- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- За или против легализирането на марихуанта
до тук само сравнявате едно с зло с друго
въпроса е трябва ли да избираме по-малкото зло или въобще можем да не избираме зло
да алкохола не е полезен така е това не значи че тревата трябва да се легализира няма значение кое е по-вредно
вие тука ми изкарахте тревата по-полезна от морковите
и работата е там че ако лице хикс има заболяване хикс за което не знае тревата може да го убие
но нека се върнем на това колко е полезна тука ми викате лекувала тва онова ами душици вие от какво сте болни?
излизате с номера не била стъпка до друг наркотик била по-малкото зло и тн
ами питайте един фармацефт какво причинява на организма или просто опитайте да покажете колко е полезна на вашите родители и да ги накарате да изпушат една марихуанка с вас
пожелава ви успех в начинанието с родителите
докато при алкохола е в пъти по-малък шанса това да се случи
тук идва един друг фактор възрастовия фактор
кажете ми колко пушат марихуана над 18г и колко употребяват под 18г
тук става дума за култура на ползване ако си голям човек пробваш веднъж ок няма проблем пробвал си изкефил си се добре знаеш че наркотиците не са полезни не прибягваш по-нататък (винаги ще има 1 изключение)
но ако си дете оня чичко дето ти я продава ти казва''абе кво ти пука наркотици виж кво е яко''
гледаш с трева ти я кеф мани мани няма такова нещо
но това дете не знае дали го сърби или не и е някъв пубер на 16г и решава да пробва нещо друго ама твърдо а там нещата стават груби
кажете ми в държавите където е легална с какви цели се консумира и колко деца я консумират
както казах въпроса не е до това колко е полезна и кое е по-вредно става дума за възпитание на децата
става дума за спазване на закони както се видя в някои мои мнения
и честно казано в България нещата са изтървани от много време
Последно редактирано от haritov : 03-20-2013 на 22:57
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Пич, ти не разбираш ли, че ние вече сме избрали по-голямото зло? И ни се забранява по-малкото. Няма такъв филм да не избираме зло.
Не пуша, защото съм болен, разбира се. Пуша, защото ми е кеф. Преди пиех алкохол, сега минах на трева. Няма го махмурлука, няма ограничаване в количеството, няма повръщане, няма побойща и инциденти, просто си пуша коза и на другия ден отивам читав на работа. Няма да спра да ги сравнявам, защото това е само и единствено дискриминация. Ако тревата е толкова страшна, че не трябва да се легализира, то трябва моментално да го забраним тоя алкохол. И ти, като си загрижен толкова за децата, защо не те виждам да тичаш по улиците да протестираш за забрана на алкохола? Или ти е нещо изкуствено притеснението и си неинформиран?
Нали от изкуственото си притеснение изсмукваш и довода, че на дечурлигата грам не им пука какво употребяват, щото са наркотици и е яко. И сега, като не е легализирана, отиват при кварталното дилърче и си взимат предрусана с какво ли не трева, че последно време вече мирише на латекс. Кво правим с тия деца? Нали родителите ги излавят, пребиват хора по улицата и си ходят безнаказани? Как, бе, Харитов, как става тоя номер?
Законите трябва да се спазват, да. В Щатите можеш да носиш оръжие, тука не можеш. Кое е правилно, кое ще спазваш? Или ще се съгласяваш с което и да било, без значение къде се намираш. Хубаво, нека ти диктуват други хора мнението. Деца искаш да ми възпитаваш, без да можеш да направиш елементарен ценностен избор.
Ще спра да сравнявам едно зло с друго, да. Веднага щом си извадиш думичката "вредна" от речника и ми намериш друг аргумент за забраната й.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Тютюнът води до физическа зависимост.
Алкохолът носи махмурлук.
При алкохола има понятие "свръхдоза".
Алкохолът пробужда агресия.
От употребата на алкохол губиш равновесие.
От употребата на алкохол ставаш инсенситивен.
Алкохолът се отразява лошо върху метаболизма.
Това са все неща, които не са характерни за тревата. Очевидно не е 2в1. Нито 3в1.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Цитат: - "Тревата има и още негативни влияния - води до много ранна деменция (справка - Тери Пратчет, отявлен тревоман).
И има силно тератогенно действие (уврежда вътреутробно бебето, неизменно причинява уродства, ако майката пуши)
А алкохолът в количество 50 грама е дори полезен."
Цитат: - "От наблюдения мога да ти кажа, че се изглупява от тревата и поведението ти става по-повърхностно. Приложението на тревата е измислено за обезверяване на хората, така че те да не се замислят за реалните проблеми около тях. Хората пушещи марихуана - Хора, които не могат да си създават естествени емоции, които не могат да се справят с проблемите, които избират лесен начин от страх. Има си лекарства за нерви, които имат успокояващо действие. За главоболие има Аспирин. Вие сами не си вярвате. Имал съм възможност и с лекар да говоря по тази тема, но стигаме до едно мнение, че тревата е наркотик със силна психическа зависимост и риск да се развие шизофрения при някои хора. Вредна е!"
