- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Последна тема по темата 21.12.2012! Кой каквото има да казва,да го каже..
От както започна да се шуми около тази дата сигурно сме я дискутирали десетки пъти,но сега наистина е близо.. дори няма и 2 месеца до идването на въпросната дата,та..
Ето какво намерих аз и ми се струва много любопитно и мисля,че можем да поразмишляваме над това.
Дали целта е да се всее страх у народа,или наистина може да се случи нещо такова.
Как мислите,21.12.2012 е просто дата или наистина ще се случи нещо?
Как си представяте вие този ден,като катаклизъм или като поредния удар от страна на илюминати върху света?
Та,ето аз на какво попаднах ии чеснто казано ме побиха тръпки.
Тибетски монах предрича, че Земята ще потъне в мрак на 21.12.2012
Лама от Тибет, познат като Оракула от Шамбала е изпратил до НАСА предсказанието си за това, което ще се случи на 21.12.2012 година.
Той смята, че животите на хиляди хора са в опасност. Според него тези, които оцелеят в продължение на два месеца след фаталната дата, ще променят коренно живота си и своето мислене.
Според Лама от Тибет на 21.12.2012 година всички планети от Слънчевата система, включително и Земята ще навлязат в галактическа „нулева зона”. Нулевата зона е пространство, в което не могат да се разпространяват никакви енергии. Ще настъпи пълен мрак и тъмнина, а в тъмнината ще има чести избухвания от светлина. Понякога на хората ще им се струва, че около тях се разхождат мъртъвци. Земята ще се тресе, но слабо. Животните първи ще усетят наближаването на Апокалипсиса и ще се скрият в дупките си, твърди Оракула.
Много от хората ще полудеят от внезапната промяна и стреса, който ще изживеят. Тибетският монах препоръчва на 20-ти декември всички хора да напуснат градовете и да отидат в малките селища. Там, където ще се подслонят прозорците да бъдат закрити с плътни пердета и никой да не поглежда навън.
Той съветва хората да се запасят с храна и вода поне за два месеца, защото страшният катаклизъм ще продължи две седмици, но никой не трябва да се връща към нормалния си начин на живот до началото на пролетта, а чак в края на март.
Според ламите от Тибет пророчествата, идващи от древността, ще се сбъднат:
"Времето на Шамбала вече иде...Преди него обаче ще станат войни и много държави ще се разрушат. Подземен огън ще разтърси земята. Ще бъдат изпратени предзнаменования."
Да идва, че тока поскъпва от догодина.
А с понятието Шамбала всеки злоупотребява.
Последно редактирано от Nam3less3 : 10-31-2012 на 08:43
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
според вярното предание, никой не знае точният ден и час на свършека освен самият Бог Отец, плюс това Исус е казал че Той е непредвидим по отношение на появата Си, и че дните ще се съкратят поради съвършената любов на истинските Светии
"А за оня ден и час никой не знае, нито небесните ангели, нито Синът, а само Отец." Матей 24: 36,
"господарят на оня слуга ще дойде в ден, когато той не го очаква, и в час, когато не знае" Матей 24: 50,
"И ако да не се съкратяха ония дни, не би се избавила ни една твар; но заради избраните, ония дни ще се съкратят." Матей 24: 22
Исус това,Исус онова.. къде е Исус сега,в този момент,когато измират хиляди деца,НЕСПРАВЕДЛИВО!
Къде е Исус когато шибаните илюминати се подиграват с народа,къде е?
Или на Исус работата му е само да крие точната дата за края на света и когато тази дата дойде,той да излезе и да се похвали "Ха,ето,че света свършва днес,а не както вие си мислехте на 21.12.2012,заврете си го отзад"
Изобщо не ми намесвай Исус в цялата ситуация,защото Исус навярно просто си седи в райските облаци на небесата и си почива стабилно с купа плодове в ръце,гледайки как хората на земята биват погубвани.
Може светът да не свърши,но и по-зле като се замисля,защото мозъците на хората продължават да се промиват и всичко върви на зле.Ако не свърши света,то не знам изобщо до къде може да се стигне с това темпо на тотално затъпяване и сеене на разврат..
