.

Виж резултатите на анкетата: За или против легализирането на марихуаната

Гласували
68. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

37 54,41%
  • Разбира се,че не

31 45,59%
Отговор в тема
Страница 5 от 18 ПървиПърви 12345678915 ... ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 432
    Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    Това хвърчато логическо съждение ли е или се оповаваш на някаква документация? Щото:
    http://www.economist.com/blogs/daily...ause_most_harm
    http://cognitivelibertyuk.wordpress....icseflect-fav/

Което отговаря и на: "защото уврежданията които причиняват са в пъти по-малко "

defender, от трева съм по-адекватен от алкохола във ВСИЧКИ отношения. Не знам каква изкривена представа имаш за ефекта от напушването, но мене толкова ме "влошава", че успявам и да си решавам висшата математика докато разговарям с адекватни хора. И въобще, ако реша, въобще няма да ме разпознаеш, че съм се напушил, освен по червените очи и пресъхналата уста, което няма общо с психиката ми. И за разлика от тия, които залитат на клиповете ти, мога и да те бия на 100 метра спринт докато съм напушен.
    остави се да те ухапе змия от змийската отрова се правят лекарства те помагат
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Мега фен
    добре бе, за какво ви е толко тази трева, че толкова яростно я защитавате, имате някакви емоционални проблеми ли, депресия ли кво................. не сте удовлетворени от нещо ли............................... да не би проблема да е някакъв дълбоко психологически ................... търсене на фалшифицирана радост ли.
    Последно редактирано от defender : 03-08-2013 на 12:34

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    хихи, всички лъжааааааат само Чачо е прав................... науката също лъже.

http://www.plovdivchanin.com/2013-01...ИМКИ.html

цитат:
    "Униформените, пристигнали на мястото, останали шокирани от неадекватното поведение на шофьора,"
    Пак питам с какво се различава от последиците от алкохола? Кое е качеството му, с което отвоюва легалността си, а тревата не?

@PinkPan7her, за малолетни и непълнолетни ще е забранен, естествено. И само защото няма да се спазва закона, не е причина да не се въведе. Както казах по-горе:

" Не може да има органи, които да се грижат за реда в държавата и да си позволяваме да им отменяме работата чрез закони, които да ограничават гражданите. Ако всеки бъде държан сам под ключ вкъщи, без право да излиза, ще изчезнат и убийствата. Сама прецени дали е правилно. "
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен
    Аз не пуша трева. Не мога да пуша, става ми лошо, забива ми сърцето все едно съм изиграл 3 сета тенис, заболява ме главата.
    Тревата е супер надценена, нищо особенно не е. Много хора я пушат точно щото е забранена, не щото им харесва или нещо такова. Някой си им харесва наистина. Всеки си има дрогата - спорт, секс, алкохол, трева, амфети, кой квото го прави щастлив.
    Неприемливо е за мен за този кирлив плевел хората да се ръсят по 10 лева за цигара. Неприемливо е, че понеже е забранена много млади хора си мислят че е кой знае кво и да се й се придава такъв масов статус. Тревата не е лошо нещо, обаче със сигурност не е за всеки.

Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    остави се да те ухапе змия от змийската отрова се правят лекарства те помагат
    Дори не съм намесил лечебните свойства. Вреден е. Не по-вреден от някои легални наркотици като алкохола и цигарите. И сам можеш да проследяваш логическите връзки, не ме карай да ги подчертавам изрично. Нали умните хора бяха преценили, че вредите са по-големи? Питах те да ми покажеш някакъв документ, статия или каквото там се сетиш, което да доказва това. Като извадиш n на брой, ще извадя и аз своите m на брой, и да мерим авторитети и количество. Да отгатваме ли на кого ще му е по-лесно?

