- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Децата, родителите и възпитанието
Това мислене "който няма пари е пълен мухльо" е...
Вашето образование го дължите на една пасмина мухльовци в такъв случай.
Grumpy old madman
Well...бедни учителки в моето училище няма
Но като се замислиш е така, то дори един барман в днешно време получава 1000-2000лв
I believe that time destroys everything. You can take one beautiful apple, red. After a while, it becomes shrivelled and full of worms, just like what happens to us.
-M.B.
Къде ги тия бармани? :Д
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Една Любов, Една Борба, Един Отбор
Смисъл? Познавам около 5-ма човека над 20, които работят в дискотеки и други заведения. Било то като охрана, бармани, момчета за всичко и т.н. През лятото на барманите не им мърдат 1000-1300, на охраната 1000. Имам позната която взимаше 2000 като барманка в дискотека, която затвори отдавна. През зимата заплатите им да паднат максимум до 900. Просто в днешно време и с образование и без образование имаш що-годе прилични доходи. Една обикновена касиерка в магазин по центъра взима по 600-700лв, че и нагоре.
I believe that time destroys everything. You can take one beautiful apple, red. After a while, it becomes shrivelled and full of worms, just like what happens to us.
-M.B.
аз познавам един дето е кравар и получава 2000лв заплата боже колко добре живеем в тази страна
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
За съжаление даваш като довод все професии, които не са перспективни в дългосрочен план - няма поле за развитие, а в примера с барманите - особено подходяща професия за хора с малко дете...![]()
Коя е професията, която би ти дала такава перспектива, каквато очакваш? Единствените професии, които могат да те издигнат до някъде са журналистиката и медицината. Но пък и от лекар до лекар има разликата. Оставям на страна хората с по-богати родители, те винаги имат перспектива.
Дали си учил хотелиерство, счетоводство, актьорство или ще си без образование оставаш на едно и също място цял живот, ако преди това нямаш силна опора под краката си. Учиш, учиш, учиш, накрая сядаш зад едно бюро и прекарваш остатъка от живота си там на заплата между 1000 и 2000лв.
-M.B.
все тая какво бачкаш
работи за себе си не за другия
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Искате ли деца? Duh, of course..
Смятате ли, че ще можете да ги отгледате? - Ако разполагам с нужните средства - да.
Смятате ли, че ще можете да ги възпитате? - На първо място слагам възпитанието и ще се постарая каквото зависи от мен, това детето ми да стане човек, да го направя както трябва, за да не стане като тези дечица, които не знаят 80% от нещата, които говорят, какво означават. Кофтито е, че знам как е положението извън къщи и съм се сблъсквала с какво ли не, та не знам как ще го предпазя от цялата тая простащина, която се излива.
Искате ли да приличат на вас? - Че на кого другиго?
Какво разбирате под възпитание? - Навик за добро поведение, маниери етц..
Бихте ли възпитавали вашето дете чрез бой? - Не. /е може би по 1 - 2 плесника по дупето като направи някаква беля/
Какво сте готови да жертвате за детето си? - Последния си залък бих дала от устата си, живота си, цялото си съществуване.
Последно, представете си, че имате млада дъщеря, доста млада. Тя забременява. Вашата реакция и вашето решение относно това дали да направи аборт или не? Отново защо? - Сега нямам деца. От къде бих могла да знам реакцията си? Всеки родител се притеснява за детето си и гледа да го предпази от подобни неща. Ако стане подобно нещо, първо в себе си ще потърся вината. Пък и плюс това ще се погрижа да не се получават подобни гафове като й обясня по-отрано някои неща. А и мисля, че ако ми каже, че е бременна, няма да я убия - все пак съм й майка и трябва да я подкрепям каквото и да става. Бих я подкрепила в решението, което ще вземе САМА - дали да роди детето или да направи аборт. Всеки малко или много сам решава по кой път да поеме в живота си, но аз няма да съм вечно до децата си, така че малко трябва да помислят първо за себе си, после за възбудения член на празноглавия си приятел, който е забравил да си сложи гума.