Дали ще свърши или не,според мен надежда за тоя народ НЯМА,не и докато Бог (ако го има) си стои и гледа какво се случва без да се намесва..
ние не казваме че свършекът няма да е на 21.12, нито че ще е точно тогава, нито казваме че съвсем скоро живота в този свят ще свърши напълно и няма да продължи повече, а на въпроса защо Исус не е тук за да спаси всички човеци, можем да кажем че макар и да е единственият Господ за тази вселена, Той все пак не е самият Бог Отец, и че няма пълното Негово всемогъщество, иначе ако го имаше, тогава с сигурност щеше веднъж завинаги да спаси човечеството още тогава когато е бил тук преди около 2 хилядолетия, всичко е в Ръцете на Отца, дори и самият Господ, но като казваме това нямаме предвид че Вторият в Божествената йерархия(Исус) няма да получи власт от Първият(Отца) да спаси всички човеци на света, понеже е писано че Спасението е единствено чрез Него(Христос), и за съжаление още от седмият ден Бога Отец и досега се намираше в състояние на полусън, и затова нямаше как веднъж завинаги да спаси всички човеци напълно, но това може да се промени чрез правилната вяра, която се състои от проява на съвършена любов към всички човеци и отправяне на молитви/ходатайства пред истинският Бог за тяхното пълно спасение, понеже това може да Го събуди напълно и тогава Той вече да спаси всички
"И когато излизаше на път, някой се затече и коленичи пред Него и Го попита: Учителю благи(т.е. всемогъщи), какво да сторя за да наследя вечен живот? А Исус му рече: Защо Ме наричаш благ(т.е. всемогъщ)? Никой не е благ освен един Бог." Марк 10: 17-18,
"чрез името на Исуса Христа Назарянина(сиреч, чрез Правдата на Господът), Когото вие разпнахте, Когото Бог възкреси от мъртвите, чрез това име тоя човек стои пред вас здрав(сиреч, именно чрез Него човеците получават спасение). Той е камъкът, който вие зидарите презряхте, който стана глава на ъгъла. И чрез никой друг няма спасение; защото няма под небето друго име дадено между човеците, чрез което трябва да се спасим." Деяния 4: 10-12,
"И на седмия ден, като свърши Бог делата, които беше създал, на седмия ден си почина от(т.е. на седмият ден Той изпадна в състояние на хилядолетен полусън поради) всичките дела, които беше създал. И благослови Бог седмия ден и го освети, защото в него си почина от(т.е. защото в него Той изпадна в състояние на хилядолетен полусън поради) всичките си дела, от всичко, което Бог беше създал и сътворил." Битие 2: 2-3,
"И каза им: Тоя род с нищо не може да излезе, освен с молитва [и пост](т.е. освен с молитва/ходатайство чрез проява на съвършена любов към човеците)." Марк 9: 29
Последно редактирано от npp : 10-31-2012 на 10:22
Толкова много глупости не бях срещал в един пост, от дълго време насам.
Много ме дразнят такива олигофрени като тебе дето са гледали 2 рап клипа и си мсилят че знаят нещо за илюминатите
"Ъъъъ брат ти знаеш ли за илюминатите, те ни контролират мозъците, братле, те владеят всичко, гледах го в един клип Hurrr durrr"
Първо на първо, илюминатите са тайна организация възникнала като ответен удар срещу репресиите на църквата над научните открития. Точно това и значи илюминати - "просветени". Това са били хора на науката които са искали да донесат истината на хората. И са го постигнали. Ако не бяха те, сега щеше още да си мислиш че Земята е плоска, идиот такъв.А на теб мозъка ти е толкова промит че си нямаш и представа. Естествено илюминатите по някое време са разбрали че дори и да дадеш знание на овцете, те пак си остават овце. Хората не ги интересува дали Земята е плоска или кръгла. Те си гледат собственото благо и това им е достатъчно. И естествено благото на "народа", щото общото благо на овцете, определя и благото на отделните овци. И твоя живот, като една масова овца, съществува и се определя само от живота в стадото. Затова и благото на стадото те интересува пряко. И ти си същия промит мозък, просто източникът на промивката е друг. Източници колкото искаш. Ти просто ти си избрал един който ти е харесал.
