- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Кой е любимият ви цитат?
Или цитати.
Нека понатрупаме малко мъдрост.
"Трябва да се откажеш от живота,
който си планирал, за да получиш онзи,
който винаги те е очаквал."
Научих, че трябва винаги да се разделяш с тези, които обичаш с думи на любов. Може пък това да е последният път, когато се виждате.
Koгато често се срещаме с дадени хора, те стават чст от нашия живот. И когато те станат чст от живота ни, започват да се опитват да го променят. И се сърдят, когато не правим, това което очакват от нас. И понеже всеки си мисли, че знае как другия трябва да живее живота си, а всъщност никой не знае как да живее своя собствен."
„Да искаш да не мислиш за нея, това означава, че все още мислиш за нея“ - Марсел Пруст
Maybe someday, years from now — if the pain would just decrease to the point where I could bear it — I would be able to look back on those few short months that would always be the best of my life.
Всичко започва от нещо, дори когато това нещо е нищо......
"Вярвам, че за всяко нещо си има причина. Хората се променят, за да се научиш да не се привързваш. Нещата се объркват, за да можеш да ги оцениш, когато са наред. Вярваш на лъжи и се разочароваш, за да се научиш в крайна сметка да се доверяваш единствено на себе си.. a хубавите неща понякога се разпадат, за да може още по - хубаво да се наредят." - Мерилин Монро
Не тъжи, че е свършило, усмихни се, че се е случило.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
"Родих се призори, детството ми мина сутринта, а около пладне прекосявах вече младостта си. И не, че ме е страх, че времето минава толкоз бързо. Само малко ме тревожи мисълта, че може би утре ще съм твърде стар, за да направя всичко, което съм отлагал."
"Идва момент, в който просто обичаш някого. Не защото е добър или лош, или нещо друго. Просто го обичаш. Не означава, че няма да се нараните. Просто означава, че го обичаш. Понякога въпреки това, което е ... понякога, въпреки това, което не е."
"I'm not good with goodbyes, so lets just pretend we're playing hide and seek ... and you're going to be really hard to find.
A man has finally succeededonly because he has failed after repeat efforts. If he had never met defeat he would never have known any great victory!"
НЯМАШ ТАЗИ ВЛАСТ - ТИ ДА БЪДЕШ АЗ!
You only see what your eyes want to see. How can life be what you want it to be? You're frozen when your heart's not open!
Лесно е да умреш за човек, когото си обичал, но е трудно да намериш човек, за когото да си заслужава да умреш.
"Спираш да погледнеш за чудовище под леглото си когато осъзнаваш че чудовището живее вътре в теб"
"Батман танцувал ли си с дявола на бледа лунна светлина"
"Всеки ден се събуждам с надеждата да срещна честен човек"
"Най-добрият начин да не страдаш от разбито сърце е да се престориш че нямаш такова"
"Преди да сте решил че изпадате в депресия или имате занижена самооценка задължително се уверете в това че не сте заобиколени от пълни идиоти"
"Човек сам се ражда и сам умира а през останалото време някакви хора непрекъснато се опитват да му досаждат"
"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."
"I'm so happy because today I found my friends - they're in my head."
Всеки път когато си отворя устата чувам някой идиот да говори.
''And suddenly I felt nothing.''
''Care too little - you'll lose them. Care too much - you'll get hurt."
''Има времена когато човек трябва да се бори и времена когато трябва да приеме, че съдбата му е загубена, корабът отплава и само глупак би продължил.''
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее.
"Моите мечти нямат граници - аз винаги искам невъзможното."-Александър Дюма
В днешно време хората знаят цената на всичко, но не знаят стойността на нищо.- Оскар Уайлд
Не знам какво трябва да е любовта. Ако е като студа, то вече ми е студено... Наистина ми е студено
Джаки Колинс, от поредицата "Лъки", "Шансове"...
"Една чиста истина прави живота спокоен, една хубава лъжа го прави приятен."
Елин Пелин - "Под манастирската лоза"
"Можем да допускаме много грешки в живота си, с изключение на една:онази, която ще ни унищожи."
"Вероника решава да умре"- Паулу Коелю
"Страданията на тялото не са нищо пред страданията на душата." ("Тамариск" Клер Лоримър)
"-Истината...-въздъхна Дъмбълдор-Тя е нещо красиво и страшно и затова трябва да се отнасяме към нея с голямо внимание."
: ))
"Във себе си не вярваш ли -
ти няма да успееш.
Във хората не вярваш ли -
самотен ще живееш.
