И защо закуската трябва да е най-много? Според кого? Според националната здравна организация, космополитан, или според теб?
Може би аз съм с малко изкривени представи или традиции, но и според английската култура т.нар. supper или вечеря в нашия случай е основното ядене и е най-богато, защото тогава е прието да се събира цялото семейство, да се готвят разни работи, докато през деня кой където го свари времето яде.
Хайде всеки да се храни както му е удобно, и му харесва, и го прави щастлив. Организмът бил устроен така, било свързано с нам-си-кво, било глупост, айде да се спрем с бош лафовете за малко. Чули-недочули веднага дъните някакви твърдения наляво-надясно, които в последно време май се обърнаха на 180 градуса.
И ако ми намериш някаква разлика м/у 50 г овесени ядки с мляко и там вече по твое желание добавени сушени плодове, ядки, други екстри и 2 филии със съмнителен салам/кайма/кашкавал, ще те поздравя. Количеството на въглехидратите и в двата случая е приблизително едно и също, протеините и те така (и в двата случая са минимално като количество)... Но пак си потвърждавам теорията, че хората са свикнали да мислят, че много ядене е правилно и най-вече ще ги засити повече.