- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- За или против легализирането на марихуанта
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Вредата на останалите неща около нас е много по-вредна. Не говоря за алкохол и цигари. Говоря за например: къпане всеки ден, замърсяване на въздуха, който дишаме, работата с идиоти, рязката смяна на температурата, облъчване от UV лъчите на слънцето, облъчването от телевизори и компютри. Да не говорим за съвременните измислени алкохоли и цигари. дядовците едно време са се криели на 12-14 години да пушат цигари и са станали на по 60 години и пушат и живеят все едно са на 30-40, а сегашните цигари имат какви ли не боклуци в тях. Алкохолите.. можеш да си намериш 1 литър уиски за 10 лева (спирт и боя за яйца). Ако се легализира марихуаната 1. ще се намалят фалшивите стоки, които ще се продават на улицата; ще се продава само качествена стока. 2. ще спрат хората, които се занимават с този бизнес да печелят луди пари от нищото. и още куп други работи, ама съм адски изморен в момента да пиша и да изброявам.
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
В тази тема всъщност спорът е "Вредна ли е тревата (във всички аспекти)?", което пък е производно на "ОК ли е да пушим трева или не?". И естествено двата вида аргументи изхождат именно от хората, които имат лична полза от истинността на своите аргументи. Тревоманските аргументи са почти изцяло косвени логически връзки, нямащи нищо общо с един реален развой на събитията. Съвсем логично - тревоманите имат пълен интерес в идеята тревата да стане легална. Това е основата - вече според човека, който я предава (например някой псевдо-либерален пубер), се срещат и различни отклонения, дори противоположни на първоначалната идея. Другият лагер е пък този на консервативни люде, които толкова са вкостенели в главите си, че всяка "пропукваща" отвън идея, трябва да бъде солидно оплюта. Та така въпросните господа да (се) наблюдават отвисоко, възкачили се на идолните си кули.
tl;dr И от двата лагера сте малоумници. Всеки според зависи, естествено.
Не можахте да разберете че самите действия, нямат нищо общо с това, което искате те да значат за вас.
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 03-11-2013 на 09:36
Живеем във времена на някаква вече клоняща към болест толерантност. Прекаленота толерантност към всякакви порочни състояния, е "добро" само за хората които вече не вярват в нищо.
Зависи от идеята, ............. идеи всякакви има, но не всички са смислени.
Също когато дадена идея обхваща и засяга различи групи хора, тя трябва да бъде съобразена с тях, за да бъде приета.
Тва много фундаментално заключение на медитацията ли се дължи ...............
ПП: докторе с 15-сете ли си профила гласува ЗА.
Последно редактирано от defender : 03-11-2013 на 11:28
Станчо пак ни хейтваГрее слънчице, на риболов е излязъл, да видим ще клъвне ли нещо
![]()
^
хаха, Ауриса понякога е доста оригинален.
Той Станчо сигурно два дена е медитирал извън бариерата за да стигне да някакво правилно фундаментално заключение ........................ все пак се вижда че е положил усилия да даде едно уравновесено между двата лагера мнение, въпреки че е тревопушач .................... това не може да му се отрече.
Да легализират треволяка и халюциногените, само така българите ще станат по-щастливи.
едно не мога да разбера , не сте пробвали , а така смело защитавате тезата , че тревата може да вреди на околните.
давам ви пример .. събираме се вкъщи 15 човека , напиваме се .. и се почва кой изгорил покривката , килима , дивана .. крещене полиция ..
събираме се пак 15 човека , пафкаме ..и всичко си е нормално .. говориш си , няма последствия .. т'ва е най - простия пример.
всичките ми приятели пушат (от поне 4 години) никой не се е пристрастил към тежките наркотици.
не съм виждал напушен човек да става агресивен към околните. (никога)
и всеки , който съм питал предпочита да откаже цигарите от колкото джойнта.
да , всеки реагира различно и при ситуаций на публични места се създава една еуфория при някои , но т'ва защото знае , че е направил нещо забранено и не трябва другите да забелязват .. ако е легална просто няма да се притеснява дадения човек и всичко ще си е нормално.
^ Не се впрягай толкова, че вземе ти сдаде багажа и последната мозъчна клетка. ;d
Що са залухавеняци - затова. Социалните им контакти са ограничени до мама, тате и личния им психотерапевт, а свободното си време прекарват в мастурбиране над фейсбук снимките на някоя съученичка, която иначе не смеят дори да й срещнат погледаедно не мога да разбера , не сте пробвали , а така смело защитавате тезата , че тревата може да вреди на околните.![]()
Последно редактирано от Auriss : 03-17-2013 на 00:42
Ама тука никой не знае какво точно се опитва да каже и защити