Във любовта не вярваш ли -
ще срещнеш изневяра
За всичко в този свят
е нужна малко вяра."
"Защото, който се бои от страданието никога не среща щастието."
"It didn’t feel like the pain had weakened over time, rather that I’d grown strong enough to bear it."
-Живей за хората, не за мнението им!
-Колкото по-малко ти пука,толкова по-щастлив ще бъдеш.
-Живей живота си така,както на теб ти харесва, а не както другите искат!
Спираме да проверяваме за чудовища под леглото, едва когато разбираме, че те живеят в самите нас.
Логиката ще те заведе от точка А до точка Б. Въобръжението ще те заведе навсякъде.
Реалността е илюзия, макар и много упорита.
Не можем да разрешим проблеми със същият начин на мислене, който ги е създал.
Ако не можеш да го обясниш просто, не го разбираш достатъчно добре.
Великите мисли идват в главата на човека толкова рядко, че никак не е трудно да се запомнят.
Лудост: да правиш едно и също нещо отново и отново, и да очакваш различни резултати.
Нещата трябва да са възможно най-опростени, но не и прости.
Три пътя водят към знанието: пътят на размишлението — това е най-благородният път, пътят на подражанието — това е най-лекият път, и пътят на опита — това е най-горчивият път.
Цитатът в подписа ми, от Натаниел Хоуторн (Алената буква)
Също: "Има периоди в живота, когато човек - при наличие на известни актьорски заложби - е способен да заблуди дори самия себе си." - Г. Грийн (Безнадежден случай)
"...магията е потребна на хората като хляба и носи наслаждение като музиката..." - Урсула Ле Гуин (Землемория)
И нещо, на което попаднах наскоро, но страшно много ми хареса: Животът е мост, премини го, но не строй къща върху него.
Има още страшно много, разбира се, но за тея се сещам най-често.
No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.
Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си! - "Алхимикът"
Когато се виждаме постоянно с едни и същи хора, те се превръщат в част от живота ни, а когато станат част от живота ни,започват да искат да го променят. И ако не сме такива, каквито те искат да бъдем, се сърдят. Защото всички смятат, че знаят точно как трябва да изживеем живота си.
Независимо кой си и с какво се занимаваш, щом много силно желаеш нещо, това означава, че желанието ти се е родило в Душата на Вселената. То е твоята мисия на Земята.
Когато силно искаш нещо, цялата Вселена ти съдейства, за да постигнеш желанието си.
Никой не се страхува от неизвестното, защото всеки човек е способен да отвоюва това, което иска и от което се нуждае.
Всичките цитати са от "Алхимикът", просто ме мързеше след всеки цитат да го напиша.
Една от най-вредните и най-опасни мисли е “Всички така правят”
"Човек трябва да е пожелал да умре за да разбере колко е хубав живота''
"Има два начина да изживееш живота си . Единия като мислиш , че не съществуват чудеса . Другия като вярваш , че всяко
нещо е чудо'"
Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън
“Знам една планета с един червендалест господин. Той никога не е помирисвал цвете. Никога не е поглеждал звезда. Никога не е обичал никого. Никога не е правил друго освен сметки. Цял ден повтаря като теб: ‘Аз съм сериозен човек! Аз съм сериозен човек!’, и се надува от гордост. Но това не е човек, а гъба!”
“Малкият принц”, Екзюпери
"Базил е много известен и винаги носи евтин часовник. За какво да го убият? Той не е достатъчно умен, за да има врагове. Разбира се, талантлив художник е. Но човек може да рисува като Веласкес и все пак да бъде безкрайно скучен. А Базил наистина е доста скучен."
"Портретът на Дориан Грей", О. Уайлд
"Всичко има решение. И то обикновено е просто да живееш, да се смееш и да се опитваш да бъдеш най-доброто, на което си способен. Ей така, между другото."
неизвестен автор; бях си го копирала преди време в текстов файл
"Гората на зеленото си рамо наметнала е звездното небе.
Ръка нагоре да протегнеш само, изгрелите звезди ще загребе.
Красивото е слязло толкоз ниско - като видение, като копнеж.
Остава само ти да си наблизо, на всичко смисъл да дадеш."
също неизвестен автор, в някакъв блог ми беше попаднало май
"Ако твърде дълго се взираш в пропастта, пропастта също почва да се взира в теб."
Ницше
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки."
Йордан Радичков
"Мислиш ли различно - развиваш, мислиш ли логично - поправяш, грешиш ли - се научаваш, но само съчетани водят до прогреса"
Конфуций
"Знаещият човек не се самоизтъква.
