- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- За или против легализирането на марихуанта
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Чачо,
от дотук написаното твоето съдържа най-много логически връзки, но подхождаш много субективно. Понеже ти нямаш проблеми с еди си какво, дай да го направим общо достояние, това че другите са идиоти по никакъв начин не те касае. Ама по тая логика и аз мога да вдигна 240 на магистралата и да взимам с ръчка половината завои, не съм виновен, че всеки лумпен взима книжка и не си владее колата. Мога да си взема автоматично оръжие за самозащита и през ум да не ми мине да го използвам да убивам хора, които просто ме дразнят, за какво да ме ощетяват, щото неуравновесени кретени секви. Интересувам се примерно от чисто любопитство от експлозиви, що да не мога свободно да си купя барут, аз няма да го използвам за зли цели.
ИЛи както каза ти, че предпочиташ тревата пред алкохола. Аз пък във всеки един момент бих го предпочел пред всяко друго вещество, което можеш да си представиш, и все едно да кажа, че изобщо не ме брига кой как и колко носи, кой как си решава задачите надран и пр. , аз такива проблеми нямам.
Защо ги пиша тези глупости.
Една мярка, която да поосвободи достъпа до тревата неминуемо ще вдигне процента употребяващи. Проблемът не е, че ще умрат от трева, че ще минат на твърди наркотици (макар че и тук е малко блудкаво), че ще се напушат и ще са агресивни или нещо подобно. Мнозинството (тоест не определени индивиди, които пушат ежедневно и градят кариера) на груб език просто ще се пристрасти психически. И тази зависимост изобщо не е толкова безобидна поради апатията и безцелността, които я съпътстват. Спираш да мислиш за образование и работа. Поставяш личностното си развитие на заден план, ежедневието ти се върти около коза. И това става неусетно. Десетки примери мога да ти дам за много, ама много кадърни момчета, чиято единствена мисъл в момента е как ще се напушим брааат, ще направим ебати мазалото и т.н.
Това нещо го съотнеси в голям мащаб. Как би функционирала държавата? С какви темпове ще се движи икономиката(когато не ме мързи мога да изпиша стена от текст относно измислените икономически ползи)? Нужно ли е подобно нещо, защото редица нормални понасят тревата безпроблемно?
Алкохолът те прави апатичен значително по-трудно.
декриминализация с оглед на това, да не ти ебават майката за грам-два, а да закопчават повярвалите си квартални гангстери.
Не виждаш нищо нередно/фалшиво?
Сега нещата са наред, ама я си спомни доскоро кви теми пускаше във форума? Тревата в дългосрочен план те прави летаргичен, лишава те от концентрация, а защо не и амбиция.
Тревата е предпоставка към опитване на по-тежки наркотици. Имам съученик, който е на амфети. Едва ли е само той, но за него знам.
Не сравнявайте алкохола с тревата, не е аргумент. Винаги има нещо по-вредно, което обаче е повсеместно прието. Това значи ли, че всички по-долни нива на вреда трябва да съществуват?
И още нещо: Като легализират тревата, как ще се измерва допустимото количество за шофьорите? Ще се продава ли на непълнолетни също така?
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Ukthar - http://norml.org/aboutmarijuana/item...2#intl_studies
Казах го на Харитов, казвам го и на теб - изхождаш от собствените си вярвания.
По първия абзац коментарът е излишен - ясно ви го написа Чачо, че риск в случая има единствено за употребяващия. Ти ми говориш за обществено-опасно поведение ??? Каква е връзката ?
Не разбирам и защо си позволявате да си врете носовете в чуждия живот ? Сънародниците ви не са ви някакви слуги, длъжни да живеят по вашите стандарти и спрямо вашите виждания. Ако някой иска да се гърми всяка вечер и в това намира щастието - нека. Никой не е длъжен да подпомага 'икономиката' ако не желае.
Айде слезте за момент от моралния пиедестал, на който сте се възкачили по бог знае каква причина, и се осъзнайте. Не ви е работа да ограничавате (ОСОБЕНО! пък превантивно) действия, които грам не ви касаят.
Аурис, спри да джавкаш и се научи да четеш.