По темата:
Доколкото знам, на всеки две хиляди години Земята преминава в различни календарни епохи. Сега сме във епохата на Водолей, а през 2012 се очаква да преминем във епохата на Риби(Или беше обратното сега сме в Риби, а трябва да преминем във Водолей). Такива астрономически събития са били описани от древните хора под формата на митове и легенди. Тъй като тогава хората не са знаели какво е това, те са му придавали човешки характер. И митът за Иисус също описва точно това астрономическо събитие. На 22 декември слънцето е в най-ниската си точка, появява се звезда на изток, а на 25 декември слънцето отново започва да се издига.Раждането на Иисус е всъщност издигането на слънцето. Тъй като повечето религии са били култ към слънцето, защото слънцето носи живот, древните хора са описали този процес чрез раждането на Иисус. Не случайно християнските празници съвпадат с древни езически обичай, които пък са отбелязване на лятното и зимното слънцестоене. Но този процес, които се случва веднъж на 2000 години е бил описан като божествен, защото хората тогава са боготворели слънцето. Замисли се : Живее на небето, дава светлина, топлина и живот, бори се постоянно с тъмнината(злото). Звучи ли ти познато?
Последно редактирано от Doctor_Satan : 10-31-2012 на 10:32
То християнството е сбор от крадени, по-стари, притчи и легенди. Някой луд просто ги е приел твърде буквално. То хората са ги възприемали буквално, защото те дефакто са си били отражение на природата. И тъй като природата е имала пряко и много важно влияние върху живота на хората тогава, не е трудно да се досетим, защо са им давали характери и човешки облик. Ако ти виждаш една светеща точка в небето, която ти дава светлина, топлина, храна и т.н.,но не знаеш какво представлява, няма ли да я боготвориш?
Последно редактирано от Doctor_Satan : 11-01-2012 на 09:46
Имаше някакъв стар текст от ранната християнска църква че християнството трябва да се слее с местните култове, защото в противен случай хората няма да го възприемат а ще го отхвърлят. Ако можех да се сетя какъв беше текста щях да го цитирам.
Кой е некомпетентен?! Я пак си помисли! Стига да не ти липсва способността разбира се.
А както е казал един масон, изгрява една нова епоха, една нова идея и дойде време религията да залезе, и потъне в забрава, и ще бъде тя просто част от историята на бъдещите поколения, като им напомня колко по напред са те от предците си.
Сега сме в епохата на Рибите, следващата епоха е на Водолея.
Всяка епоха наистина продължава по 2000 години, но не съм сигурна дали 21 декември 2012-та е точната дата, то едва ли е възможно да бъде определена такава, така че с датите може да се спекулира.
Казват, че епохата на Рибите е донесла религията. Според астрологията Рибите са най-духовният знак, но илюзиите също са под знака на Рибите, та бих казала, че религията си е една илюзия. Водолея пък е най-хуманитарният знак. Свързват го с толератност, индивидуалност, независимост и разни такива работи. Всъщност бих казала, че вече сме влезли в тази епоха. Хората повече от всякога призовават за толерантност към този или онзи, всеки се мисли за 'различен', за 'индивидуалист' и т.н. Изобщо много водолейско изглежда всичко наоколо, въпреки, че не всеки вярва на тези астрологични работи.
Иначе на 21-ви декември не очаквам да се случи нищо катастрофално. Надявам се хората да не хукнат на някъде, защото икономиката би рухнала ;д. Не очаквам и някакви си илюминати да изскочат от някъде. Просто всичко ще си продължи по-старому и най-вероятно ще насрочат нова дата за Апокалипсиса.