Последно редактирано от defender : 03-21-2013 на 08:47
Не отричам, че пушенето на марихуана уврежда плода. Ето какво се случва пък ако майката пуши тютюн:
spontaneous abortions
ectopic pregnancies
other birth and delivery problems lower or higher than normal infant blood pressure
fetal brain damage
growth retardation/low birth weight
problems requiring neonatal intensive care
infant death from perinatal disorders
sudden infant death syndrome
mental retardation
respiratory disorders during childhood
Attention Deficit Disorder
other learning and developmental problems
behavioral problems, violence, and criminality
smoking during adolescence
various adult health problems
cancer-causing agents in infants’ blood: potentially carcinogenic mutations; and childhood leukemia
Ето и сравнение на рисковете за развиване на рак при тютюн и канабис:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1277837/
Алкохолът в малко количество има своите полезни свойства. Негативните също си остават. Просто количеството е прекалено малко, за да се взимат предвид. 1 дръпка марихуана пък ще ти възбужда апетита и негативните ефекти също ще са пренебрежими. Но колко хора си правят по 1 дръпка или пият само по 50гр?
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
^
^
добре, тогава забрана на алкохола и тревата ..................... не може заради едно зло да допускаме и още едно. ................... стига сте се оправдали с тоя алкохол и тютюн.
Ей затова не трябва да се легализира тревата защото след това ще дойдат и други като вас, които ще кажат - "ааааааа, ама вие легализирахте тревата, сега легализирайте и нещо друго което на нас ни харесва" и къде ще му излезе края.
ПП: Има необходимо зло има и вече прекалено зло.................. заради необходимото, да не изпадаме в прекаленото.
Последно редактирано от defender : 03-21-2013 на 09:15
Ма то и тревата ще е забранена за деца...
Никакъв аргумент не съм видял досега. Кажи ми, че субстанции, причиняващи това, това и това, са забранени със закон, и че тревата спада към тях, и ще се съглася.
Това, че е наркотик, не я прави забранена.
Това, че е канцерогенна, не я прави забранена.
Това, че уврежда мозъка, не я прави забранена.
Това, че уврежда плода, не я прави забранена.
Това, че депресира хората, не я прави забранена.
Това, че създава психическа зависимост, не я прави забранена.
Това, че младежите ще й посягат, въпреки закона, не я прави забранена.
И това става изключително ясно от факта, че има субстанции, чиято продажба, притежание, употреба, съхранение и пр., при които вредните ефекти са налице, са легални. Затова постоянно споменавам алкохола и цигарите.
Няма да спра да се оправдавам с алкохола и тютюна. Това е като да разрешим ГМО домати, а да забраним ГМО краставици и да оставим така закона за повече от половин век. Защо по дяволите?
И, defender, можеш ли да ми обясниш какво означава необходимо зло и прекалено зло, и как точно разпредели тревата в едно от двете? И още повече, как ще си защитиш юридически тезата?
Но това че последиците от тревата могат по косвен начин да се окажат вредни за останалата част от обществото (която не употребява трева) и се натрапва в живота им, я прави забранена.
ами то е близко до ума кое е необходимо и кое прекалено, от друга страна дисертации не ми се пишат, като дойде време да легализират тревата (точно никога) тогава ще пиша и ще се напрягам (ако изобщо зависи от мене). ...............
Последно редактирано от defender : 03-21-2013 на 11:35
Виждал си такава обосновка в закона ли? А и употребата на марихуана може да бъде достатъчно контролирана, че да не ти се намесва в живота повече, отколкото се намесва сега, когато е нелегална.
То тея реформи май не са толкова далече. Процесът е започнат.
Против, много ясно. Ако има човек, който не осъзнава колко пагубна е марихуаната, значи е безмозъчен олигофрен. Пушете си трева като искате, но не се натрапвайте на нормалните хора.
виж сега, посочихме ти различни последствия от тревата,........................... а това какво ти мислиш за вредно или не за наша радост (на непушачите) не е миродавно. ....................... всъщност единственото ви оправдание е че щом алкохола е разрешен защо не и тревата да се разреши............... т.е. "дай им пръста си, пък те ще поискат да ти отхапят ръката".
Последно редактирано от defender : 03-21-2013 на 14:12
Последно редактирано от Rrazorsedge : 03-21-2013 на 14:12
това кое да разменя не го решавам аз .............. такава е народната воля...................... повечето хора обичат да си седнат на маса със салатка и да си пиикат ракиика......... това е положението.
ей братле, много въпроси задаваш, ние така можем да стигнем и до големия взрив,........... досега не съм те виждал толкова ентусиазиран ........ все едно гледам себе си в другия раздел.
ПП: има експерти, защото не винаги народа е достатъчно компетентен по разни въпроси............... но за ракииката всички са професори, споко.
Последно редактирано от defender : 03-21-2013 на 14:41
мисля, че сега се нуждаем от едно мнение извън бариерата, за да излезем от еднопосочната улица................. призовавам доктора за включване от небитието за да хвърли просветление на ограничените твари от социума................ ако трябва ще му запалим и едно жертвено агне...... хихи
Последно редактирано от defender : 03-21-2013 на 14:54