Аз изхождам от своя далеч не беден емпиричен опит, ти изхождаш от нещо, което си намерил в нета, и някакви утопични възгледи. Можеш ли да си сглобиш сам мисъл?
Последно редактирано от haritov : 03-09-2013 на 14:43
Ей го и тоя Аристотел. Емпиричен опит имал
.
Аз като ви казвам, че сте супер арогантни, няма кой да слуша.
И аз имам 'емпиричен' опит и к'во - да съм тръгнал да ти се обяснявам ? Да не живея в гората - все едно не съм пушил и нямам бол познати, които и до ден днешен си гърмят. Хубаво съм се нърдифицирал напоследък в нас, ама не съм расъл в пещера ...
Пускам му доклади от мащабни проучвания, които му пращат тезата по дяволите, а той ми обяснява, че 'емпиричният' му опит бил по-важен.
Ама к'во се учудвам, де. Щом не можеш дори статистическата основа на ограниченията за скорост по пътищата да сгрееш и разтягаш някакви локуми тука ...
А ти можеш ли да не си такъв тесногръд комплексар с мания за величие ?Можеш ли да си сглобиш сам мисъл?![]()
Аха. Почнахме с комплексарщините, после ще видим в какво ще се превърна. Чети и осмисляй прочетеното, теебаунаркоманапрос(имам чувството, че за това ще се хванеш, вместо, хм, да дадеш някви доводи)
Мащабни доклади, копеле...Тия доклади чел ли си ги, или ги приемаш за чиста монета?
Продължаваш да си чешеш езика и да не можеш да защитиш тезата си
Последно редактирано от Ukhtar : 03-09-2013 на 16:06
все повече подкрепям теорията на даскалката ми по философия, която каза, че не коментира теми, по които НЕ е компетентна. а тука 70%, че и повече сигурно никога не сте се напушвали, ама видиш ли знаете с детайли как се чувства човек тогава, колко е агресиран и неосъзнат и тн?. хм, интересно. медиуми ли сте или какво? ако вярвате на тая продажна, изкривена "медия", още по-жалко за вас.
напълно подкрепям Чачо в изказванията му. аз съм ЗА декриминализацията на марихуаната. за пълно легализиране може да става въпрос едва след доста време и най-вече след доста промени в законите и информираността на народа.
браво haritov, не се отказваш ........................ спукай ги .......................![]()
defender,haritov проблема е че си правите изводи без да сте запознати и говорите на изус.
Копна ми там една пдиефка за производството и разпространението на наркотици, дето не си я прочел и дето няма никакво практическо значение за конкретния спор.
Проблема на повечето хора е че гледат на наркотоците като на проблем, а те са само средство.
Навсякъде в цивилизованите държави на наркоманията се гледа като на болест, не като на престъпление. Наскоро четох че Норвегия е на път да декриминализира пушенето на хероин. В Швейцария има няколко клиники в които зависимите се водят на отчет и им се дава хероин безплатно, като се дава от мед. сестри с цел да се избегнат инфекции, общо ползване на игли и т.н. Така на наркоманите не им се налага да крадът за да се снабдяват, намаля уличната престъпност, отделно че редовноста на приемането позволява на хората да си изградят рутина, да ходят на работа и като цяло да водят що-годе нормален живот.
Забраните не са спрели никой да се друса, проумейте го това. Пишеш ми по-нагоре за хероинова епидемия, замислял ли си се защо точно края на 90-те? Какво се случи в началото на 97ма?
"сега кажи какви ще са последствията"
1.Ще има първоначален бум на употребата, в последствие ще спадне възможно под сегашната употреба.
2.Ще спрем да издържаме много хора из затворите, хора които нямат място не е там.
3.Ще спрът въпросните "мутри" да печелят нерални пари от тоя плевел.
От тази забрана печелят много пари някой хора, преди декриминализацята беше евтина, сега е 10 лева цигарата( който пуши да каже точно). Кой печели от това?
А това " разцепление и криза съответно до намаляне на хероина поради липсата на лаборатории където да се прави
но наркомана си е наркоман и през 2003 2004г започва изкупуването на меки наркотици (трева)" е в топ 10 на най-големи глупости след онова че пияните пешеходци подлежат на санкция по ЗДП. Ти нормален ли си бе? Кой хероиново зависим яе мине от кафяво на трева?