Последно редактирано от elito0o0o0 : 12-12-2012 на 14:58
Life's like a dick. It gets hard for no reason. :\
Взимала ли си Ескапел? Не смяташ ли, че и той убива? Каква е разликата дали "детето" е на 3 дни или 1 месец - все го убиваш. Следвайки твоята логика, ако съм на 13 и стане гаф/изнасилят ме и взема Ескапел съм си убила детето? Би ли ми препоръчала да не взимам Ескапел в този случай?
А, ако те изнасилят би ли абортирала? А, ако изнасилят дъщеря ти?
Смяташ ли, че циганите са добри хора, защото не абортират....Дори и след 12тото си дете?
Виждала ли си тийнейджърка с дете? А говорила ли си с такава? Виждала ли си такава 5-10 години след като е родила? Какво е мнението ти за нея и детето?
Ми, ако си на 13 и ти е празна главата за какъв чеп ще правиш секс? :Д
Не съм пила Ескапел, не ми се е налагало. Презерватив + противозачатъчни и почти чиста работа.
Виж за изнасилванията е друга система. Щото дори аз бих се замислила сериозно в тая ситуация. Честно казано не знам :Д
Циганите няма да ги коментирам.
Виждала съм, общувала съм. Трудно е, да, но кой е казал, че е лесно? Стига да има желание всичко става.
Въпросните си живеят, учат и си гледат едно прекрасно дете.
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Ако съм на 13 и ме изнасилят ми е празна главата? Или, ако ми се скъса презерватива? Хмммм - бих минала на противозачатъчни, като теб...Но съм на 13. Дай да почна да се тровя от рано?
На 13 съм и правя секс, защото имам желание и висока сексуална култура (иначе нямаше да знам за Ескапела) + че съм намерила момък, който обичам - това ще е първият ни и последният ни гаф през целият ни бъдещ живот. След 15 години ще сме женени и ще имаме едно дете, а с него ще сме високоплатени програмисти. Но сега не искаме - не можем да си го позволим. (Примерно.) Да взема ли Ескапела или не? Да убия "детето" или бъдещето си? По-бързо, че до 72 часа трябва да съм решила. :/ (А сега същото, но въпросът е от дъщеря ти, която се допитва до теб, защото знае за принципите ти и думата ти е закон за нея.)
Радвам се за твоите познати. Моите наблюдения са съвсем други - майката се превръща в развалина, не знае как да се грижи за детето си, бащата ги напуска, а за самото им чадо става ясно и от един поглед, че няма светло бъдеще. Ще кажеш 'роднини'...Ами, не. На тях им писва. Примерно една девойка наскоро я изгониха от тях със съдебна заповед. Собствената й майка го направи. Заедно с детето. Бащата (на бебето) не ги ще. Сега живее у разни познати.
Трябва да си човек в пълният смисъл на думата, за да имаш дете. А на 13-20 (най-общо казано) още не си изградена личност, не си се намерил и не си се изградил. И такъв индивид ще се търси и ще иска да си натрупа опита - а с дете няма как това да стане. И, ако сам не знаеш какво си и 'що си как ще възпиташ едно дете? Ако ти не си личност как ще изградиш друга такава?
Казва ми комшийката (родила на 16) "Изпикай ти едно бебе и тогава ще си говорим". Това всяка дама с правилно функционираща полова система го може - от там нататък е трудната част. От там нататък ще си говорим за морал и какво може да ти тежи на съвестта. Тя не се грижи правилно за детето си - да, "изпикала" го е, не го е убила....И какво от това? Единственото, което е постигнала е да преебе бъдещето на две същества, две деца - себе си и чадото си.
Това да си родител е много повече от това да имаш дете.
За финансовите аспекти за отглеждане на дете въобще няма да говоря. С какви очи ще кажеш на детето си "нямам". "Нямам пари да ти купя коледен подарък/хляб/да платя тока, защото съм на 20, но и се благодари, че въобще си живо....И не ги гледай другите деца, че имат хляб/ток/подарък." Или не - това са отговорности на роднините. И те ще ръкопляскат колко добър човек си, щото не си убил ембриона, докато издържат детето ти.
Е, ти явно си от друга социална класа. Аз ги мисля тези неща от името на един скромен и беден човек, който иска да се развива и не може да си поставя повече от съществуващите вече пречки за това. И който знае, че е по-добре да махне зиготата отколкото да я въведе в този свят и да й предостави N години немотия и мъчение заради едно мое необмислено действие.
