Чувстваш се гузна, че не отвръщаш на чувствата на американеца, пак не слагаш картите на масата и пак ще се оплетеш. Бъди открита за нещата, които чувстваш/мислиш/искаш.. Без значение кой, какво, как ще приеме. Бъди искрена пред себе си. На глас.

Ако ти е хубаво и спокойно с американеца, остани с него. Ако те плаши, че избързвате - кажи му го, забавете нещата, знам ли.. На мен също ми се е случвало от една връзка веднага да скоча в друга, въпреки че обичах първия.. И аз се чувствах гадно, че не мога да отвърна на чувствата на втория, не търсех близост, нямах нужда от нещата, които правеше за мен, защото мислите ми бяха заети с тва да се питам защо първия не се държеше така с мен.. Моята сдържаност провокираше във втория ревност, караше го да ме притиска, да настоява, да се опитва да ме контролира, да ми се наложи... Искаше насила да ме накара да му се отдам и да покажа чувства. Накрая се разделихме.

С третия, с който опитах... тогава бях честна, казах му, че искам само сексуална връзка.. той също почна да търси близост и т.н. Аз се уплаших, още мислех първия, знаех кво стана с втория и не исках да се повтарят нещата.. и го оставих. След година пак се засякохме, пак се заговорихме. През тази една година доста често ми се случваше да си мисля за него.. и по-скоро мислех за секса, който правихме. Уникален. Исках го пак.. и пак се почна. Този път аз реших да оставя вече първия в миналото, да гледам напред, да дам шанс на онова, което е било преди. След дъжд качулка На моменти исках пак да я има същата близост, която е била преди, дразнех се, че не ми обръща много внимание... в същото време нито се влюбих, нито се зародиха в мен по-сериозни чувства. След 6 месеца се разделихме, сега сме разделени, ама се виждаме за по един тек от време на време. А той се държи така, все едно сме заедно, дори още по-добре от тогава.

Разказвам ти всичко тва (знам, че е дълго, ама не ме бърка честно казано :Д) защото да взимаш от чуждия опит е безплатно, а и са различни развития..Може и да откриеш нещо за себе си. Или всеки, който го прочете.

Клин клин избива когато си готова за това и когато наистина съзнанието ти е заето с друг човек, а не с бившия, който още обичаш. Дори да не си влюбена в този другия, ако се чувстваш добре, ако можеш да му отвърнеш поне на доброто отношение (а не да го унижаваш или да си кучка..), ако се разбирате и се чувстваш свободна... действай. Пък ако не, прави грешки и се учи.

За напред няма да те съветвам кво да правиш, ама за миналото... остави го там. Аз съм се опитвала няколко пъти да говоря с първия, да изясня нещата, да се опитам да го разбера, да го накарам да ме разбере... и не се получи, единствено се унижавах и се разтройвах.. и започвах пак наново да свиквам с една и съща мисъл. Не влизай в този кръговрат...

Успех ти пожелавам и мисли за нещата, които те очакват в бъдеще. Поучи се от грешките си, за да знаеш на следващия изпит...