Цитирай Първоначално написано от x7aZzy Виж мнението
Естествено, че могат да постъпват както си искат. Това нещо лошо ли трябваше да е? Не ти разбирам тезата.
Но да - всеки постъпва както си иска и аз съм последният човек, който е виновен за това. Пак не разбрах как може аз да съм виновна за нещо, което не съм направила?

Ще се оглеждам естествено.
Щом е казал, че ще дойде, ще дойде.
Ще се оглеждам за него, защото съм сигурна, че ще е там. И защото искам да го прегърна.

Нещо не се разбираме. Идеално схващам какво се опитвате да ми втълпите, но не е така. Хората са различни. Това, че вие имате подобни очаквания, не означава, че и аз ги имам.
нишо не се опитвам да ти втълпявам.
мисля, че има допустимо и недопустимо поведение,
т.е. аз няма винаги да обвинявам себе си : "ама аз защо очаквах нещо друго.." , ако някой е постъпл кофти с мен - независимо че съм му никаква да му давам наклон на 'уя и тн
няма как, очакванията са неизбежни - особено от близките ни.
не мога да очаквам всичко от сестра си, например. и да не я обвиня,че е постъпила гадно и предателски спрямо мен.
по-висшо мислене е това, което очаква само от себе си, изисква само от себе си, държи отговорно само себе си за всичко, което му се случва.
просто аз мисля, че абсолютното проявление на такова мислене е невъзможно и малко или много се настройваш.
отделно мисля че такова мислене възниква като защита "да не сме пак наранени", освен че е супермъдро, което не отричам.
прекалено будистко ми е, липсва ми човешкия елемент

защото всеки може да постъпва както си иска, реално е така,
и майка ти може да иска да те изостави или напердаши и не ти е длъжна с нищо, обаче работата е там, че няма как да не си разочарован от това и наранен и да си очаквал нещо друго

сериозно, аз поне не мога да очаквам всичко от всеки. такова мислене предполага и никога да не съм сърдита, което практически не е възможно