Ако при теб ще е обратното - жива и здрава. От твоята камбанария нещата разбира се, че ще изглеждат добре.
На теб няма как да не ти тежи на съвестта подобно нещо....Но не при всички е така.![]()
По принцип не съм им фен, но ако имам, нарочно ще заеквам като то е в стаята и ще карам всеки който го види, да заеква така и то ще заеква !
n00bs
Всеки с мнението си ..
Ясно ми е, че теорията ми куца и далеч не е валидна за всички, то не е теория де, възглед го кажи.
Наще далеч не са ни изгледали с много (мен и сестра ми), но ето живи сме, хора сме. И да, може да не мога да си позволя да си купя скъп коледен подарък (майка ми ни издържа със сестра ми с известни доходи от наша страна), но пък се радвам, че съм жива и далеч не завиждам на хората с много, напротив радвам им се.
Възгледът ми може да е успешен при определени условия, надявам се, ако се случи нещо такова, да ги има тези преподставки и да не се стигат до няколко разбити живота.
Относно годините .. не мисля, че на 13 трябва да се прави секс, но всеки с мисленето си.
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Това изнасилване го превърна в ежедневие на всяко едно 13-годишно момиче. Айде моля ти се..
Тук говорим за съвсем друга ситуация, при която има едно младо девойче, което в следствие от глупостта си или глупостта на партньора си, е забременяло. Естествено, че ако говорим за 13-годишно изнасилено момиче, най-добре да направи аборт.![]()
Life's like a dick. It gets hard for no reason. :\
Искате ли деца? - О да. Може би две, като се надявам да са разнополови, щото иначе си мисля, че ще е голям сакатлък. :d
Смятате ли, че ще можете да ги отгледате? - Ами да. Впрочем доста често се налага да гледам по цял ден или повече 3 годишната братовчедка. Не казвам, че е като да гледаш бебе, щото има доста разлики за тея 3 години, но смятам че бих могъл. Забелязах, че като направих 16 ли колко почнах да се кефя на малките деца и си казах- "Ще е айляк и аз да имам такова" Може би това е отключило желанието да съм баща.
Смятате ли, че ще можете да ги възпитате? - Възпитанието е сложно, защото всяка личност си има характер пък и движението на тогавашното поколение ще оказва влияние, но въпреки това ще се опитам да го възпитам поне на морал, искреност и още някои основни качества. Като дете на комуняги не се чувствам доста комфортно, защото често възгледите ни се спречкват. Затова не бих искал да съм като мойте родители. Това е може би един мой голям страх - че ще заприличам на баща ми.
Искате ли да приличат на вас? - Амииии... не. Доста хора са ми казвали, че съм извратен, особняк, за 4ти километър и прочие и донякъде това си е така. Зная че съм далеч от определението "Нормален гражданин на Република България" Поне се надявам да има положителните ми черти, бидейки те малко.
Какво разбирате под възпитание? - Ами начина по който ще научиш детето ти да отреагира на различни ситуации. Да знае кое да цени, как да говори и какво, да не ругае ненужно - все неща, който ми липсват.
Бихте ли възпитавали вашето дете чрез бой? - Лично аз съм търпял доста бой от нашите, както и от брат ми. Странно или не си мисля, че това донякъде ме оформи като човек и ме научи да се оправям сам в живота и да не чакам наготово. Не че все още не ми помагат - живея с тях, но отделно от това гледам да не ги затормозявам. Пък и когато навърших 15-16 вече научих да ги блокирам, а при брат ми - той да яде юмруците.
Какво сте готови да жертвате за детето си? /тук слагам скоба и питам какво сега смятате, че ще можете да жертвате след време/ - Доста. Точно в момента, имайки предвид, че нямам дете, не мога да кажа точно. Имам чувството обаче, че бих дал всичко от себе си за да може да му е добре и да не му липсва нищо. Въпреки това не смятам и да го глезя. Затова и си мисля, че да имаш брат или сестра е по-хубаво, отколкото да си самотно дете, защото повечето такива стават точно разглезени.
Представете си, че всеки един въпрос е придружен с въпросите - Защо и защо не?
