали.Отделно това, че не се чувате и виждате с месеци.Не знам,не ми харесва като идея.Това страшно отдалечава, а през тия месеци даденият човек може да има най-голяма нужда от тази близост и съответно да си намери някои друг.
    Първо - не си представям хипотетична ситуация, в която той няма да ми помогне, въпреки че има възможност. Но дори и това да стане - сядаме и говорим. По-просто нещо от това няма.

Второ - никога не бих се обидила заради подобна дреболия. Все пак той не е длъжен да прави това. Нито бих се отдалечила от него само защото не ме е посрещнал на гарата и трябва да си нося багажа сама (например). Това са глезотии. Та аз не съм бебе, че да се грижат за мен. И сама мога - това важи за почти всички дейности, които извършвам с приятелите си. Но е по-забавно, когато сме заедно.

Трето - точно защото не сме се виждали вече 10 месеца, когато се прибера, ще съм в пъти по- радостна да видя и прекарам време с тях. И естествено, че те си имат и други приятели. Както и аз. Абсурдно е да си въобразявам, че само аз съм фактор. Всеки си има живот и приятелите са част от него, но не и центърът.

Като цяло е тъпо да спорим дали аз имам очаквания или не.
    Това дали вие имате, не ме вълнува - ваша си работа.
    Аз споделих, че откакто нямам толкова много очаквания, съм по-щастлива. Каквото и да изпишете, няма как да промените това.

xtazy, такова отношение супер много оневинява хората. едва ли не могат да постъпват както си искат и все ти си виновна,че си очаквала друго нещо...
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

anonymous708973
    Guest
    Каквото и да изпишете, няма как да промените това.
    Имаш пълното право да откажеш да прогледнеш.
    Само един въпрос: На летището/гарата ще се огледаш ли за него? Сигурна съм. Защо? Защото ОЧАКВАШ да е там.

Цитирай Първоначално написано от jghgh Виж мнението
    xtazy, такова отношение супер много оневинява хората. едва ли не могат да постъпват както си искат и все ти си виновна,че си очаквала друго нещо...
    Естествено, че могат да постъпват както си искат. Това нещо лошо ли трябваше да е? Не ти разбирам тезата.
    Но да - всеки постъпва както си иска и аз съм последният човек, който е виновен за това. Пак не разбрах как може аз да съм виновна за нещо, което не съм направила?

Имаш пълното право да откажеш да прогледнеш.
    Само един въпрос: На летището/гарата ще се огледаш ли за него? Сигурна съм. Защо? Защото ОЧАКВАШ да е там.
    Ще се оглеждам естествено.
    Щом е казал, че ще дойде, ще дойде.
    Ще се оглеждам за него, защото съм сигурна, че ще е там. И защото искам да го прегърна.

Нещо не се разбираме. Идеално схващам какво се опитвате да ми втълпите, но не е така. Хората са различни. Това, че вие имате подобни очаквания, не означава, че и аз ги имам.
    Последно редактирано от x7aZzy : 12-08-2012 на 10:01

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си