- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Отчупено пърченце на преден зъб
Здравейте искам да ви питам следното : Вчера ми се отчупи малко парченце от предния зъб при удар с чаша, днес ходих на зъболекар и той ми го запълни с течност за пломба, но каза че след време ще падне а за пилене е много и няма смисъл да се пили зъба какво да правя някой имал ли е същия проблем ? :S
Имам същият проблем. Случи се,като пих от каната с вода,която е стъклена и леко се фраснах така да се каже.
За щастие много малка част ми се отчупи и почти не си личи. Не знам при теб каква част от зъба ти се счупи,в смисъл колко голяма. А за зъболекаря- сигурно ще ти се налага да оправяш този зъб доста често,тъй като е преден зъб.
И на мен ми се отчупи малка част, но е неравен зъба и ме дразни сега в момента е ок, но се притеснявам да не падне пломбираното, а не искам така да ми стой ...
Има такова изграждане където е , но нз дали става за толкова малко? ? ?
не, от един бой в 6-7-и клас от 2-3 от зъбите ми се отчупиха малко парченца от връхчетата. Нищо не съм ги правил и нищо им няма![]()
Ако отчупването е само повърхностно и няма дълбоко нарушаване на емайла... зъба може да издържи така много време.. В противен случай обаче ще е необходимо изграждане.
И аз съм така от над 6 месеца, нищо не съм мо правул на зъба и не ми и пречи.
Ще се наложи изграждане ако се разруши още повече. Сега след повърхностното отчупване, ако не ти пречи, няма да се налага никаква процедура.
На мен проблема ми е да не се вижда отчупенето в момента е ок , но ако пломбираното падне?
И аз имах отчупено парченце на предния зъб, и на мен ми го запълниха, казаха ми,че до няколко месеца ще падне, макс. година, а вече трета година не мърда, за щастие, и не си личи изобщо, че е правено нещо :Д Зависи си доста, от храната, която ядеш, ама ти гледай да го пазиш все пак, защото идея нямам какво става, ако се отчупи парченцето пак.
Everything changes, but beauty remains ...
охххх данооо))