Конкретен пример-Русия и засилената употреба дезоморфин след силното намаляване на хероин на пазара. Та на руснаците като им свършил хероина, не са рекли " ей дай да минем на безобидната тревичка", ами са си забили разредител за бои, бензин за запалка и фосфор в вените.
Отделно от другите глупости това доказва колко незапознат си и имам чувството че водя мога да водя спор със същия успех със заклет мюсюлманин, опитвайки се да му разасня ползите от алкохола. (примерно 20 грама червено вино на вечеря)
PinkPan7her, не мисля че непълнолетните трябва да употребяват такива субстанции. Още по-малко пък хората които шофират или работят с машини. Има си дрегери и за наркотици, макар и не толкова разпространени, също и кръвни проби.
Не мисля че тревата е трамплин към по-тежките дроги, поне не по-голям цигарите и алкохола.
Изобщо въпроса с младежите е много комплексен и не мисля че наркотиците са проблем номер 1. И изобщо наркотоците са проблем който може да бъде избегнат с по-адекватно възпитание в къщи и в училище. Щото като изкочи един даскал дето не е виждал друсан човек, камо ли наркотик даже и на филм и почне да ми обеснява колко са гадни, лоши, страшни, опасни и т.н. наркотиците някак си не произвежда нужния ефект. Блаблабла тва сме го чували и преди. Друго е ако изкочи някой и ти каже че 60% от хероиново зависимите в България са болни от спин и хепатит, че много от тях са импотентни, че смъртността е в пъти по-висока от неупотребяващите. Обаче вече се отклонявам и отивам в темата за тотално изкривената ценноста система на хората, чиито материално благополучие и успех(?) са по-важни от това да са хора и как това се предава още по-извратено в децата им.
Aeternal
пич точно мутрите ще си продават мислиш ли че ще се оставят някой да им вземе парите само с този факт всичко дето оказа отива в коша
не очаквам от човек който се възмути че цитирам от книга да има грам мозък с който да мисли и да направи връзката от това което съм казал
даже няма смисъл да водя спор с теб понеже няма шанс да напишеш нещо смислено
за разлика от теб съм използвал нарткотични вещества с медицинска цел в клиниката където работя и си далеч от това което е всъщност и на идея си нямаш какво се случва
Последно редактирано от haritov : 03-10-2013 на 06:02
Пуша марихуана по 2-3 пъти в месеца най-много и като гледам не ме хваща много след това, но ми се отваря мега апетит и ям като животно. Не знам дали това е добре или зле, но като цяло нямам някакви странични ефекти (да чукнем на дърво!), след като си дръпна малко от коз-а, така че, ако се легализира, ще бъде добре според мен. Не че и сега всеки втори тийнейджър не употребява коз, но като цяло нямам големи притенции.
Вече от не знам колко години не ме е направила такъв, какъвто описа. Другите наркотици са лична стъпка и ти решаваш дали да минеш към тях, а не че от Нея имаш нужда. Когато не ме хваща марихуаната - продължавам да пафкам, а не минавам на хероин. Другите наркотици отделно се приемат, но едното по никакъв магичен начин не те тласка към другото.
Ти предполагам си пушила толкова много пъти, чувстваш как те тегли към коката, познаваш хипер много наркомани на каквото се сетиш, в техните среди си и зат'ва знаеш наистина много по темата.
Все пак да не разсъждаваме по това, което родителите бутат в главите на непълнолетните си рожби, които пък вчера станаха пълнолетни.. да речем.
ПС: За легализацията, защото аз пафкам за мен си, а не карам никой друг и не му вредя по никакъв начин. Който иска да пуши, който не иска - да се ебе в гъз.
Последно редактирано от Irti : 03-10-2013 на 19:19
от доста време съм пълнолетен и нашите никога не са ми говорели за наркотици просто съм от онова поколение което въобще не е мислело за тези неща и съм от тези които сами са си изградили мнението
пък и от твоите писаници разбирам че си пристрастен(отричай колкото си искаш)
много ясно че тревата ще е хубаво нещо според теб
ама не бих искал децата ми да са като теб
Аз да съм казал, че не съм пристрастен, бе пич? В цитата какво обясних? Обясних, че пристрастяването идва с времето, а не от няколкото пъти. Да отричам ли? Къде? Пуша от 8-9-10г.. нормално да съм зависим и това обясних.