Самоизтъкващият се човек не знае."
Лао Дзъ
за долните ме мързи да издирвам автори :
"Не е нужно да изпиеш цялото море, за да разбереш, че е солено."
"Смелият върви напред, умният гледа напред. Всички останали отиват там, където другите ги заведат."
"Животът изисква движение."
"Никой не може да те унижи без твое позволение!"
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла, а започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
"Не се страхувай да направиш голяма крачка. Не можеш да прескочиш пропаст на два малки скока."
![]()
Последно редактирано от paradosou : 11-06-2012 на 12:33
Death is not kind. It’s dark, black as far as you can see, and you’re all alone.” от анимето another велики думи поне за мен
"Животът не се ръководи от волята или намеренията. Животът е нерви, фибри и бавно изграждани клетки, в които зреят мисли и се раждат поривите на страстта. Чувстваш се сигурен в себе си. Мислиш се за силен. Но цветът на един предмет в някоя стая или утринното небе; обичан някога парфюм, който събужда смътни спомени; стих от забравена поема, която отново прочиташ; фраза от пиеса, която отдавна си престанал да свириш - това са нещата, от които зависи животът ни, уверявам те, Дориан. Браунинг го е написал някъде. Ние не владеем чувствата си. Има мигове, когато внезапно облъхналият ме аромат на бял люляк ме кара да изживявам отново някой от трепетните месеци в моя живот."Портретът на Дориан Грей
"Само ограничените духом хора имат нужда от цели години, за да се освободят от дадено чувство. Но оня, който е господар на себе си, може да сложи край на една мъка така лесно, както и да си намери забавление. Не искам да разчитам на благоволението на чувствата си. Искам да ги изживявам, да им се радвам, но да властвам над тях. " Портретът на Дориан Грей
"Той е просто мъж. Ти си същият - огромни мъхнати нощни пеперуди, които се блъскат до полуда за някакъв си пламък зад стъклото, толкова прозрачно, че очите ви не го и забелязват. А когато най-сетне налучкате пътя и влетите в пламъка, изгаряте и падате мъртви. А през цялото това врене в нощната прохлада е имало и храна, и любов, и нежни пеперуди за вас.
Но виждате ли ги вие, искате ли ги? Не! Все за този огън - втурнали сте се като обезумели, докато изгорите в него!"Птиците умират сами
"Казваш, че ме обичаш, но нямаш представа какво е любов; само редиш думи, които си научил наизуст, защото ти се струва, че звучат добре!"Птиците умират сами
"Любов ли? Какво е любов? Женски фантазии и нищо повече."Птиците умират сами
"Онзи, който няма какво да губи, може да спечели всичко, а човек без чувства не може да бъде наранен."Птиците умират сами
"За разлика от нея аз мога да те задържа, защото никога няма да допусна да ми влезеш под кожата."Птиците умират сами
"Винаги се чувствам щастлив. Знаеш ли защо? Защото не чакам нищо от никого. Да чакаш винаги боли." Шекспир
"Ако се случи нещо лошо, пиеш, за да забравиш;
ако се случи нещо хубаво, пиеш, за да го отпразнуваш;
а ако нищо не се случва, пиеш докато се случи нещо."Чарлз Буковски
"Тези, които са най-трудни за обичане, най-много се нуждаят от любов" Беше го казал някой от съфорумниците и много ме зарадва!![]()
"Когато толкова много са самотни, невероятно егоистично е, да си самотен сам..." One Tree Hill
Първоначално написано от dPa3HuTeJl
- "Не може да сетиш в твоя ъгъл на гората, чакайките другите да дойдат при теб. Понякога ти трябва да ходиш при тях" Мечо Пух
- "-Time changes everything
-That's what people say, it's not true. Doiing things changes thing. Not doiing things leaves thing exactly as they were." Dr. House
- "Когато бях на 5 години мама непрекъснато ми повтаряше, че най - важно в живита е да бъда щастлива. Когато тръгнах на училище ме попитаха каква искам да стана като порасна. Аз отговорих:
- Щастлива!
- Ти не си разбрала въпроса.
Аз отвърнах:
- Не !! Вие не сте разбрали живота"
Научих, че за секунда можеш да
извършиш нещо, за което ще те боли цял живот.
Научих, че зрелостта много повече зависи
от това какъв опит си придобил и какво си научил от него
и много по - малко от това колко рожденни дни си празнувал.