@defender, не бягам от проблеми и не съм депресиран. Кара ме да се чувствам еуфорично, това е. Щастлив съм без тревата, с нея още повече. Нищо фалшиво не намирам в цялата работа. Животът ми е наред, развивам се чудесно в образованието, кариерата и личния си живот. Не намирам причина да се лишавам от тревата, поемам си рисковете за здравето си, не вредя на останалите и искам единствено да спра да се крия и да се чувствам престъпник. Хващали са ме с коз, опразниха ми портфейла и до ден днешен не смятам, че това е беше справедливо и нужно.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Град
    системата дегоба
    Дори не съм намесил лечебните свойства. Вреден е. Не по-вреден от някои легални наркотици като алкохола и цигарите. И сам можеш да проследяваш логическите връзки, не ме карай да ги подчертавам изрично. Нали умните хора бяха преценили, че вредите са по-големи? Питах те да ми покажеш някакъв документ, статия или каквото там се сетиш, което да доказва това. Като извадиш n на брой, ще извадя и аз своите m на брой, и да мерим авторитети и количество. Да отгатваме ли на кого ще му е по-лесно?

@defender, не бягам от проблеми и не съм депресиран. Кара ме да се чувствам еуфорично, това е. Щастлив съм без тревата, с нея още повече. Нищо фалшиво не намирам в цялата работа. Животът ми е наред, развивам се чудесно в образованието, кариерата и личния си живот. Не намирам причина да се лишавам от тревата, поемам си рисковете за здравето си, не вредя на останалите и искам единствено да спра да се крия и да се чувствам престъпник. Хващали са ме с коз, опразниха ми портфейла и до ден днешен не смятам, че това е беше справедливо и нужно.
    ти докажи че греша
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Цитирах ти проучването, харитов: http://www.harmreductionjournal.com/content/6/1/35

В цялата статия се предлага марихуаната като заместител на алкохола за лечение на алкохолици, тъй като е по-безвредната алтернатива. (както и аз отказах алкохола, помежду другото, пия веднъж на 4-5 месеца).

Мега фен
    ами щом за вас няма проблем, тогава нека си стои нелегализирана, кво се пените ................ тогава спорите с нас просто от инатлък.

ами щом за вас няма проблем, тогава нека си стои нелегализирана, кво се пените ................ тогава спорите с нас просто от инатлък.
    Къде казах, че няма проблем? Точно обратното. Иди в някое кафе, поръчай си една бира, нека дойдат 3ма униформени да ти вземат бирата и 50 лева, и ела повтори, че няма проблем.

Мега фен
    ами сигурно бирата не е като тревата ....................... а и бирата трябва също да си има допустими граници, аз не толерирам пиянството.

ами сигурно бирата не е като тревата ....................... а и бирата трябва също да си има допустими граници, аз не толерирам пиянството.
    Цитирай Първоначално написано от Chacho
    Пак питам с какво се различава от последиците от алкохола? Кое е качеството му, с което отвоюва легалността си, а тревата не?
    "Сигурно не е" не звучи много конкретно. И къде са допустимите граници на алкохола в закона? Има ли нелегално количество? Аз мога да си направя две дръпки от някоя цигара, да не мислиш, че ще ме хване много?

Град
    системата дегоба
    Цитирах ти проучването, харитов: http://www.harmreductionjournal.com/content/6/1/35

В цялата статия се предлага марихуаната като заместител на алкохола за лечение на алкохолици, тъй като е по-безвредната алтернатива. (както и аз отказах алкохола, помежду другото, пия веднъж на 4-5 месеца).
    не ми показвай документи написани в нета всеки има клавиатура и може да напише всичко

Мега фен
    ами това че са позволен алкохола защо трябва да означава че трябва да легализират и тревата, ако искате да спрат алкохола пък да ви легализират тревата. - да видим какво ще каже народната любов.
    Последно редактирано от defender : 03-08-2013 на 13:38

не ми показвай документи написани в нета всеки има клавиатура и може да напише всичко
    Дори и да е копирайтнато, и инфото да идва от Бъркли? А ти какво ми показа?