Последно, представете си, че имате млада дъщеря, доста млада. Тя забременява. Вашата реакция и вашето решение относно това дали да направи аборт или не? Отново защо? - Ами да направи. Човек се учи от грешките си. Пък и както казаха по-нагоре - обстоятелства бол. Зависи от доста.
Искате ли деца? Сега не, след 27 годишна възраст - да. Преди това искам кариера и да се убедя, че ще имам мъж на който да се доверя.
Смятате ли, че ще можете да ги отгледате? Тогава да. Ще направя всичко възможно децата ми да не бъдат лишавани от нищо. Но това не значи, че ще ги направя глезльовци от класа. Всичко си има граници.
Смятате ли, че ще можете да ги възпитате? Да.
Искате ли да приличат на вас? Само някои мои черти.
Какво разбирате под възпитание? Търпение, говорене, търпение и пак говорене. Също така и да си близък с децата си и да можеш да ги попиташ за всичко и да ги съветваш за всичко. Не смятам, че дете може да се възпита по друг начин. Изяждала съм шамар от майка ми като по-малка (заслужавах си го всъщност), но като цяло нямаше кой знае какъв ефект.
Бихте ли възпитавали вашето дете чрез бой? Не, аз удрям с думи. Това най-боли и най-има ефект според мен.
Какво сте готови да жертвате за детето си? /тук слагам скоба и питам какво сега смятате, че ще можете да жертвате след време/ Каквото е нужно в дадения случай. И не съм сигурна за това какво ще мога да жертвам след време. Много зависи от събитията.
Последно, представете си, че имате млада дъщеря, доста млада. Тя забременява. Вашата реакция и вашето решение относно това дали да направи аборт или не? Отново защо? Зависи от годините, но като цяло не толерирам бременностите преди 16-18 годишна възраст. В момента аз съм точно на 17 и в никакъв случай не бих позволила, при каквито и обстоятелства, който и да ми е приятел да стане нещо от този род. Аз се възприемам като дете. Не мисля, че нито е времето, нито имам възможностите да го гледам на такава възраст. Ако дъщеря ми един ден е бременна(нещо, което не бих позволила да се случи) и е на по-малко от 16-17 (айде на 18 вече нямам думата..) аз ще искам този аборт, защото нямам намерение да гледам как бъдещето и пропада, заради някой който после ще се скрие и ще го е срам (визирам случая който описа DeniseWallace). Още нещо. С един родител до никъде не се стига. И аз знам това и още сигурно много хора в този форум.. а да не говорим за целия свят. Просто ако няма 2-ма родителя и няма роли, детето ще се обърка, ще се чуди защо няма още един родител, защо е различно. Ще стане прекалено емоционално и уязвимо. Минала съм през този път.. айде да не кажа правия(когато някой е починал или изобщо не си го спомняш единия родител), че там е още по-кофти. Просто ще гледам да и разясня всичко от-до. Ще и дам аргументи защо според мен трябва да направи така и така, а ако тя не пожелае да ме послуша, ще се наложи да гледам още едно дете. Няма лошо в това, но смятам, че трябва да си улегнал и зрял, за да се грижиш за нечий друг живот.
*сън*
Опа...
Последно редактирано от VictoriousOne : 12-13-2012 на 22:44
Илко, не дай си Боже да имаш деца някой ден ...Ама то няма как да се случи де ^_^
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Вчера моя приятелка написа във фейсбук, че ако една жена е готова на всичко за един мъж, значи го е родила. Ужасих се. Първо като момичета сме потресени какви мамини детенца са всички мъже, после като майки глезим синчетата си, оплакваме се че мъжа ни е мамино детенце и майка му го е разгевезила и носим на ръце сина си. Ирония, нали? Моят син ще бъде възпитаван като истински мъж, а моята дъщеря като дама и ако по някаква случайност забременее ако и е прекалено рано, какво да правиш, случило се е .. няма да бъда никак доволна, особено ако е от някой боклук, който я изостави, но не може да убием малкото невинно човешко същество. Ако дъщеря ми забременее на 14-5 това би означавало, че съм се провалила като майка. Ще си поговоря сериозно с нея, ще взема някакви мерки, ще и помагам да си гледа детето, но няма да я карам да абортира в никакъв случай.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more