Първоначално написано от
kircho940
Чакайте малко сега...
1.Трябва да разграничим двете неща - има разлика между поп-фолк и чалга. Както казах в чалгата няма нищо смислено и тя е повече поведение, отколкото музика, защото в нея текстовете са твърде лековати и глупави. Повечето певици правят точно такива песни, защото както казах, искат техните песни да бъдат пускани в дискотеките, НО има и певици, които правят стойностни неща и тези неща те ги правят за собствено удоволствие и си ги слушат у дома, както правят и много хора като мен, които харесват стойностните неща. Например една Глория - тя в последните години няма нито един хит и защо? - Защото не прави комерсиални неща, които да се пускат в дискотеките.
2.Не съм казвал, че съм най-големия фен на Галена. Просто изказах възмущението си, че е пуснала такава песен - типична чалга. Вярно е, че Галена има повече такива песни, но ако ги нямаше сега нямаше да е едно от най-актуалните имена, защото ако правеше смислени песни като тези, които съм поместил в темата, сега щеше да е точно никоя...
Както казах, аз харесвам повече смислените песни и точно затова се възмутих. И дори и тази песен да беше пусната от някой друг, пак щях да се възмутя, защото просто такива неща ме дразнят.
3.Както казах в началото много хора не правят разлика между поп-фолк и чалга. Има песни, в които няма никакви простотии. За повечето хора е едно и също, защото те поставят всичко под общ знаменател и според тях щом песните на Галена, Андреа, Преслава, Анелия, които се пускат в дискотеките са са провокативни текстове, то това означава, че абсолютно всички песни са такива, но не е така. В дискотеките не пускат балади, защото хората са отишли там да се забавляват и ако искат смислени неща ще си ги пуснат точно у дома и ще си ги слушат там.
4.Вече е крайно време всички да разберат, че чалгата е един бизнес, в които се печелят много пари и единственото, за което той става е за забавление и никой не трябва да се опитва да му подражава, но и в същото време ако иска да се изяде от злоба не може да го спре и щом не иска да го слуша е най-добре да направи това и изобщо да не му обръща внимание.