@дефендър, това са междинни положения. Или ще се забраняват и двете, или ще се позволяват и двете. Няма изгледи да се забрани алкохола, нека през това време е легален канабиса.

Мега фен
    не може всеки каквото му скимне, и хайде да го легализираме.............. голяма част от обществото е против тревата, вие май гледате само себе си........... то всяко нещо си има и положителни страни колкото и да е лошо, дори и ядрената бомба ако се замислиш пак ще намериш някой положителни страни ................. и кво да я легализираме ли .................. кви са тия прищевки.

ПП: като искате да пушете трева ходете в гората и си пушете, когато сте сред обществото правилата са по-други

Ти като си вкъщи си позволяваш някои неща които навън не си ги позволяваш, ами тука е същото.
    Последно редактирано от defender : 03-08-2013 на 14:02

Град
    системата дегоба
    Дори и да е копирайтнато, и инфото да идва от Бъркли? А ти какво ми показа?

@дефендър, това са междинни положения. Или ще се забраняват и двете, или ще се позволяват и двете. Няма изгледи да се забрани алкохола, нека през това време е легален канабиса.
    http://lechitel.net/%D0%B2%D1%80%D0%...%D1%82-%D0%B5/

http://green.democrit.com/bg/news.php?cell=607
    дерзай

Smoking joints does not seem to pose as many pulmonary risks as smoking cigarettes, in part because people simply smoke fewer of them. One large study in 2006 found no increased risk of lung cancer. But a French study last year found an "independent role of cannabis in the development of lung cancers." A 2009 study in the U.K. concluded that acetaldehyde, which is present in both marijuana and tobacco smoke, can cause DNA damage "with the possibility to initiate cancer development."
    (See pictures of Cannabis Culture.)

The science, however, remains unsettled, and other research has reached opposite conclusions. Another U.K. study showed that the anti-inflammatory properties of cannabis may have an anticancer effect. And a 2009 study in Spain found that tetrahydrocannabinol (THC), the main intoxicating component of pot, can lead human brain-cancer cells to self-destruct—though the study involved introducing the cells into mice and treating them with THC. That's a long way from treating cancer in a human brain.

Read more: http://www.time.com/time/magazine/ar...#ixzz2MxfwxV4T

Френското ти проучване.

Мега фен
    haritov, няма смисъл.
    с марихуанчовци не може да се спори, ................ сега дойдохте ли ми на моето положение (от раздел Философия и религия) ............. сега стана ли още по-ясно че вярата е въпрос на съвест.
    Последно редактирано от defender : 03-08-2013 на 14:25

Град
    системата дегоба
    Smoking joints does not seem to pose as many pulmonary risks as smoking cigarettes, in part because people simply smoke fewer of them. One large study in 2006 found no increased risk of lung cancer. But a French study last year found an "independent role of cannabis in the development of lung cancers." A 2009 study in the U.K. concluded that acetaldehyde, which is present in both marijuana and tobacco smoke, can cause DNA damage "with the possibility to initiate cancer development."
    (See pictures of Cannabis Culture.)

The science, however, remains unsettled, and other research has reached opposite conclusions. Another U.K. study showed that the anti-inflammatory properties of cannabis may have an anticancer effect. And a 2009 study in Spain found that tetrahydrocannabinol (THC), the main intoxicating component of pot, can lead human brain-cancer cells to self-destruct—though the study involved introducing the cells into mice and treating them with THC. That's a long way from treating cancer in a human brain.

Read more: http://www.time.com/time/magazine/ar...#ixzz2MxfwxV4T

Френското ти проучване.
    вкара си автогол следващия път си го превеждай

Опитвам се да ти покажа, че далеч не можеш да си толкова категоричен, че тревата е по-вредна от тютюна. Изречението, което казва, че може да навреди на ДНК-то, в допълнение с това, че тревата се консумира в много по-малки количества, показва, че шансът тютюна да е по-вреден е много по-голям.

