- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Децата, родителите и възпитанието
Ако съм на 13 и ме изнасилят ми е празна главата? Или, ако ми се скъса презерватива? Хмммм - бих минала на противозачатъчни, като теб...Но съм на 13. Дай да почна да се тровя от рано?
На 13 съм и правя секс, защото имам желание и висока сексуална култура (иначе нямаше да знам за Ескапела) + че съм намерила момък, който обичам - това ще е първият ни и последният ни гаф през целият ни бъдещ живот. След 15 години ще сме женени и ще имаме едно дете, а с него ще сме високоплатени програмисти. Но сега не искаме - не можем да си го позволим. (Примерно.) Да взема ли Ескапела или не? Да убия "детето" или бъдещето си? По-бързо, че до 72 часа трябва да съм решила. :/ (А сега същото, но въпросът е от дъщеря ти, която се допитва до теб, защото знае за принципите ти и думата ти е закон за нея.)
Радвам се за твоите познати. Моите наблюдения са съвсем други - майката се превръща в развалина, не знае как да се грижи за детето си, бащата ги напуска, а за самото им чадо става ясно и от един поглед, че няма светло бъдеще. Ще кажеш 'роднини'...Ами, не. На тях им писва. Примерно една девойка наскоро я изгониха от тях със съдебна заповед. Собствената й майка го направи. Заедно с детето. Бащата (на бебето) не ги ще. Сега живее у разни познати.
Трябва да си човек в пълният смисъл на думата, за да имаш дете. А на 13-20 (най-общо казано) още не си изградена личност, не си се намерил и не си се изградил. И такъв индивид ще се търси и ще иска да си натрупа опита - а с дете няма как това да стане. И, ако сам не знаеш какво си и 'що си как ще възпиташ едно дете? Ако ти не си личност как ще изградиш друга такава?
Казва ми комшийката (родила на 16) "Изпикай ти едно бебе и тогава ще си говорим". Това всяка дама с правилно функционираща полова система го може - от там нататък е трудната част. От там нататък ще си говорим за морал и какво може да ти тежи на съвестта. Тя не се грижи правилно за детето си - да, "изпикала" го е, не го е убила....И какво от това? Единственото, което е постигнала е да преебе бъдещето на две същества, две деца - себе си и чадото си.
Това да си родител е много повече от това да имаш дете.
За финансовите аспекти за отглеждане на дете въобще няма да говоря. С какви очи ще кажеш на детето си "нямам". "Нямам пари да ти купя коледен подарък/хляб/да платя тока, защото съм на 20, но и се благодари, че въобще си живо....И не ги гледай другите деца, че имат хляб/ток/подарък." Или не - това са отговорности на роднините. И те ще ръкопляскат колко добър човек си, щото не си убил ембриона, докато издържат детето ти.
Е, ти явно си от друга социална класа. Аз ги мисля тези неща от името на един скромен и беден човек, който иска да се развива и не може да си поставя повече от съществуващите вече пречки за това. И който знае, че е по-добре да махне зиготата отколкото да я въведе в този свят и да й предостави N години немотия и мъчение заради едно мое необмислено действие.
Ако при теб ще е обратното - жива и здрава. От твоята камбанария нещата разбира се, че ще изглеждат добре.
На теб няма как да не ти тежи на съвестта подобно нещо....Но не при всички е така.![]()