- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Софийския/факултети/майни
Налегнали са ме мисли за кандидатстването и реших,че тук ще получа трезво мнение по въпроса?!
Уж щях да кандидатствам право,тоест ще канидатствам право..не знам и аз вече.Но се замислих дали ще смогна с канското учене и дали въобще има смисъл да се трепя,след като реализацията е адски несигурна.Сега обмислям политология,или публична администрация.Четох във форума на СУ,че и политологията няма голяма реализация (никаква) и си се чудя къде да се дяна в момента.
Развеселих се,като четох темата на арабистите,явно има и по-прецакани хора от мен..
Даже не знам защо тук пускам темата,не съм влизала от мнооого време.
Приемам съвети,критики и всичко,стига да е добре поднесено![]()
Пазара на труда е пренаситен от юристи. Както и по-старите почти не допускат новоизлюпените и доста голям процент от тях не могат да се реализират в тази сфера.
Политологията е интересна, даже съм им бил на някоя друга лекция, относно реализацията не съм напълно сигурен, но и на мен не ми звучи като да има голяма реализация.
Какво ти се учи? С какво искаш да се занимаваш? На какво държиш най-вече - обща култура, интерес, реализация (ясно, че и на 3те, но кое ти е приоритет)?
В днешно време като цяло реализацията си е доста тегава и в зависимост от сферата са необходими малко или много връзки.
Аз затова се ориентирах към нещо по-разчупено и гъвкаво, което търпи постоянно развитие, дори е ново за България.
Не знам защо точно тук реши да пуснеш темата, но ще се отнеса сериозно към нея. :*
Да повметна, че публичната администрация си е кажи речи - секретарка ..
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Една Любов, Една Борба, Един Отбор
Бизнес администрацията е икомика. (във всички университети)
Иначе не си струва да се записваш някъде, защото не знаеш къде "да се набуташ", а искаш да се набуташ някъде.
Защо не пробваш с МО (така и така си искала право), ще можеш с тези 2 изпита да покриеш и 2те специалности и да видиш в коя ще те вземат.
А ако запишеш някоя от "-истиките", ще имаш реализация, малко хора говорят японски, китайски и т.н.![]()
Аха, добре, щом казваш.
Хайде да видим като изкарам магистратура дали ще съм секретарка.
Идея си нямаш какво е публична администрация. За бизнес не говоря, там не съм компетентна особено, говоря за публична.
Като научиш - ми кажи.
Авторке - всичко си зависи от теб, политология и публична са добри специалности, просто помисли какво точно искаш да е.
Нещата се промениха страшно много, не е както преди - изкарваш виШо и вече си имаш работа за следващите 20-30години.
Трябва постоянно да се ъпдейтваш, вероятно сте чували за програмите "Учене през целия живот" и т.н
и лекарите са хора
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Запиши това, което ти харесва, а не гледай дали било модерно и имало переспектива.
Ако искаш да ти е приятно да работиш.
Запиши филология, работа винаги се намира, а и от частно ще взимаш стабилни пари.
О,колко сериозно се отнесохте всички :*
Най-много от всичко политологията май ми е на сърце.От толкова време си казвам,че ще уча право,малко е странно.Но да,не бих го учила като знам,че най-вероятно ще изляза безработна накрая.Пък ими трябва някаква специалност,която да ми позволява и да работя междувременно.
За филологията винаги съм се бъзикала,че като нищо накрая даскалица да стана..ще видим![]()
Защо не пробваш международни отношения, ако си искала право, защото ти е интересно, то ще научиш доста. Специалността си я избирай не само по описанието, а и по в кой факултет се намира и предметите, които се изучават.
Публичната е във Философски факултет и доколкото съм чувала учат доста дисциплини в тази сфера.
Имам познати завършили гореспоменатото - ако ходиш в Мак Доналтс сигурно и ти си ги виждала.
Не, че няма переспектива - някои и по кварталните хранителни магазини бачкат. А един чак стана продавач-консултант в Лидл.
Не съм чувала някой да казва "Имам спешна нужда от политолог!", но за юрист съм.
Всичко е твърде относително. Зависи от филологията, някой рядък език е огромно предимство.
Ами международните отношения е много хубава специалност,но трябва английски,а не мисля,че ще се справя на изпита..
Добре дошла в клуба. :д
Аз също съм за софийския, но нямам идея какво. Толкова време бях сигурна какво ще уча, но вече не съвсем. :д
Входния по английски в софийския е безумно труден.. :/ Вчера си купих 2 от книжките.
Аз за сега ще кандидатствам психология докато се реша какво точно искам.
I believe that time destroys everything. You can take one beautiful apple, red. After a while, it becomes shrivelled and full of worms, just like what happens to us.
-M.B.
Ама да влезеш в психология също е яко зор.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Последно редактирано от FunkyPie : 12-12-2012 на 12:00