Първоначално написано от
Chacho
Пич, ти не разбираш ли, че ние вече сме избрали по-голямото зло? И ни се забранява по-малкото. Няма такъв филм да не избираме зло.
Не пуша, защото съм болен, разбира се. Пуша, защото ми е кеф. Преди пиех алкохол, сега минах на трева. Няма го махмурлука, няма ограничаване в количеството, няма повръщане, няма побойща и инциденти, просто си пуша коза и на другия ден отивам читав на работа. Няма да спра да ги сравнявам, защото това е само и единствено дискриминация. Ако тревата е толкова страшна, че не трябва да се легализира, то трябва моментално да го забраним тоя алкохол. И ти, като си загрижен толкова за децата, защо не те виждам да тичаш по улиците да протестираш за забрана на алкохола? Или ти е нещо изкуствено притеснението и си неинформиран?
Нали от изкуственото си притеснение изсмукваш и довода, че на дечурлигата грам не им пука какво употребяват, щото са наркотици и е яко. И сега, като не е легализирана, отиват при кварталното дилърче и си взимат предрусана с какво ли не трева, че последно време вече мирише на латекс. Кво правим с тия деца? Нали родителите ги излавят, пребиват хора по улицата и си ходят безнаказани? Как, бе, Харитов, как става тоя номер?
Законите трябва да се спазват, да. В Щатите можеш да носиш оръжие, тука не можеш. Кое е правилно, кое ще спазваш? Или ще се съгласяваш с което и да било, без значение къде се намираш. Хубаво, нека ти диктуват други хора мнението. Деца искаш да ми възпитаваш, без да можеш да направиш елементарен ценностен избор.
Ще спра да сравнявам едно зло с друго, да. Веднага щом си извадиш думичката "вредна" от речника и ми намериш друг аргумент за забраната й.