Уффф като я чуя тази толерантност вече и получавам обриви. Това е най-голямата простотия измисляна някога. Но иначе има логика вече да сме влезли в новата епоха. Даже бих казал че хуманността и толерантността са новата религия, поне в западния свят. И точно като нашият приятел Джийзъс, те са лъжа. Даже самият образ на Джийзъс почна да търпи промени. Според мен никой в предното хилядолетие, не е използвал Иисус като символ на доброто и толерантността. Напротив, използван е като духовен символ, като образ на някакъв войнствен отец, според трябва да убиваш неверници и да живееш с чест, за да отидеш в рая. А не да бъдеш подлога и изтривалка, с фалшивите претенции, че си толерантен и мъдър, каквито са призивите на модерното християнство. В средновековието повечето хора са били силно вярващи християни, но съдейки по войните, по моралните им кодекси и т.н. можем да заключим че не са били най-миролюбивите и толерантни хора. Така че мира и толерантността са по-скоро нови тенденции в християнството. Един вид християнството се трансформира според новите очаквания и разбирания за света. Но наистина вече християнството отмира. А новата религия на толерастия и овчедушно поведение е вече тук. За съжаление. И хората които вярват в тези глупости са не по-малко заблудени от християните. Даже откривам доста прилики между тези две групи. Сляпо вярват в някакви измислени правила и морални притчи - че всички сме равни, трябва да сме толерантни, да се обичаме и да си уважаваме мненията - все едно тези идеи са дадени от Господ. А те са си човешки измишльотини.
Само аз ли разбирам толерантността като незаинтересованост и бездействие спрямо хората с 'дразнещи' убеждения? Тоест ясно е, че винаги ще има хора с противоположни вярвания или външни белези, които няма да ни харесват. Толерантността в този случай е 'приемане' на въпросните чрез липсата на агресия спрямо тях. Дори да вярваш, че са вредни за света като цяло, просто приемаш, че това не е твоя отговорност и ги игнорираш. Никой не ти казва да ги обичаш. В случай, че вредят лично на теб или твои близки, и ти отвърнеш, това не е липса на толерантност, а самозащита и инстинкт за оцеляване. В никакъв случай не твърдя, че толерантността е някаква особена добродетел, на мен ми се струва по-скоро егоистична и донякъде пасивна характеристика. Тя намира приложение най-вече в личностното оцеляване и в този смисъл е всъщност полезна.
Бог не е длъжен да идва и да ти оправя проблемите. Иначе какъв ще е смисъла на живота?
Ти самия що не си дариш богатството на бедните деца.
Хората все искат Господ, богатите, партията или някой друг да ги оправят.
Щото не съм богат,но винаги когато мога помагам.
Не в това е въпроса обаче,никой не иска Бог да дойде и да ми даде пари,или да даде пари на когото и да било.
От него не се иска да оправя проблемите на хората,просто да спре тези които се опитват да разрастват проблемите и да провалят живота на хората,пък после сами можем да се оправяме всички..
Най ми е смешна теоерийката,че пред Бог всички са еднакви.
Да се смее ли човек,да плаче ли?!
Ако живота беше толкова лесен и все някой друг предотвратяваше проблемите, то това нямаше да се нарече живот. Нямаше да има нищо общо с това.
По принцип изобщо не съм от вярващите, но точно тия неща ме дразнят изключително много.
*Бог не правел това, той не правел онова. Ама чакай малко, той е направил, каквото трябва - сега, ако ще да гледа от райските врати, си е негов проблем.
И ми писна от тия теми за тоя прословут *край на света.
Няма да има такова нещо, убедена съм. То при нас за не знам кой пореден път си има край на света, че не знам - отдавна да сме свършили, ако се вярваше на някакви предсказания и подобни.
Хората най-често сами си създават проблемите и водят до съсипването на живота им и на този на другите около тях.
Не си ли правил така?
Иначе Бог не пречи на злото, все пак хората имат свободна воля.
Ако искаш Бог да махне злото и проблемаджиите, е все едно да направи хората роботи.
Последно редактирано от Nam3less3 : 10-31-2012 на 09:02
Правил съм,всеки е правил,но това е просто грешка,а хората са грешни..
В какво по-точно се иразява мнението ти,с какво живота на днешния човек е по-добър,от този на човек от миналото?
Дай пример.