Както и да е, това настрана, виж как практикуваме в държавата ни: тютюнът крие рискове за здравето, опаковаме го в кутии, известяваме за рисковете и го продаваме свободно. Защо не и с марихуаната?

Изхождате оттам, че е нелегална, затова е по-голямо зло от цигарите. Ако тютюнът беше нелегален, а марихуаната позволена, щяхте да ми скачате против легализацията на тютюна.

Мега фен
    ама тютюнът не влияе на възприятията и реакциите ни.

с марихуанчовци не може да се спори
    Имаш си правото на мнение и не го пренебрегвам, напротив, внимателно се вглеждам в това, което пишеш. В допълнение се държа културно с теб. Такъв тон пазя в текущата ни дискусия, такъв тон съм поддържал и в предишните ни. Не си позволявай да се изказваш подигравателно по мой адрес отново, защото не искаш да превръщаш конфликта в личен.

Тютюнът не влияе, алкохолът влияе на възприятията. Алкохолът не води до рак на белите дробове, цигарите крият този риск. Но тъй като и кофеинът е наркотик, ако вземем него за отправна точка, то цигарите и алкохолът ще са злодей в очите ти. Но преди тревата не е била нелегална и си личи тогавашната законова промяна колко изкуствено е била наложена. Знаете историята как са облъчвали американците с пропагандни филмчета, че тревоманите насичат семействата си с брадви. Няма да разисквам случая с криминализацията на тревата, сигурно сте го чували вече хиляда пъти. Просто се отърсете от идеята, че има нелегални дроги и се опитайте наново да ги класифицирате. Ще се озорите да намерите критерии, който отново да им раздаде текущите статути.
    Последно редактирано от Chacho : 03-08-2013 на 15:04

Град
    системата дегоба
    Опитвам се да ти покажа, че далеч не можеш да си толкова категоричен, че тревата е по-вредна от тютюна. Изречението, което казва, че може да навреди на ДНК-то, в допълнение с това, че тревата се консумира в много по-малки количества, показва, че шансът тютюна да е по-вреден е много по-голям.

Както и да е, това настрана, виж как практикуваме в държавата ни: тютюнът крие рискове за здравето, опаковаме го в кутии, известяваме за рисковете и го продаваме свободно. Защо не и с марихуаната?

Изхождате оттам, че е нелегална, затова е по-голямо зло от цигарите. Ако тютюнът беше нелегален, а марихуаната позволена, щяхте да ми скачате против легализацията на тютюна.
    тютюна не може да ме накара да убия някой

тютюна не може да ме накара да убия някой
    Както и марихуаната. За разлика от алкохола.

Пропуснахме още една съществена разлика между тютюна и канабиса. Тютюнът създава физиологична зависимост и връщането назад е много трудно. При марихуаната откъсването е съизмеримо с отказването на висенето пред интернет.

Едит: По-опасен беше силно казано.
    Последно редактирано от Chacho : 03-08-2013 на 15:10

Мега фен
    Както и марихуаната. За разлика от алкохола.

Пропуснахме още една съществена разлика между тютюна и канабиса. Тютюнът създава физиологична зависимост и връщането назад е много трудно. При марихуаната откъсването е съизмеримо с отказването на висенето пред интернет.

Едит: По-опасен беше силно казано.
    Да но това с тютюна не може да навреди косвено на останалите хора, затова и забраниха пушенето на обществени места. А при тревата когато човек не е напълно адекватен, това поведение косвено може да навреди на околните хора.

Относно алкохола в Закона за движение по пътищата ясно си е казано какво количество алкохол е позволено на участниците в движението, ако не знаеш пешеходците също са участници в движението и това се отнася и за тях. ...................... ето че и за алкохола си има изисквания ..................... така че поведението на употребилите алкохол да не пречи на останалите хора.
    Последно редактирано от defender : 03-08-2013 на 15:18

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си