Цитирай Първоначално написано от lubovvv Виж мнението
С израза "Да си останем само приятели" ти му нанасяш една голяма рана. От този момент каквито и приятни думи да му казваш- колко е мил, добър, бла бла, му се струват вече като обиди
Нещо такова имах предвид като още в началото на темата казах на авторката да се опита да се постави в неговата ситуация.

Израза "Да си останем само приятели" може да значи- има пречки сега и няма как да стане, в момента съм физически или емоционално обвързана с друг, ти не си достоен за мен нищо, че често казвам, че аз не съм за теб-това се дължи на това, че не ми харесваш физически въпреки, че може би като характер си готин пич или пък нещо в характера ти куца,не ме привличаш сексуално,защото не мога да те погледна като мъж и т.н и т.н. все готини неща от тоя род.След това най-често индиректно признание като изключим може би първите две неща в повечето случаи усещането е че каквото и да се каже,каквото и мило държание да се получи всичко е за измъкване от ситуацията и за изчистване на съвестта.Друг е въпорса и че често тази фраза се използва просто за измъкване.