Твоите деца ще си останат в топките ти.
Последно редактирано от Irti : 03-10-2013 на 19:37
Просто потвърдих, че съм пристрастен. Чрез цитата си показах, че не отричам, а къде го видя това.. не знам. И разбира се, че тревата е прекрасна и не те карам да мислиш така. Говорите за неща през, които не сте минали и свеждате всичко до трагични примери. Говорете, не е особено лошо. От онова поколение? 93-94? И отдавна си пълнолетен.. от.. 1 година? Да, разбирам. Нямам проблем и се прекланям пред твоите убеждения. Наистина мисля, че трябва да убедиш хората в лошотата на наркотиците и да им дадеш опит от онова време.. поколение, де. Да им покажеш колко им вредим от разстояние.
Забелязах нещо интересно, на което май нещо се обясняваше.
Аз ще прекратя дискусията с теб, защото си твърде прав за толкова много работи и няма смисъл. Влязох да си плясна цитата от друга тема. Не съм те обидил, а това, че си капут е друга тема.
Децата, ако си ги възпиташ както трябва няма да са тревомани, а и не можеш да ги спреш, ако са решили да опитат.Пияния човек е много по-опасен от напушения. Той е агресивен, много склонен към пристрастяване, не си знае мярката, губи представа за действията си, не може да шофира, способността да се изразява нормално. Напушения човек е добре настроен към околните, не е агресивен, може да се общува с него, може да се изразява нормално, макар че му трябва малко повече време за концентрация и може да шофира! Това с шофирането гледах, че сте го коментирали затова го споменавам.
Първо на първо тревата е опиат, а амфета - лек наркотик. Второ на второ за пиенето в една стая - когато ти пиеш покрай хора и се напиеш всички ще трябва да те гледат като малко дете какво ще направиш, какво ще решиш да направиш и амбицията ти да го направиш въпреки възможностите ти. Като се напушиш имаш напълно нормална координация, контрол над действията си, не вредиш на околните с пушенето си и НЕ, не можеш да се пристрастиш.
Писнало ми е да слушам хора, които си нямат грам представа от ефекта на марихуаната (краткотрайни и дълготрайни) и да ми разправят, че била вредна, ЧЕ СЕ ЗАДЪХВАШи сумати други глупости. Вие изобщо нормални ли сте? Как ще се задъхаш от тревата, при положение, че са се правили толкова много изследвания от стойностни личности, които са установили, че МОЖЕ да се шофира напушен и тревата не ти прецаква дробовете. Ще дам един случай: Първи срок в училище бягахме около 600 метра (не помня точно колко). 4 момчета сме в клас. Аз тогава не спортувах, пуших цигари (и трева съответно 1-2 пъти в месеца). Другите 3ма бяха футболисти трениращи бая годинки. Издухах ги и тримата на 2рата обиколка и накрая ония си изкараха белите дробове не можеха да си кажат името 10 минути. На мен ми трябваха точно 1-2 минути почивка и нито дишах като мобс нито бях толкова изтощен.
*EDIT*: @Irti не знам какво е твоето пушене, обаче пристрастяването е чисто на психическа основа. Ако постоянно си набиваш филма, че ти се пуши няма как и да не си набиеш филма, че си пристрастен. А това, че марихуаната е предпоставка си е чиста тъпотия. Лично твой си е избора дали ще си съсипеш живота с твърди наркотици или ще си пушиш тревата и ще ти е готино.
Последно редактирано от sToyAncHo : 03-10-2013 на 20:15
Преди малко забелязах тази тема и не съм прочел всички коментари, обаче не пречи кой знае колко на мозъка. За момента се затрудняваш при концентрация и съм чувал, че затъпяваш, обаче за това пушене, което съм изпушил аз не съм забелязъл нито да съм по-тъп, нито да се затруднявам при концентрация, нито да нямам мотивация.