Първоначално написано от
Rebirthing
1. Содомския грях - хахаха. Какво разбираш под содомски грях ? Секс с животни, секс с човек от същия пол или всякакъв вид сексуално действие, което се е приемало за 'развратно' в тъмните векове ?
Сексуалната ориентация се определя в пренаталното развитие, т.е не е концерт пожелание. Това е начин на функциониране на мозъка. Мозък, който би трябвало да е създаден от...кой ? А, да, от бог. Ами да не ги е създавал такива тогава.
2. Мога да убия някого при самозащита. Тогава ако инстинктите ми за самосъхранение са дадени от бог, това грях ли е ?
Грях ли е да направиш аборт, ако нямаш условия за да отгледаш едно дете ? Грях ли е да направиш аборт ако плода има сериозни малформации, раждането представлява опасност за майката, за детето или и за двата индивида ?
3. Какво ще рече 'напразно притесняване на беден и беззащитен човек' ? Така формулирано звучи доста глупаво.
4. Ако нямаш пари или си фалирал няма как да му платиш на работника. Икономиката не винаги е стабилна, това не зависи само от работодателя.
5. Ако страдаш от клептомания и обереш и малкото, което принадлежи на някой беден човек, това пак ли е грях ?
6. Огорчение на родителите - е не. Това значи ли, че съм длъжна да изпълнявам всяко едно желание и заръка на родителите ми, за да не ги огорча ? Аз съм отделен индивид, живота си е мой, решенията също. Ако взема решение, което ги огорчава, но това решение е добро за мен, това отново ли е грях ? Ами ако страдам от някакво психично отклонение и физически ги нараня, пак ли е грях или съм невменяема ?